Veszprém Megyei Kormányhivatal

Takács Szabolcs

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Veszprém Megyei Kormányhivatal, 2016. augusztus 25. 8:22

Lezárult az állami rezsicsökkentésről szóló konzultáció

Augusztus 19-el lezárult az állami rezsicsökkentésről rendezett lakossági konzultáció. Az állampolgárok Veszprém megyében egy hónap alatt több mint tizenegyezer kérdőívet töltöttek ki papíron vagy elektronikus formában.

Veszprém Megyei Kormányhivatal, 2016. augusztus 25. 8:15

Nem dönthetnek mások helyettünk

Szent István öröksége maga a jövőt megteremtő gondolkodásmód, s nem egy terület melyet kézhez kaptunk. A magyar népnek nem csak több mint ezer éves gyökere van Európában, hanem törzse és lombja is. Óvjuk, védjük, tápláljuk hát együtt e csodás fát, hogy azt követően együtt arathassuk le termését, mi magyarok – jelentette ki Takács Szabolcs kormánymegbízott, a zirci augusztus 20-ai Városi ünnepségen szombaton.

Veszprém Megyei Kormányhivatal, 2016. augusztus 24. 10:12

Közlekedési kártya bevezetéséhez kapcsolódó előzetes NEK-regisztráció

A közösségi/tömegközlekedésben (BKK Zrt., MÁV Start Zrt., Volán Zrt.) 2017 során lépcsőzetesen bevezetésre kerül az új elektronikus jegyrendszer. Ezt követően a tömegközlekedési eszközök és az utazási kedvezmények csak közlekedési kártyával lesznek igénybe vehetők.

Veszprém Megyei Kormányhivatal, 2016. augusztus 18. 13:38

TÁJÉKOZTATÓ

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy az Ajkai Járási Hivatal Földhivatali Osztálya 2016. augusztus 26-29. napján az Ajka, Szabadság tér 12. szám alatt kerül elhelyezésre.

Veszprém Megyei Kormányhivatal, 2016. augusztus 16. 15:32

Életbe lépett az állami tisztviselői életpályamodellt szabályozó törvény

Jelentős illetménynövekedést jelent a járási hivatalokban dolgozók számára a július 1-jén elindult állami tisztviselői életpályamodell. Az Országgyűlés május 24-én szavazta meg a fővárosi és megyei kormányhivatalok állami tisztviselői és ügykezelői szolgálati jogviszonyának szabályozására vonatkozó törvényt. A jogszabály július 1-jén lépett hatályba, de egyes rendelkezéseit csak 2017 januárjától kell alkalmazni. A változás értelmében a jövőben az állami tisztviselők fizetése nem alapilletményből, valamint illetmény kiegészítésből és pótlékokból áll, hanem egyösszegű illetmény megállapításra van lehetősége munkáltatónak.

Veszprém Megyei Kormányhivatal, 2016. július 27. 9:35

Konzultáció az állami rezsicsökkentésről

Az ügyfelek véleményére támaszkodva akarja a kormány egyszerűsíteni a közigazgatási eljárásokat és tovább enyhíteni a vállalkozásokat terhelő fizetési kötelezettségeket. Ennek megvalósítására indult július 11-től konzultáció.

Veszprém Megyei Kormányhivatal, 2016. július 26. 10:21

Tájékoztató ügyfélfogadás szüneteléséről

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2016. július 27-én (szerdán) a Veszprémi Járási Hivatal Kormányablak Osztályán (Veszprém, Budapest u. 3-5.) - karbantartási munkálatok miatt - az ügyfélfogadás szünetel.

Veszprém Megyei Kormányhivatal, 2016. július 26. 10:05

Változások a kéményseprésben

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2016. július 1-jétől Veszprém megye teljes területén a katasztrófavédelem látja el a kéményseprőipari közfeladatot a lakosság körében.

Veszprém Megyei Kormányhivatal, 2016. július 7. 12:01

A fővárosi és megyei kormányhivatalok és a járási (fővárosi kerületi) hivatalok által hozott döntésekkel szembeni keresetlevél elektronikus benyújtása

A polgári perrendtartásról szóló 1952 évi III. törvény rendelkezései értelmében a 2016. január 1-től fennálló opcionális időszakot követően 2016. július 1-től kötelezővé vált az elektronikus kapcsolattartás a bíróságokkal a közigazgatási perekben, illetve a jegyző birtokvédelmi ügyben hozott határozatának megváltoztatása iránti perekben a jogi képviselővel eljáró fél és a belföldi székhelyű gazdálkodó szervezet számára.

Veszprém Megyei Kormányhivatal, 2016. július 6. 9:36

Állománygyűlés a Veszprém Megyei Kormányhivatalban

Állománygyűlést tartott a Veszprém Megyei Kormányhivatal június 30-án a Megyeháza dísztermében, melyen Palich Etelka területi közigazgatás irányításáért felelős helyettes államtitkár asszony és Takács Szabolcs kormánymegbízott közösen tájékoztatta az egybegyűlt dolgozókat az állami tisztviselői életpályamodell bevezetéséről, az állami tisztviselőkről szóló törvény hatálybalépéséről, szó esett továbbá a kormányhivatalt érintő jövőbeni változásokról és a várható feladatokról is.