Veszprém Megyei Kormányhivatal

Takács Szabolcs

kormánymegbízott

Vezető hírek

Veszprém Megyei Kormányhivatal, 2016. szeptember 29. 8:44

Felhívás - hivatásos gondnoki képzés

A gyermekvédelmi és gyámügyi feladatkörében eljáró Veszprém Megyei Kormányhivatal (a továbbiakban: Kormányhivatal) a hivatásos gondnoki feladatot ellátó személyek képesítési előírásairól szóló 25/2003. (V. 13.) ESzCsM rendelet 2. § (2) bekezdése alapján hivatásos gondnoki képzést tart.

Veszprém Megyei Kormányhivatal, 2016. szeptember 28. 13:42

Közlemény a 2016. október 2. napjára kitűzött országos népszavazásról

Magyarország Köztársasági Elnöke 2016. október 2. napjára országos népszavazást tűzött ki a kényszerbetelepítés ellen.

Szavazni kizárólag a népszavazás napján is érvényes személyazonosításra alkalmas okmány (személyi igazolvány vagy útlevél vagy vezetői engedély) és lakcímkártya felmutatása után lehetséges.

A Veszprém Megyei Kormányhivatal járási hivatalainak kormányablak és okmányirodai osztályai a mellékelt táblázatban foglalt helyszíneken az alábbi időpontokban ügyeletet tartanak:

2016. október 1. napon 8.00 órától 16.00 óráig
2016. október 2. napon 8.00 órától 19.00 óráig

Az ügyeleti nyitva tartás alkalmával intézhető ügyek köre kizárólag az ideiglenes személyazonosító igazolvány kiállítására, valamint a lakcímigazolvány pótlására korlátozódik, egyéb ügyek intézésére a fenti napokon nincs mód.

Veszprém Megyei Kormányhivatal

Veszprém Megyei Kormányhivatal, 2016. szeptember 21. 7:59

Tájékoztató a humán papillomavírusról és a HPV kampányoltásról

A humán papillomavírus (HPV) elleni védőoltás Magyarországon a 2014/15-ös tanévben került bevezetésre iskolai kampányoltás keretében. Célja a méhnyakrák megelőzése és az ebből adódó halálozás csökkentése. A védőoltás önkéntes alapon vehető igénybe, de kötelező felajánlani azoknak a leánytanulóknak, akik betöltötték 12. életévüket és 2016 szeptemberében kezdik meg az általános iskola VII. osztályát (7. évfolyamát).

Veszprém Megyei Kormányhivatal, 2016. szeptember 13. 13:29

Óvja mérőóráját!

"Óvja mérőóráját" címmel tájékoztató kiadványt jelentetett meg a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal. A hatóság így kívánja bővíteni a lakosság fogyasztásmérőkkel kapcsolatos ismereteit.

Veszprém Megyei Kormányhivatal, 2016. szeptember 9. 8:53

Szakmai elismerés

Dr. Kovács Gábort, a Veszprém Megyei Kormányhivatal bányafelügyeleti szakügyintézőjét eredményes munkája elismeréseként dr. Seszták Miklós miniszter Miniszteri Elismerő Oklevélben részesítette. A kitüntetést dr. Aradszki András államtitkár úr adta át 2016. szeptember 1-jén a Gyöngyösön megtartott Bányásznapi ünnepségen.

Veszprém Megyei Kormányhivatal, 2016. augusztus 25. 8:22

Lezárult a lakossági konzultáció

Augusztus 19-el lezárult az állami rezsicsökkentésről és bürokráciacsökkentésről rendezett lakossági konzultáció. Az állampolgárok Veszprém megyében egy hónap alatt több mint tizenegyezer kérdőívet töltöttek ki papíron vagy elektronikus formában.