Veszprém Megyei Kormányhivatal

Takács Szabolcs

kormánymegbízott

Vezető hírek

Veszprém Megyei Kormányhivatal, 2016. augusztus 25. 8:22

Lezárult az állami rezsicsökkentésről szóló konzultáció

Augusztus 19-el lezárult az állami rezsicsökkentésről rendezett lakossági konzultáció. Az állampolgárok Veszprém megyében egy hónap alatt több mint tizenegyezer kérdőívet töltöttek ki papíron vagy elektronikus formában.

Veszprém Megyei Kormányhivatal, 2016. augusztus 25. 8:15

Nem dönthetnek mások helyettünk

Szent István öröksége maga a jövőt megteremtő gondolkodásmód, s nem egy terület melyet kézhez kaptunk. A magyar népnek nem csak több mint ezer éves gyökere van Európában, hanem törzse és lombja is. Óvjuk, védjük, tápláljuk hát együtt e csodás fát, hogy azt követően együtt arathassuk le termését, mi magyarok – jelentette ki Takács Szabolcs kormánymegbízott, a zirci augusztus 20-ai Városi ünnepségen szombaton.

Veszprém Megyei Kormányhivatal, 2016. augusztus 24. 10:12

Közlekedési kártya bevezetéséhez kapcsolódó előzetes NEK-regisztráció

A közösségi/tömegközlekedésben (BKK Zrt., MÁV Start Zrt., Volán Zrt.) 2017 során lépcsőzetesen bevezetésre kerül az új elektronikus jegyrendszer. Ezt követően a tömegközlekedési eszközök és az utazási kedvezmények csak közlekedési kártyával lesznek igénybe vehetők.

Veszprém Megyei Kormányhivatal, 2016. augusztus 18. 13:38

TÁJÉKOZTATÓ

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy az Ajkai Járási Hivatal Földhivatali Osztálya 2016. augusztus 26-29. napján az Ajka, Szabadság tér 12. szám alatt kerül elhelyezésre.

Veszprém Megyei Kormányhivatal, 2016. augusztus 16. 15:32

Életbe lépett az állami tisztviselői életpályamodellt szabályozó törvény

Jelentős illetménynövekedést jelent a járási hivatalokban dolgozók számára a július 1-jén elindult állami tisztviselői életpályamodell. Az Országgyűlés május 24-én szavazta meg a fővárosi és megyei kormányhivatalok állami tisztviselői és ügykezelői szolgálati jogviszonyának szabályozására vonatkozó törvényt. A jogszabály július 1-jén lépett hatályba, de egyes rendelkezéseit csak 2017 januárjától kell alkalmazni. A változás értelmében a jövőben az állami tisztviselők fizetése nem alapilletményből, valamint illetmény kiegészítésből és pótlékokból áll, hanem egyösszegű illetmény megállapításra van lehetősége munkáltatónak.

Veszprém Megyei Kormányhivatal, 2016. július 27. 9:35

Konzultáció az állami rezsicsökkentésről

Az ügyfelek véleményére támaszkodva akarja a kormány egyszerűsíteni a közigazgatási eljárásokat és tovább enyhíteni a vállalkozásokat terhelő fizetési kötelezettségeket. Ennek megvalósítására indult július 11-től konzultáció.