Veszprém Megyei Kormányhivatal

Takács Szabolcs

kormánymegbízott

Vezető hírek

KORMÁNYHIVATALOK, 2020. január 18. 9:30

Versenyképes lesz a kormányhivatali fizetés

Az illetményemelés során a kormány figyelembe veszi a regionális munkaerőpiaci hatásokat, így a 19 megyei és a fővárosi kormányhivatalban dolgozó kormánytisztviselők illetményét a szellemi foglalkozásúak adott megyére jellemző átlagkeresetéhez igazítják.

Veszprém Megyei Kormányhivatal, 2020. január 16. 8:40

Nyugdíjasok és középiskolások ügyintézési ismereteit bővítették

Nyugdíjasok és végzős középiskolások számára tartottak tájékoztatót a Veszprém Megyei Kormányhivatal munkatársai. Az előadások célja: a fiatalok kormányhivatallal és területi közigazgatásban zajló ügyintézéssel kapcsolatos ismereteinek bővítése.

KORMÁNYHIVATALOK, 2020. január 9. 10:20

Már a kormányablakokban is igényelhető az erkölcsi bizonyítvány

A kormányablakokban is intézhető az erkölcsi bizonyítvány igénylése: a fejlesztésnek köszönhetően már nem szükséges a papír alapú formanyomtatvány kitöltése és postai úton történő feladása, az ügyfelek adminisztratív terheinek csökkentése érdekében az ügyintézőknél szóban terjeszthető elő a kérelem.

KORMÁNYHIVATALOK, 2020. január 9. 9:48

Gyorsabbá és hatékonyabbá válik az ügyintézés

Az Országgyűlés még tavaly decemberben fogadta el a fővárosi és megyei kormányhivatalok átszervezéséről szóló törvénycsomagot, amelynek köszönhetően tovább egyszerűsödik, hatékonyabbá és gyorsabbá válik az ügyintézés. Az első változások már életbe is léptek.

KORMÁNYHIVATALOK, 2020. január 9. 16:37

Megszűnik az egyéni vállalkozói igazolvány

Megszűnik 2020. január 1-jével az egyéni vállalkozói igazolvány, valamint már nem lesz lehetőség új okmány igénylésére sem. A korábban kiállított és érvénytelené vált igazolványokat az érintettek legkésőbb 2020. március 1-jéig kötelesek leadni a székhelyük szerinti járási (kerületi) hivatalban (postai úton vagy személyesen).

Veszprém Megyei Kormányhivatal, 2020. január 8. 15:52

Életbe lépett az új európai növény-egészségügyi szabályozás

Az elmúlt időszakban – a globalizáció eredményeként – számos olyan növényi károsító került Európába, amely veszélyezteti a termesztett és a természeti környezetben élő növényekbiztonságát, ezért az Európai Unió a 2019. december 14-én valamennyi tagállamban életbe lépett új növény-egészségügyi rendeletével szigorította az eddigi előírásokat.