Veszprém Megyei Kormányhivatal

Takács Szabolcs

kormánymegbízott

Vezető hírek

Veszprém Megyei Kormányhivatal, 2014. augusztus 29. 10:26

Figyelemfelhívás a must erjedésének veszélyeire

A csapadékos nyári időjárás eredményeként Veszprém megye borvidékein jó egy héttel előbb kezdődött meg a szüret. Ebben az időszakban a szőlősgazdáknak kiemelt figyelmet kell fordítaniuk a must erjedésének veszélyeire. Nincs olyan szüreti időszak ugyanis, hogy ne történne baleset vagy tragédia a mustgáz miatt.

Veszprém Megyei Kormányhivatal, 2014. augusztus 28. 10:52

Rangos kitüntetés a nemzeti ünnep alkalmából

Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetésben részesült, a földügyi igazgatásban hosszú évek óta végzett kiemelkedően eredményes munkája elismeréséül, Lesch Norbert, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Tapolcai Járási Hivatal Járási Földhivatala vezetője.

Veszprém Megyei Kormányhivatal, 2014. augusztus 27. 10:29

Tízezer fő alá csökkent a nyilvántartott álláskeresők száma Veszprém megyében

Július végén 9.576 fő álláskeresőt tartott nyilván a Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja, mely 898 fővel kevesebb, mint júniusban, az előző év azonos időszakához képest pedig 4.319 fővel alacsonyabb.

Veszprém Megyei Kormányhivatal, 2014. augusztus 26. 15:11

Veszprém megye élen jár a veszélyes termékek forgalomból való kiszűrése terén

A fogyasztóvédelmi felügyelőségek áldozatos munkájának eredményeként hazánk az elmúlt két évben az első helyen végzett, az Európai Unió tagállamai között, a nem biztonságos termékek felkutatásában. Veszprém megyében 118 veszélyes terméket vontak ki a forgalomból, mellyel a felügyelőség munkatársai a legkiemelkedőbb eredményt érték el Magyarországon – mondta el Dr. Kathi Attila, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Stratégiai Kabinetének vezetője a Veszprém Megyei Kormányhivatalnál tett látogatásakor.

Veszprém Megyei Kormányhivatal, 2014. augusztus 25. 16:34

Megindult a forgalom az új felüljárón a Veszprém megyei Hajmáskérnél

Több mint egy évtizedes terv vált valóra azzal, hogy a 8-as út fejlesztésének első jelentős mérföldköveként megvalósuló hajmáskéri csomópontban ideiglenesen átadták a forgalomnak a felüljárót – jelentette ki Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter, fideszes országgyűlési képviselő a Veszprém megyei Hajmáskéren, csütörtökön.

Veszprém Megyei Kormányhivatal, 2014. augusztus 21. 9:28

Magyar - Osztrák Nyugdíjtanácsadó Nap

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság és a Pensionsversicherungsanstalt a nemzetközi nyugdíjszakmai együttműködés keretében Magyar - Osztrák Nyugdíjtanácsadó Napot tart 2014. szeptember 23-án Győrben, 24-én Sopronban, valamint 25-én Budapesten.