Kincstár, Kormany.hu és egyéb honlapon megjelent

Tájékoztatás kifizetési igénylés elutasítása utáni lehetőségekről (VP)

Ökológiai gazdálkodás 2018 (ÖKO-VP-2018)

Felhasználói kézikönyv

Fontos tudnivalók:

Egybeműveléssel kapcsolatos kérdés VP – AKG/ÖKO támogatásokkal kapcsolatban:

- A VP AKG és VP ÖKO jogcímek esetében az egybeműveléssel érintett területek nem támogathatók.

- A Pályázati Felhívás AKG TK2015 esetében VP4-10.1.1.-15 Pályázati Felhívás 3.4.1.1 Műszaki és szakmai elvárások V. bekezdésének 55. pontja, valamint a 3.6.1. A projekt területi korlátozása fejezet 5. pontja alapján; AKG TK 2016 esetében VP4-10.1.1.-16 Pályázati Felhívás 3.4.1.1 Műszaki és szakmai elvárások V. bekezdésének 47. pontja, valamint a 3.6.1. A projekt területi korlátozása fejezet 3. pontja alapján valamint ÖKO TK 2015 esetében egybeművelés a VP4-11.1.-11.2.-15 Pályázati Felhívás 3.2 A projekt műszaki-szakmai tartalmával és a megvalósításával kapcsolatos elvárások IV. bekezdésének 21. pontja, valamint a 3.4.1. A projekt területi korlátozása fejezet alapján tilos.

- Az egybeművelést megállapítható helyszíni ellenőrzés során valamint adminisztratív úton is.

- Ez utóbbi esetben a keresztellenőrzések során megállapításra kerül, hogy a Kedvezményezett nem a Támogatói Okiratában foglalt területekre vagy nem a Támogatói Okirat módosítását kezdeményező bejelentések után maradó területekre adnak be kifizetési igénylést.

- Az Egységes Kérelem beadó felülete lehetőséget biztosít a megszemélyesített poligonok esetében a felajánlott területek változtatására, csökkentésére.

- Amennyiben a Kedvezményezett nem ért egyet a kifizetési igénylésre hozott döntés tartalmával úgy a döntés kézhezvételétől számított 10 napon belül kifogást nyújthat be.

Megjelent Kincstár Közlemények

Az elmúlt időszakban megjelent közlemények a https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/kozlemenyek elérhetőségen megtalálhatóak.

(VMKH)