2017. június 9-én közel 50 csapat futói álltak rajthoz Győrben, hogy ezzel is tisztelegjenek a négy évvel ezelőtti dunai árvízi védekezés során tapasztalt példátlan összefogás előtt.

Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred immár harmadszor rendezte meg a „Zöldár 2013 – Összefogás Emlékfutás” nevű rendezvényt, amelyen 50 csapat indult.

2013. júniusában minden idők legnagyobb árhullámával kellett szembenézni a Duna magyarországi felső szakaszán. Az akkori védekezésben Gönyű és Koroncó térségében a Vas Megyei Kormányhivatal munkatársai is részt vettek.

A Győrből indult 30 kilométeres távot a csapatok váltófutás formájában teljesítették Fotó: honvedelem.hu

A 2017. június 9-ei emlékfutáson rendőrök, katonák, vízügyesek, civil szervezetek képviselői, polgármesterek, valamint a Vas Megyei Kormányhivatal csapata ismét gátra mentek, hogy a Mosoni–Duna melletti töltésen emlékezzenek a 2013-as árvíz aggódással és kemény munkával telt napjaira, az összefogásra, s arra, hogy együtt legyőzték a medréből kilépő, a térséget veszélyeztető folyót.

A Zöldár emlékfutást idén harmadszor rendezték meg

A rendezvény megnyitóján Széles Sándor Győr-Moson-Sopron megyei kormánymegbízott, a megyei védelmi bizottság elnöke – aki egy gépkarabéllyal indította útjának a váltóversenyt –  a különböző szervezetek közötti összmunka fontosságát emelte ki.

A 7 fős csapatok a 29,5 kilométeres távot váltófutás-jelleggel, részben a Szigetközi kerékpárút (Győr-Győrújfalu-Győrzámoly-Győrladamér-Dunaszeg), részben pedig a megújult Mosoni-Duna töltés igénybevételével teljesítették.

A Vas Megyei Kormányhivatal csapata: Pohánka Edit, Vörösné Bognár Katalin, Jánosa-Virág Krisztina, Jánosa Gábor, Takács Gábor, Szabó Szabolcs, Lazáry Péter

A versenyt a Győr-Moson-Sopron megyei rendőr-főkapitányság nyerte, a Vas Megyei Kormányhivatal csapata a 26. helyen végzett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Vas Megyei Kormányhivatal, kisalfold.hu; honvedelem.hu)