Június 29-én a MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred és a Honvéd Arrabona Sportegyesület már negyedik alkalommal rendezte meg a „Zöldár 2013 – Összefogás Emlékfutást”. A Vas Megyei Kormányhivatal két csapattal indult a győri versenyen.

2013. júniusában minden idők legnagyobb árhullámával kellett szembenézni a Duna magyarországi felső szakaszán. Az akkori védekezésben Gönyű és Koroncó térségében a Vas Megyei Kormányhivatal munkatársai is helytálltak a gáton.

A negyedik alkalommal megrendezett sporteseményen induló csapatok szinte kivétel nélkül visszatérő vendégnek számítanak.

Az idei Emlékfutáson közel 300 futó vágott neki a 30 kilométeres távnak. A Vas Megyei kormányhivatal két csapattal vett részt a rendezvényen.

Szabó Szabolcs a Vas Megyei Kormányhivatal csapatának kiváló futója idén két szakaszt vállalt Fotó: raketaezred.hu

Matyi Tibor alezredes megnyitó beszédét és buzdító szavait követően a megbízott parancsnok start-lövésére rajtolt el a mezőny Győrből, az Aranypart területéről, a Mosoni-Duna töltésének tövéből.

A beérkezett futókat katonás ebéddel várták a győri honvédek.

A Vas Megyei Kormányhivatal futói a célban

A napsütéstől és esőtől sem mentes rendezvényen senki nem távozott üres kézzel, hisz az esemény záró akkordjaként valamennyi futó Emlékérmet vehetett át.

A Vas Megyei Kormányhivatal csapatai:

Hoppné Szendrő Anita, Jánosa-Virág Krisztina, Pohánka Edit,  Lazáry Péter, Szabó Szabolcs

Fehér Dániel, Koltai Bálint, Jánosa Gábor, Szép Árpád, Takács Gábor

(Vas Megyei Kormányhivatal)