Az őszi Kormánytisztviselői Véradó Hetet november 12-16. között tartotta a Vas Megyei Kormányhivatal.

Az OVSZ Szombathelyi Területi Vérellátó Intézetbe várták munkatársainkat a XVI. Kormánytisztviselői Véradó Héten, akik szép számmal érkeztek a segítségnyújtás e kiemelkedően fontos, önzetlen formájára.

A véradáson a Sárvári Járási Hivatal munkatársaival beszélgettünk, akik valamennyien már többször nyújtották a karjukat.

Csóka Bálint még 2008-ban, végzős középiskolásként adott először vért, a mostani volt a 11. alkalom.

Csóka Bálint a kormánytisztviselői véradó hét rendszeres résztvevője Fotó: Kabinet

- Szerencsére közvetlenül még sosem voltam érintett, ugyanakkor fontosnak tartom, hogy ily módon is segítsek azon embertársaimon, akiknek szükségük van erre. Évente kétszer, a kormányhivatal szervezésében veszek részt a véradásokon - tette hozzá Bálint.

Dr. Németh Gábor hivatalvezető-helyettes a 12. véradásán van túl.
- Testvéremet nyolc évesen elütötte egy motoros Jákfán, súlyosan megsérült, rengeteg vért vesztett. Így már gyerekfejjel eldöntöttem, hogy amikor lesz rá lehetőségem segítek, mert a vér a gyógyítás számos területén nélkülözhetetlen. Nem mellékesen a saját egészségemnek is jót tesz, ha elmegyek vért adni - mondta dr. Németh Gábor.

Dr. Németh Gábor tizenkettedik alkalommal adott vért Fotó: Kabinet

Igazán rutinos donornak számít dr. Galántai György, a Sárvári Járási Hivatal vezetője.

- Még katona voltam, mikor először jelentkeztem véradásra. Sajnos az évről évre romló népegészségügyi mutatók előrevetítik a véradók számának csökkenését, ellenben vérre szorulók egyre többen lesznek. Ezért is tartottam még szelestei polgármesterségem idején nagyon fontosnak, hogy évente több alkalommal szervezzünk a településen véradást - emelte ki az immár 51-szer segítő dr. Galántai György.

Dr. Galántai György rutinos véradónak számít Fotó: Kabinet

A Vas Megyei Kormányhivatal munkatársai a véradó hét valamennyi napján szép számmal jelentkeztek véradásra, voltak olyan állami tisztviselők is, akik először, de nem utoljára nyújtották a karjukat.

(Vas Megyei Kormányhivatal)