Szombathelyen, a Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakgimnázium udvarán ünnepi közgyűlést tartott a 60 éves vadásztársaság.

A megemlékezésen részt vett Harangozó Bertalan kormánymegbízott is, aki azt mondta: a vadászat „mindig irigyelt, de rejtélyes szakma volt, ami akár sok vitát generálhat, de mindenképpen tiszteletreméltó és ősi hivatás”.

A kormánymegbízott hangsúlyozta: a vadásztársaság tagjai magas erkölcsi mércét állítottak maguk elé. Hozzátette: minden munka becsületét a művelői teremtik meg, a szombathelyi vadászok pedig vitán felül a legmagasabb színvonalon dolgoznak.

Kérte a résztvevőket, hogy továbbra is törekedjenek együttműködésre a partnerszervezetekkel, igyekezzenek minimalizálni a mezőgazdasági szereplők nagy fájdalmát: a vadkárokat.

Dr. Orbán Péter, az Aranypatak Vadásztársaság elnöke az elmúlt hatvan évről beszélt. Kijelentette: hatékonyan gazdálkodnak a vaddal, ez pedig azért lehetséges, mert a tagokban mindig közös volt a tenni akarás, mindenki közösen dolgozott a társaságért. Elmondta: a megye már tipikus „nagyvadas” terület lett, a közelmúltban 50 százalékkal több vaddisznót lőttek ki, hogy ne legyen több a vadkár a környéken.

Gagyi István, az Országos Magyar Vadászkamara Vas Megyei Területi Szervezetének elnöke díszoklevelet adott át a vadásztársaságnak.

Az elhunyt vadásztársak emlékére a kopjafánál dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő és Harangozó Bertalan kormánymegbízott koszorút helyezett el.

(Vas Népe, Vas Megyei Kormányhivatal)