A Vas Megyei Kormányhivatal Kőszegi Járási Hivatala munkatársainak egy része a Kőszeg, Jurisics tér 5. szám alatti felújított, patinás reneszánsz épületbe költözött.

A Jurisics tér 5-ös szám alatti épületrészt 47 millió forintos nemzeti forrásból újították fel - emelte ki az ünnepélyes átadón Harangozó Bertalan kormánymegbízott, aki emlékeztetett: a mostani beruházás nem egyedülálló, hiszen csak az elmúlt néhány évben mintegy 150 millió forintot költöttek a kormányhivatal kőszegi épületeinek felújítására, és ugyanez elmondható a megye összes járásának kormányhivatali épületeiről.

- Éltünk azzal a lehetőséggel, hogy a sokszor műemlék jellegű állami tulajdonú épületeket nem hagytuk magukra, azokra eddig több mint hárommilliárd forintot fordítottunk - tette hozzá Harangozó Bertalan.

Harangozó Bertalan kormánymegbízott köszöntőt mondott Fotó: Kőszeg város Facebook oldala/Ohr Tibor

– Egy társadalomról sokat elmond, hogy mit kezd a múltjával, mit kezd azokkal az épületekkel, amelyeknek a sorsa közügy. Az önkormányzat örömmel engedte át annak idején a kormányhivatalnak az épületet, hiszen tudtuk, hogy annak a hivatal jó gazdája lesz. A mostani fejlesztéssel egy olyan tér jött létre, amely nemcsak szépségében, de funkciójában is a köz szolgálatában áll. A felújított kormányhivatali épületek mellett meg kell említeni, hogy zajlik a városháza felújításának előkészítése is, így az jövőre elkészülhet, ahogyan a tér többi épületét is sorra újítják fel, ezzel vállalva felelősséget a város múltjáért és jelenéért is – fogalmazott beszédében Básthy Béla.

Az alpolgármester hangsúlyozta: a költözéssel még kisebb lett a fizikai távolság a kormányhivatal és az önkormányzat között.

– Azon leszünk, hogy ez a közelség és közös felelősségvállalás ne csak szimbolikus, hanem mindennapi gyakorlat legyen.

Az épületrészt 47 millió forintos nemzeti forrásból újították fel Fotó: Kőszeg város Facebook oldala/Ohr Tibor

– Az elmúlt öt és fél év arról szólt, hogy építettünk egy jól működő járási hivatalt, és ehhez hat helyszínen alakítottunk ki munkahelyeket – mondta dr. Kapiller Sarolta, a Kőszegi Járási Hivatal vezetője, aki mindenkinek köszönetet mondott, akinek része volt abban, hogy a hivatal az épületet megkaphatta, és hogy így felújították.

A rendezvényen részt vett Popovicsné dr. Tisza Edit, a Vas Megyei Kormányhivatal igazgatója is.

(Vas Népe)