Szent Flórián napi ünnepséget és megyei tűzoltónapot tartottak Szombathelyen.

A Szent Flórián napi megemlékezésen és tűzoltónapon Harangozó Bertalan, a Vas Megyei Védelmi Bizottság elnöke és Dr. Bognár Balázs tű. ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója köszöntötte a tűzoltókat, az elismerésben részesült állományt.

"Azért gyűltünk össze, hogy együtt fejezzük ki köszönetünket a hivatásos és önkéntes tűzoltóknak, amiért becsületesen, állhatatosan helyt állnak Vas megye lakosságáért" - emelte ki Harangozó Bertalan kormánymegbízott.

Az elismerések átadását követően a történelmi egyházak képviselői felszentelték és megáldották a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állományában szolgálatot teljesítő, új típusú Rába tűzoltó gépjárműfecskendőt.

A Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állományába került új típusú, magyar gyártmányú Rába tűzoltó gépjárműfecskendő Fotó: Szombathely MJV

Az idei évben a megyei tűzoltónap keretében a katasztrófavédelem, a rendőrség és a mentőszolgálat munkatársai mutatták meg az érdeklődő gyermekeknek és nevelőiknek a rendvédelem érdekében végzett feladataikat, a munkájuk során használt speciális eszközeiket.

Harangozó Bertalan Szent Flórián emlékplakettet kapott Fotó: Szombathely MJV

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója „Szent Flórián” emlékplakettet adományozott Harangozó Bertalan kormánymegbízottnak, a Vas Megyei Védelmi Bizottság elnökének.

 

 

(Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Vas Népe)