Befejeződött a kormányhivatali épületek felújítása. A Sárvári Járási Hivatalt 71 millió forintból korszerűsítették.

.A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében összesen 1,1 milliárd forintból újultak meg a Vas Megyei Kormányhivatal épületei.

Az összegből 11 épületet korszerűsítettek, a sorban utolsó a Sárvári Járási Hivatal Várkerület 3. szám alatti épülete volt.

A Sárvári Járási Hivatal felújított épülete Fotó: Kabinet

- Minden felelősen gondolkodó polgár tapasztalhatja, hogy az elmúlt években jelentős átalakítási és megújítási munka folyt az országban. A területi államigazgatás is korszakos átalakításon ment át, hatékonyabb lett szervezetében és működésében egyaránt – emelte ki a sárvári átadón Harangozó Bertalan kormánymegbízott.

Harangozó Bertalan kormánymegbízott azt hangsúlyozta, hogy a területi államigazgatás korszakos átalakításon ment át Fotó: Kabinet

Hozzátette, a mostani beruházással a Sárvári Járási Hivatal homlokzatát leszigetelték, kicserélték a nyílászárókat, a lámpatesteket, korszerűsítették a fűtést, valamint napelemeket is felszereltek.

Kondora István Sárvár polgármestere elmondta, az első és legfontosabb szempont, hogy a polgárok kellemes, barátságos közegben találkozzanak az államigazgatással.

A megyében zajló beruházásokkal kapcsolatban a polgármester megjegyezte, a felújításoknak van egy olyan üzenete is, hogy figyelünk az állampolgárokra és figyelünk önmagunkra is.

Kondora István Sárvár polgármestere köszöntőt mondott Fotó: Kabinet

Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője avatóbeszédében emlékeztetett rá, hogy az átadással a járás egy megszépült közigazgatási centrumot ad a városnak, Sárvár kormányzati negyedében.

Ágh Péter a térség országgyűlési képviselője adta át az épületet Fotó: Kabinet

A városnak ebben a részében mindig a közügyek voltak a középpontban. Így volt ez a Nádasdyak idején a múltban, így van ez ma, és így lesz ez a jövőben a dr. Galántai György vezette Sárvári Járási Hivatal által is.

Ünnepélyes szalagátvágás (Balról jobbra): Harangozó Bertalan, Majtényi László a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, Ágh Péter, dr. Galántai György és Kondora István Fotó: Kabinet

A beszédek után a történelmi egyházak képviselői áldották meg az épületet.

A járási és polgármesteri hivatal közös használatú megújult nagyterembében dr. Galántai György pohárköszöntőt mondott.

A hivatal megújult nagytermében dr. Galántai György (jobbról a második) pohárköszöntőt mondott Fotó: Kabinet

(Vas Népe, Vas Megyei Kormányhivatal)