A Vas Megyei kormányhivatal szervezésében a 21. Pályaválasztási és Képzési Kiállításon 42 kiállító mutatja be a végzős diákok számára a továbbtanulási lehetőségeket.

A megnyitón Harangozóné Vigh Ilona, a Vas Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási főosztályának vezetője köszöntötte a résztvevőket, és elmondta, hogy az ingyenes pályaválasztási tanácsadó kiadványt minden Vas megyei iskolába kiviszik, valamennyi nyolcadik osztályos diák kaphat belőle.

Harangozó Bertalan kormánymegbízott összehasonlította az 1990/91-es és a 2017/2018-as tanév tanulói számának adatait, amelyekből kitűnt: a mai általános iskolások létszáma mindössze 60 százaléka a 27 évvel ezelőttinek.

Épp ezért különösen fontos megtalálni a helyes irányt a szakmák világában, nem csak a diplomás munkakörök jelenthetnek sikeres karriert, nagyon megbecsült a „jó szaki” munkája: arany áron fogják megfizetni őket.

Arra is fel kell készülni, hogy az életpálya során korrekciókra, átképzésekre, új szakmák elsajátítására is szükség lehet.

Dr. Puskás Tivadar polgármester köszöntőjében kiemelte: Szombathely volt az első az országban, ahol pályaválasztási kiállítást rendeztek. Amint mondta, a mai világ annyira specializálódott, hogy nem könnyű mindenkinek megtalálni a helyét, de mindenkire szükség van, mert óriási hiány van szakemberekből.

(Vas Népe, Vas Megyei Kormányhivatal)