Palich Etelka a Magyar Kormánytisztviselői és Állami Tisztviselői Kar elnöke tett látogatást a kormányhivatalban.

Harangozó Bertalan kormánymegbízott a megbeszélésen kiemelte: az elmúlt nyolc év kihívásai jelentősek voltak. Meg kellett oldani a szervezeti átalakításokat, a megye 13 kormányablakánál ügyeltek arra, hogy minden térségbe annyi ügyfélszolgálati hely jusson, ami lehetővé teszi a legoptimálisabb ügyintézést.

Harangozó Bertalan hozzátette: tavaly januárban az állami tisztviselők illetménye átlagosan harminc százalékkal nőtt. A tisztviselők igyekeztek maximálisan megfelelni az elvárásoknak, amelyeket az állampolgárok támasztanak, és ezt talán az elégedettségi mutatók is igazolják.

Harangozó Bertalan és Palich Etelka Fotó: Kabinet

Palich Etelka, a Magyar Kormánytisztviselői és Állami Tisztviselői Kar (MKK) elnöke elmondta: országszerte meg vannak elégedve az ügyfelek. A tavaly indított mintegy 25 millió államigazgatási ügyre 100-nál kevesebb panasz érkezett.

A kar elnökének tavaly decemberi megválasztásakor egyik legfőbb célkitűzése az volt, hogy a közigazgatási munka tekintélyét, méltóságát és megbecsültségét erősítse. Reméli, hogy a közigazgatás hívószó lehet a fiatal diplomások számára.

A megbeszélésén végén az MKK és a Vas Megyei Kormányhivatal együttműködési megállapodást kötött.

(Vas Népe, Vas Megyei Kormányhivatal)