A burgenlandi vendégek tájékozódhattak a megye földhivatali szakmai munkájáról, megismerkedhettek az ügyfélfogadási rendszerével is, majd ausztriai viszontlátogatásra hívták a magyar szakembereket.

A burgenlandi felmérési hivatalok – Kismarton (Eisenstadt), Felsőőr (Oberwart), Nezsider (Neusiedl am See) földmérői a Vas Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Földhivatali Főosztály Földhivatali Osztálya meghívására, szakmai együttműködés keretében ismerkedtek a Vas megyei földhivatali nyilvántartási rendszerrel és hatósági munkával. A 13 fős delegációt, valamint a budapesti Lechner Tudásközpont és  Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság kollégáit Szabó Lajos osztályvezető köszöntötte.

Osztrák kollégák, középen Karl Kast

Az osztrák vendégek tájékozódhattak a megyénkben folyó földhivatali tevékenységről, a földhivatalok szakterületein (ingatlan-nyilvántartás, földmérés, telekalakítás, földforgalom-engedélyezés stb.) végzett munkáról, megismerkedhettek a geodéziai alappontok helyszínelését segítő internetes rendszerrel. Kiemelt figyelemmel járták körbe a megyei és a szombathelyi járási földhivatal ügyfélfogadó tereit, adat-, térkép- és irattárait, bepillantást nyertek a földhivatalok nyilvántartásaiba.

Sebők Tamás, a Lechner Tudásközpont munkatársa

A felsőőri felmérési hivatal vezetője, Hannes Hofstätter viszontlátogatásra hívta meg a magyar vendéglátókat.

(Vas Megyei Kormányhivatal)