A fürdőváros történelmi tűzoltó emlékzászlójának szentelési és átadási ünnepségét a Tűzoltónap keretében tartották Sárváron. A rendezvényen egy új tűzoltó gépjárművet is átadtak.

A zászlószentelést a sárvári Nádasdy Ferenc Múzeum dísztermében tartották, majd az ünnepség a Várkerületben felvonulással folytatódott élen a tűzoltózenekarral.

A városháza előtt az emlékzászlót Erdélyi Krisztián tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgató-helyettese megőrzésre átadta Pintér Richárd tűzoltó őrnagynak, a Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnokának. A zászlóra a tűzoltó hagyományoknak megfelelően szalagot kötöttek.

A rendezvény folytatásaként a Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon szolgálatot teljesítő, magyar fejlesztésű gépjármű bemutatatását tartották.

Ünnepi beszédet Erdélyi Krisztián tűzoltó ezredes, főigazgató-helyettes és Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője mondta, majd elismerések átadása következett.

A tűzoltónap zárásaként Harangozó Bertalan kormánymegbízott pohárköszöntőjében kiemelte, hogy Sárvár nagyon gazdag történelmi múltjának, egyúttal jelenének is fontos eleme az itteni tűzoltóság működése, legyen szó akár az önkéntes, akár a hivatásos tűzoltók szolgálatáról.

 

 

(Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)