Hatodik alkalommal rendezik meg a Vas Nép Állásbörzét, amelyre az egész megyéből érkeztek kiállítók.

Németh Balázs, a Vas Népe üzletszervezési vezetője nyitotta meg az Állásbörzét, majd örömét fejezte ki, hogy a cégek és az álláskeresők részéről is ilyen nagy az érdeklődés az eseményük iránt.

A köszöntők sorát Harangozó Bertalan kormánymegbízott folytatta, gratulált ahhoz, hogy immáron hatodik alkalommal sikerült megszervezni ezt az eseményt, amelyen a Kormányhivatal  Foglalkoztatási Főosztálya tanácsadással és állásajánlatokkal is várja a látogatókat. Elmondta, hogy a kilenc évvel ezelőtti állapothoz képest most 800 ezerrel többen dolgoznak, így jelenleg 4,5 millió embernek van munkahelye.
A Pénzügyminisztérium nemrég tette közzé a 2019. évi nemzetgazdasági átlagbért, amely a tavalyihoz képest 10%-os emelkedést mutat, és ha az ország ilyen növekedési pályán marad, akkor elérhetővé válik az európai bérszínvonal.

Dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke kiemelte: napjainkra az álláskeresés is áttevődött az internet világába, ugyanakkor ez a rendezvény is bizonyítja, hogy szükség van a személyes kapcsolatokra, mert ez a munkaadóknak és a munkavállalóknak egyaránt segíthet, hogy megtalálják a számukra legmegfelelőbb kollégát, munkahelyet.

(Vas Megyei Kormányhivatal)