Az idén 150. jubileumukat ünneplő önkormányzati és önkéntes tűzoltók laktanyájának ünnepélyes átadását tartották Kőszegen.

A tűzoltóság alapjait a kőszegi Táncsics Mihály és Liszt Ferenc utca kereszteződésében lévő telken tették le. Az új laktanya építését 2017. októberében kezdték meg, ami egy kétszintes épületből és a hozzá kapcsolódó készenléti szerek garázsaiból és tároló helyiségeiből áll.

Az ünnepségen elsőként Huber László, Kőszeg polgármestere mondott beszédet, majd a Jurisich Miklós Gimnázium Kamarakórusának előadását hallgathatták meg a jelenlévők.

Erdélyi Krisztián tű. dandártábornok, a BM OKF általános főigazgató-helyettese tiszteletét fejezte ki a kőszegi tűzoltók felé, valamint további munkájukhoz erőt és kitartást, valamint jó egészséget kívánt.

Ágh Péter országgyűlési képviselő kiemelte: a beruházás azért is fontos, mert ezzel a régi tűzoltólaktanya helyszíne felszabadult, és ott egy újabb, már elnyert pályázati forrásból új beruházás valósul majd meg.

Az előadást követően Kontrát Károly belügyminiszter-helyettes köszöntötte a tűzoltókat. Megköszönte a kőszegi tűzoltók a térség tűzvédelme érdekében végzett munkájukat.

A beszédek után a történelmi egyházak képviselői megáldották és felszentelték az új tűzoltó laktanyát, majd a nemzeti színű szalag átvágásával a laktanya jelképesen is átadásra került.

Az ünnepség következő részében Seper András tű. ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgató-helyettese, az önkéntes tűzoltó egyesület parancsnoka ajándéktárgyakat adott át a tűzoltó laktanya felépítését támogatóknak.

Az ünnepséget követő állófogadáson Dr. Bognár Balázs tű. ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója mondott beszédet.

A rendezvényen részt vett Harangozó Bertalan kormánymegbízott és Ágh Ernőné, a Vas Megyei Kormányhivatal főigazgatója is.

Az épület két ütemben készült el, elsőben a közel 200 négyzetméter alapterületű igazgatási épület, második ütemben a 3 gépjármű szerállása és a raktárak.

(Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)