Hatodik alkalommal rendezték meg a fővárosban a Kormányhivatalok Focitornáját és Családi Napját szeptember 30-án.

A fővédnök dr. Kovács Zoltán, területi közigazgatásért felelős államtitkárként, Kovács Péter polgármester pedig a házigazda XVI. kerület vezetőjeként köszöntötte az elmúlt szombaton a Kormányhivatalok VI. Foci Tornájának és Családi Napnak, valamint a párhuzamosan zajló főzőversenynek a résztvevőit az Ikarus Sporttelepen.

A szabolcsiak (piros-fehér-zöld mezben) 3:1-re verték a vasi csapatot

A hangulatos megnyitó ünnepség után négy pályán húsz, tehát teljes létszámban felvonuló kormányhivatali kispályás „fociválogatott” kezdte meg a szereplését, miközben a 20-ból tizenegy bográcsos főzőcsapatot is „pályára küldött."

A Vas Megyei Kormányhivatal csapata

A csoportmérkőzéseken a Vas Megyie Kormányhivatal csapata kikapott a Békés és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyeiktől, valamint legyőzték Pest és Baranya kormányhivatalának együttesét, így csoport harmaddikként idén nem sikerült bejutni a legjobb nyolc közé.

A Vulcan-Ság főzőcsapata Fotó: Kabinet

A főzőverseny a focipályák szomszédságában zajlott. Finom bográcsos ételek készültek, a Vas Megyei Kormányhivatalt a Celldömölki Járás képviselte. A Vulcan-Ság csapata vörösboros marhapörköltet készített.

(Vas Megyei Kormányhivatal)