Átvették kormányablak ügyintézői oklevelüket azok a Vas, Győr-Moson-Sopron és Zalai megyei állami tisztviselők, akik nemrégiben végeztek a Miniszterelnökség és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem együttműködésén alapuló képzésen.

Szombathelyen, a Megyeháza dísztermében vették át okleveleiket mintegy ötvenen: akik sikeres kormányablak-ügyintézői vizsgát tettek a régióból.

Itt kapták meg a képesítést igazoló dokumentumot nemcsak Vas, hanem a Győr-Moson-Sopron és a Zala megyei kormányhivatal munkatársai is.

Harangozó Bertalan Vas megyei kormánymegbízott a magas szakmai tudást és az elkötelezettséget emelte ki, amikor gratulált kollégáinak.

- A kormányhivatali munka élethosszig tartó tanulást jelent - fogalmazta meg dr. Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, amikor a frissen végzett ügyintézőket köszöntötte.

Harangozó Bertalan oklevelet ad át Fotó: Kabinet

Az államtitkár  Magyary Zoltánt, a közigazgatás tudományának nemzetközi hírű művelőjét idézte: "a közigazgatás mértéke az emberek szolgálata." Ezt tartsák szem előtt az ügyintézők. Elmondta, hogy két ilyen kurzus zárult az országban: az elsőben 794-en, a másodikban 576-an végeztek.

Megérte a tanulás, mert a tudás munkahelyi biztonságot ad - tette hozzá dr. Kovács Zoltán.

A Vas Megyei Kormányhivatal munkatársai az oklevél átvétele után Fotó: Kabinet

- Ügyfeleket kiszolgálni nem mindenki képes, és nem mindenkinek van hozzá képesítése - ezt a két kritériumot emelte ki.

Dr. Sifter Rózsa Zala megyei kormánymegbízott (a kép bal szélén) munkatársaival a diplomaosztó után.

Sorolta: már 270 kormány-ablak elkészült az országban, és még néhány okmányirodát átalakítanak. Az infrastrukturális feltételek mellett az ügyintézés kultúrájának megteremtését is hangsúlyozta, és azt kérte az okleveles ügyintézőktől, hogy legyenek határozottak és magabiztosak munkájuk során.

A Győr-Moson-Sopron megyei kormányhivatal nyolc munkatársa Széles Sándor kormánymegbízottól ( a kép bal szélén) vette át az oklevelét Fotó: Kabinet

Az ünnepségen jelen volt dr. Sifter Rózsa Zala megyei és Széles Sándor Győr-Moson-Sopron megyei kormánymegbízott is, akik munkatársaiknak adták át a szombathelyi ünnepségen az okleveleket.

(Vas Népe, Vas Megyei Kormányhivatal)