Éves tiszti értekezlet keretében értékelte 2019-es tevékenységét a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Dr. Bognár Balázs tű. ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója számolt be az elmúlt évi tevékenységről a szombathelyi Megyeházán tartott értekezleten.

Az ezredes kiemelte azokat a beavatkozásokat, gyakorlatokat és sportrendezvényeket, amelyek meghatározóak voltak az elmúlt esztendőben.

Harangozó Bertalan kormánymegbízott, a Vas Megyei Védelmi Bizottság elnöke megköszönte a tűzoltók helytállását és mindennapi munkáját, amelyet a lakosság biztonságának megóvása érdekében végeznek.

Kiemelte, hogy az önkéntesek, hivatásosok gyakorlatainak megtartásához közel 1,5 millió forinttal járult hozzá a Megyei Védelmi Bizottság.

A kormánymegbízott megköszönte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság támogatását is, amelynek köszönhetően az elmúlt évben is bővülhetett az önkéntesek eszköztára.

Évet értékelt a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Fotó: Kabinet

Harangozó Bertalan tájékoztatta továbbá a megyei katasztrófavédelem vezetőit és megjelent munkatársait a kormányhivatalt érintő szervezeti változásokról, valamint felhívta a figyelmet a jó munkakapcsolat és együttműködés kialakítására és fenntartására.

Dr. Bérczi László tű. dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos tűzoltósági főfelügyelője azokról az országos beszerzésekről számolt be, amelyek hozzájárultak a katasztrófavédelem fejlődéséhez, például a vízszállító gépjárművek átadásáról; ezek közül egy már a Sárvári Hivatásos Tűzoltóparancsnokságon teljesít szolgálatot.

A rendezvény zárásaként Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke szintén méltatta a megyében szolgáló hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók áldozatos munkáját.

(Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, VMKH)