Harmincöt munkáltató kínált több száz álláslehetőséget a Vas Megyei Kormányhivatal karriernapján Szombathelyen, az SZSZSZC Oladi szakközépiskolájában.

A kormányhivatal standjánál a nyitott pozíciókon kívül tanácsadással, képzési és támogatási lehetőségekkel, a rehabilitációs foglalkoztatáshoz kapcsolódó információkkal segítették a munkába lépést vagy pályaváltást.

A megyében a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálatnak 6500 álláshelyet jelentettek be az év első négy hónapjában, ebből 4200-at betöltöttek az állást keresők - ezekkel a friss adatokkal köszöntötte a jelenlévőket Harangozó Bertalan.

Harangozó Bertalan kormánymegbízott köszöntötte a megjelenteket Fotó: Kabinet

A kormánymegbízott hangsúlyozta: a kérdés az, hogy a vasi álláskínálat mennyire találkozik a kereslettel, ha pedig a kettő nem fedi egymást, van-e a két félben elég rugalmasság, közös nevezőre tudják-e hozni az elvárásaikat. A vasi bérekről, nettó átlagkeresetről azt mondta: az elmúlt időszakban dinamikus fejlődés jellemző.

A Szombathelyi Járási Hivatal standjánál mintegy négyszáz betöltetlen pozícióra toboroztak, többek között a vendéglátás, a mezőgazdaság, a kertészetek és az építőipar területeire.

A délelőtti munkáltatói fórumon tájékoztató előadások hangzottak el két témában. A Vas Megyei Kormányhivatal részéről Rodler Tamás a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatásáról beszélt, a Pénzügyminisztérium képviseletében Farkas László az EURES hálózat szolgáltatásairól és az online állásbörze tapasztalatairól számolt be. Délután újdonságként cégbemutatókat tartottak.

(Vas Népe. VMKH)