Csaknem félmilliárd forintos támogatással, kormányzati forrásból újult meg Celldömölkön a Kossuth Lajos utca 5 szám alatt az a háromszintes épület, amelyben ezentúl a Vas Megyei Kormányhivatal Celldömölki Járási Hivatala fogadhatja ügyfeleit.

Harangozó Bertalan Vas megyei kormánymegbízott köszöntőjében elmondta: a kormányhivatalok és járási hivatalok épületeinek megújítása kormányrendelet alapján zajlik, amelyben szerepel, hogy ezeket a szervezeteket lehetőség szerint egy épületben helyezzék el, ennek a szándéknak pedig szavai szerint megfelel a celldömölki járási hivatal Kossuth Lajos utcai új épülete.

A Celldömölki Járási Hivatal új épülete Fotó: Kabinet

Ágh Péter (Fidesz) a térség országgyűlési képviselője beszédében úgy fogalmazott: az épület átadásával egy "új közigazgatási centrummal" gazdagodott a térség és Celldömölk városa.

Felidézte, hogy korábban az épületben járásbíróság, majd pedig a városi rendelőintézet működött, azóta a feladat ugyan változott, de továbbra is az emberek szolgálata zajlik majd a megújult épület falai között.

Harangozó Bertalan kormánymegbízott köszöntőt mondott Fotó: Kabinet

Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára avatóbeszédében hangsúlyozta: az állam abban érdekelt, hogy a tulajdonában lévő épületek megújuljanak.

Elmondta, a kormányhivatali rendszerben 1280 ingatlan van, ezek közül 500-at újítottak fel 2014 óta, további 70-80 épület felújítása jelenleg is tart, a legtöbb átadásra vár.

Hozzáfűzte, a felújításokat igyekeztek a XXI. század követelményeinek megfelelő módon elvégeztetni, az épületek energiaellátását úgy megoldani, hogy az a megújuló energiák felhasználását is lehetővé tegye, illetve a korszerű szigetelésnek köszönhetően csökkenjenek az energiaköltségek.

A járási hivatal udvarán található egykori börtönépület is megszépült Fotó: Kabinet

Kovács Zoltán szólt arról is, hogy jelenleg már 270 kormányablak működik az országban, amelyek a közvetlen ügyfélkapcsolatot jelentik, de szavai szerint vannak olyan ügyek is, amiket a kormányhivatalok szervezeti egységeinél, a járási hivatalokban lehet intézni.

Harangozó Bertalan, Ágh Péter, dr. Kovács Zoltán és Gecse József átvágják a szalagot Fotó: Kabinet

A szalagátvágás után a történelmi egyházak képviselői áldották meg az épületet.

A rendezvény végén Gecse József, a Celldömölki Járási Hivatal vezetője  pohárköszöntőt mondott.

Az átadón készült képeket a linkre kattintva megtekintheti.

(MTI, Vas Megyei Kormányhivatal)