A Vas Megyei Halgazdálkodási Hatóság 2018. június 28-án, csütörtökön 09.00 órától állami halászvizsgát tart.

A vizsga a Vas Megyei Kormányhivatal épületében lesz (9700 Szombathely, Berzsenyi tér 1. sz. alatt a Berzsenyi-teremben).

A halászvizsgára jelentkezni a csatolt jelentkezési lapon lehet, a vizsga díját (7000 forint) az itt megadott számlaszámra kell befizetni.

A kitöltött jelentkezési lapot postai úton, vagy elektronikusan kell eljuttatni az alábbi címre: Vas Megyei Kormányhivatal Szombathelyi Járási Hivatal Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztály Földművelésügyi Osztály 9700 Szombathely, Gagarin u. 2. (E-mail: [[[uzGTX4hkYmZm9sZG11dmVsZXN1Z3lAdmFzLmdvdi5odQ==]]])

Jelentkezési határidő: 2018. június 25. (hétfő). A határidőn túl jelentkezők a halászvizsgán nem vehetnek részt.

A vizsga tesztfeladatból és a hazai fogható és védett halfajok képfelismeréséből, valamint a halászati ismeretekre vonatkozó szóbeli kérdésekből áll.

A halászvizsgára való felkészüléshez a csatolt segédlet, a halászatra, halgazdálkodásra vonatkozó jogszabályok, valamint a halfajok felismerésének elsajátítása szükséges.

Amennyiben a vizsgával kapcsolatban kérdés merülne fel, úgy Mesterházy József vadászati-halgazdálkodási szakügyintézőnél lehet érdeklődni a 94/506-772-es számon, vagy a [[[JQIuVyJJYjnmTCs2ZYbWVzdGVyaGF6eS5qb3pzZWZAdmFzLmdvdi5odQ==]]] email címen.

(Vas Megyei Kormányhivatal)