Ünnepélyesen írták alá a szerződést az ELTE szombathelyi duális gépészmérnök képzésének vállalati partnerei és az elsőéves hallgatók az egyetemen.

Elsőéves gépészmérnök-hallgatók töltötték meg az ELTE Savaria Egyetemi Központ auláját. A duális képzés 2015-ben indult.

Akkor a szombathelyi felsőoktatás számára stratégiai döntés született – mondta köszöntőjében Harangozó Bertalan kormánymegbízott.

Hangsúlyozta, ma a világ a versenyről szól, pedig – ahogy a szombathelyi példa is mutatja – a közjót a társadalmi partnerek együttműködése teremti meg.

Puskás Tivadar Szombathely polgármestere kiemelte: egy város jövőjét jelenti, ha erős a felsőoktatása.

Piacképes tudást adjunk helyben itt Szombathelyen az egyetemen azoknak a fiataloknak, akik a műszaki pályát választják - mondta a polgármester.

"A gépészmérnök területen az ország második legmagasabb ponthatárával vettük fel ide Szombathelyre a hallgatókat. Továbbra is 60 hallgató körül van a létszám, aki belép ebbe a képzésbe idén, és az első évfolyam is végez. Most ebben a félévben, sőt nemzetközi érdeklődés is tapasztalható. Angol nyelvű képzést is hirdettünk - emelte ki Horváth Zoltán, az ELTE Informatikai Karának dékánja.

A hallgatókat Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke is köszöntötte.

(Szombathelyi Televízió)