A Vas Megyei Államigazgatási Kollégium június 14-én, szerdán ülést tartott a Megyeháza Dísztermében.

Harangozó Bertalan kormánymegbízott köszöntő szavai után Majthényi László, Vas Megye Közgyűlésének elnöke és Illés Károly, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere a Terület- és Településfejlesztő Operatív Program keretében megvalósuló, a megyét és a megyeszékhelyet szolgáló fejlesztésekről tájékoztatta az ülés résztvevőit.

Az államigazgatási kollégium ülése Fotó: Kabinet

Dr. Szakály Emőke, a NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóság igazgatóhelyettese az adók módjára behajtandó köztartozások végrehajtásának elektronikus úton történő kezdeményezésével kapcsolatban szerzett első tapasztalatokról számolt be

Ágh Ernőné, a Vas Megyei Kormányhivatal Főigazgatója „A szolgáltató kormányhivatali és közigazgatási modell bevezetése”, Popovicsné dr. Tisza Edit, a kormányhivatal igazgatója pedig „A hatósági eljárások és hatósági jogalkalmazási gyakorlat felülvizsgálata és egyszerűsítése” elnevezésű projektről adott tájékoztatót.

A megyei államigazgatási kollégiumok a megyei kormányhivatalok koordinációs feladatait elősegítő állandó fórumok, amelyek munkájában a megyei kormányhivatalok és a járási hivatalok vezetői mellett az adott megye területén illetékes területi államigazgatási szervek vezetői is részt vesznek.

(Vas Megyei Kormányhivatal)