Első alkalommal rendezték meg a NATO Uniform Járőrversenyt Körmenden. A középiskolások versenyét a Premontrei Gimnázium, a hivatásosok versenyét a készenléti rendőrség csapata nyerte.

A Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 11. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda, valamint a Körmendi Rendészeti Szakgimnázium közös szervezésében rendezték meg április 26-án az I. NATO Uniform Járőrversenyt.

A járőrversenyre 8 hivatásos csapat (MH 12. Arrabona Légvédelmi Ratéka Ezred, MH 83. Területvédelmi Zászlóalj, a Körmendi Rendészeti Szakgimnázium, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, sárvári és szombathelyi hivatásos tűzoltói, a Készenléti Rendőrség XIV. Határvadász Bevetési Osztálya, a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet és a NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatósága) nevezett.

Az ifjúsági szekcióban szintén 8 csapat indult (a szombathelyi Premontrei Szent Norbert Gimnázium és a Hermann Ottó Szakközépiskola 2-2 csapattal, a vépi Mezőgazdasági Szakgimnázium, a csornai Hunyadi János Középiskola, a Munkácsy Mihály Szakképző Iskola Zalaegerszegről és a Zsimondy Vilmos Szakképző Iskola Nagykanizsáról).

A résztvevőket Harangozó Bertalan kormánymegbízott, a Vas Megyei Védelmi Bizottság elnöke köszöntötte. Megnyitójában emlékeztetett a 20 évvel ezelőtti NATO-csatlakozásunk jelentőségére, illetve röviden értékelte az azóta eltelt időszakot is.

Harangozó Bertalan kormánymegbízott a 20 évvel ezelőtti NATO-csatlakozásunkról is szólt

Az ügyességi és erőléti feladatok kemény kihívás elé állították a csapatokat. A középiskolások versenyét a Premontrei Gimnázium első csapata, a hivatásosok versenyét a készenléti rendőrség csapata nyerte.

(VMKH)