Vas Megyei Kormányhivatal

Harangozó Bertalan

kormánymegbízott

Vezető hírek

KORMÁNYHIVATALOK, 2020. szeptember 21. 8:46

Hétfőtől életbe lépnek a már bejelentett, új védelmi intézkedések

Az országnak működnie kell, úgy, hogy közben fegyelmezetten, a szabályokat betartva védekezünk, ezért szeptember 21 - től lépnek életbe az újabb, már bejelentett védelmi intézkedések. A részleteket a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendeletek tartalmazzák.

Vas Megyei Kormányhivatal, 2020. szeptember 11. 10:51

Tolnay Sándorra emlékeztek Lukácsházán

Emlékülés helyett szűk körben tartott koszorúzással emlékeztek meg szülőfalujában a hazai állatorvosképzés alapítójáról, Tolnay Sándorról.

Vas Megyei Kormányhivatal, 2020. szeptember 10. 8:30

A szüret veszélye a mustgázmérgezés

Az ország több pontján már megkezdődött, máshol készülnek az idei szüretre, a korai érésű szőlők esetében már a mustot érlelik a pincékben.

Vas Megyei Kormányhivatal, 2020. szeptember 10. 11:27

Elmarad a Kormányablak Busz ügyfélfogadása 2020. szeptember 11-én a Szentgotthárdi járás több településén

2020. szeptember 11-én elmarad a Kormányablak Busz ügyfélfogadása a Szentgotthárdi járás négy településén: Alsószölnökön, Felsőszölnökön, Kétvölgyben és Szakonyfaluban.

Vas Megyei Kormányhivatal, 2020. szeptember 4. 10:09

Civil információs napot tartottak a Megyeházán

Szombathelyen a Megyeháza dísztermében tartották azt a fórumot, amelyen a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) 2021. évi, civil szervezeteket érintő pályázati lehetőségeit ismertették.

KORMÁNYHIVATALOK, 2020. szeptember 4. 8:29

Veszélyt hordozó, kéretlen vetőmagcsomagok a postaládákban

A közelmúltban a hazai és a nemzetközi sajtóban is találkozhattunk bizonyos kéretlen vetőmagcsomagokról szóló hírekkel. A híradások szerint elsősorban Kínából, illetve más távol-keleti országokból (Szingapúr, Taiwan, Malajzia, Wanuatu) érkeztek magánszemélyek postacímére kis „ajándékcsomagok”. Az ismeretlen eredetű vetőmagok több esetben szennyeződéseket, illetve károsítókat tartalmaztak, ezért a felhasználásuk semmiképpen sem javasolt.