dr. Horváth Kálmán, Tolna megye kormánymegbízottja

 

 

Tisztelt Látogató!

A Tolna Megyei Kormányhivatal vezetőjeként, valamennyi munkatársam nevében tisztelettel köszöntöm Önt honlapunkon!

A kormány reformtörekvéseinek köszönhetően az utóbbi években eddig soha nem látott, történelmi léptékű változás megy végbe a közigazgatásban, melynek célja a „Jó Állam” koncepciójának megvalósítása. „Az állam attól tekinthető jónak, hogy az egyének, közösségek és vállalkozások igényeit a közjó érdekében és keretei között, a legmegfelelőbb módon szolgálja.”

A Tolna Megyei Kormányhivatal feladata, a kormány általános hatáskörű területi szerveként, ezen célkitűzések megvalósítása, a költséghatékony és ügyfélbarát területi közigazgatás megvalósítása, az állampolgárok közigazgatásba vetett bizalmának megerősítése. Legfontosabb törekvésünk, hogy a közigazgatás szakmailag hatékonyabban működjön, az ügyfelek legnagyobb megelégedésére.

Megyénkben Szekszárdon, Pakson, Tamásiban, Bonyhádon,  Tolnán, Bátaszéken, Dombóváron és Dunaföldváron működik kormányablak. A modern, minden igényt kielégítő technikával felszerelt integrált ügyfélszolgálati irodákban kiválóan képzett kollégák állnak az Ön rendelkezésére. Az „egyablakos” ügyintézésnek köszönhetően nem szükséges hivatalról hivatalra járnia, hiszen egyszerre több ügyben is eljárnak munkatársaink, valamint  Pakson, Tamásiban, Bonyhádon és Tolnán már adóügyek is intézhetők a kormányablakokban.

A kormányablakok kialakításánál kiemelkedő szempont, hogy minden ügyfelünk egyenlő eséllyel férjen hozzá szolgáltatásainkhoz.

A járási hivatalok keretében működő települési ügysegédi rendszernek köszönhetően még egy lépéssel közelebb kerültünk az állampolgárokhoz, hiszen már nem szükséges ügyeik intézése végett beutazniuk a járási hivatalokba, kormányablakokba. Felkészült kollégáink a településeken várják ügyfeleinket, így helyben is elérhetőek az állam által nyújtott szolgáltatások.

Az állampolgárok jogos elvárása, hogy ügyeiket a lehető leggyorsabban és legegyszerűbb módon intézhessék, és ebben az állam segítő kezet nyújtson.  Az e-közigazgatás megvalósításával a kormány egy újabb, fontos lépést kíván tenni az állampolgárok felé, melynek határozott célja, hogy a közigazgatási szolgáltatások a jövőben akár otthonról is elérhetőek legyenek, néhány kattintással letölthető legyen egy nyomtatvány, beadható legyen egy kérelem.

Az eddigi átalakítások célja egy, a korábbi gyakorlathoz képest egészen más típusú közigazgatás megteremtése, melynek középpontjában az állampolgárok, a vállalkozások állnak, az igények gyors, hatékony és szakszerű kiszolgálása, a közjó legmegfelelőbb szolgálata érdekében.

Az állampolgároknak államról alkotott képét nagymértékben befolyásolja, mikor ügyeik intézése során kapcsolatba kerülnek a közigazgatással, és ezáltal képet alkothatnak annak működéséről.  Hiszem, hogy a „Jó Állam” megtestesítői mi magunk vagyunk, a Tolna Megyei Kormányhivatal valamennyi munkatársa, akik lelkiismeretes és elkötelezett munkájukkal, kiváló szakmai tudásukkal aktív részesei a reformok megvalósításának. 

A kormánytisztviselő a közigazgatás központi eleme, ő testesíti meg az állam és állampolgár közötti kapcsolatot, a jó problémamegoldó készség, az empátia, a törődés teszi emberivé ezt a kapcsolatot. Elengedhetetlen, hogy az egyes ügyek mögött meglássuk az embert.  Célunk az elégedett állampolgár, jelszavunk: „Mosolygó hivatal, mosolygó ügyfelek.”

Tisztelt Látogató!
Honlapunkon folyamatosan frissülő hírekkel, közérdekű, az ügyintézéshez szükséges hasznos információkkal várjuk. Kérem, forduljon hozzánk bizalommal, a Tolna Megyei Kormányhivatal munkatársai készséggel állnak rendelkezésére.


Dr. Horváth Kálmán
kormánymegbízott