Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a közforgalmi személyszállítási utazási kedvezményekről szóló 85/2007 (IV.25.) Korm. rendelet 8. §-a alapján a magasabb összegű családi pótlékban, fogyatékossági támogatásban és vakok személyi járadékában részesülők a BKV, a MÁV START valamint a Volán járatain utazási kedvezményre jogosultak, amelynek igénybevétele erre a célra szolgáló plasztik alapú gravírozott kártya és személyi azonosító igazolvány együttes bemutatásával lehetséges.
A kártya formátumú igazolvány 2010. július 1-től került bevezetésre, érvényessége a kapcsolódó orvosi felülvizsgálat időpontjáig, de legfeljebb öt évig volt hatályos, amely 2015. június 30-án lejárt. Ennek következtében összesen 104 000 új kártya készítése vált szükségessé.

A kártyacserével összefüggésben a Tisztelt Ügyfeleknek teendője nincsen.
Azonban, hogy a 2015. június 30-án lejáró kártyák cseréjének mennyisére való tekintettel a postára adás és megérkezés időpontjainak lehetséges késedelme miatt az ügyfeleket joghátrány ne érje, az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság Családtámogatási Főosztálya a fenti  hivatkozott közlekedési vállalatok vezető képviselőivel megállapodott abban, hogy 2015. június 30. napján lejáró kártyákat 2015. július 16. napjáig érvényes igazolványként fogadják el.

(Emberi Erőforrások Minisztériuma)