A Befogadlak Nevelőszülői Program segítő kezet nyújt a rászoruló gyerekeknek, tehát a nevelőszülőség is azt mutatja, hogy a gyermek a legfontosabb – hangsúlyozta Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára a Lehetelten nincs, a nevelőszülői hivatást népszerűsítő országos programsorozat szekszárdi állomásán 2019. február 5-én.

A program sikerének záloga, hogy minél többen váljanak nevelőszülővé, és az országos népszerűsítő kampány célja, hogy növekedjen azok száma, akik ismerik, elismerik, és akár fel is vállalják ezt a hivatást. Tolna megyében 131 nevelőszülő 400 gyermeket nevel.

Dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott köszöntőjében szintén kiemelte a nevelőszülői hálózat jelentőségét, mely gondoskodik a hátrányos helyzetű gyerekek családi környezetben, ezáltal szeretetben történő felnevelkedéséről, egészségük megőrzéséről, biztonságuk megóvásáról. A nevelőszülői hálózat azért is üdvözlendő, mert azok a gyerekek, akik nem kerülnek időben családi környezetbe, lényegesen nagyobb hátránnyal indulnak az életben.

Ez alkalomból rajzpályázatot hirdettek az otthonokban és a nevelőszülőknél élő gyerekek körében. Színes műsorok és beszélgetések tarkították a programot, majd díjazták a legjobbnak ítélt pályamunkákat.

Fotó: Makovics Kornél

(Kormánymegbízotti Kabinet)