A Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozat keretében Tolna megyében számos rejtett műemlék várja az érdeklődőket ingyenes programokkal 2020. szeptember 19-20. között.

A két napra látogathatóvá váló rejtett, exkluzív helyszíneket szakavatott helyi önkéntes túravezetők, építészek, művészettörténészek, helytörténeti körök szakemberei mutatják be az érdeklődők számára ingyenesen, előzetes regisztrációhoz kötött formában vagy akár regisztráció nélkül.

Az idei rendezvény kiemelt célja, hogy két napra Magyarország olyan rejtett kulturális gyöngyszemei, köztük számos egyházi épület és templom is reflektorfénybe kerülhessen, amelyek nincsenek, vagy esetleg távolabb esnek a klasszikus turisztikai fősodorban található helyszínektől.Külön kuriózum, hogy a Kulturális Örökség Napjai részeként két napra az államigazgatás szerveinek különleges műemléki épületei, így egyes minisztériumok, kormányhivatalok is megnyitják kapuikat az ország több pontján. A program részeként Tolna megyében is közel egy tucat műemléki ritkaság nyitja meg kapuit és ingyenes, vezetett sétákkal és programokkal várják az érdeklődőket.

A Tolna Megyei Kormányhivatal ez alkalommal szélesebbre tárja Tolna megye kulturális örökségének egyik kiemelkedő műemléki épülete, a Vármegyeháza kapuit az érdeklődők előtt. Ezen a hétvégén megtekinthető az egykori megyegyűlések helyszíne, a Vármegyeháza díszterme és tanácsterme, benne Tolna vármegye hivatali arcképcsarnokával, valamint ehhez kapcsolódóan a Wosinsky Mór Megyei Múzeum 19. századi hangulatát idéző vármegyeházi kiállítása is ingyen látogatható.

A Vármegyeháza 2020. szeptember 19-20-án 10:00 – 17:00 óráig várja az érdeklődőket. Bővebb információ: +36 74/411-547, +36 70/4911201.

Az országos programokról további információ, valamint a regisztráció: http://oroksegnapok.gov.hu/

FONTOS!
A Kulturális Örökség Napjai keretében meghirdetett összes beltéri programon a szájat és orrot eltakaró maszk használata kötelező! Kérjük, hogy tartsák be a legalább 1,5 méteres távolságot! Kérjük a helyszínek látogatóit, hogy tájékozódjanak a szervezők által előírt helyi járványügyi előírásokról, és tartsák be azokat! Amennyiben bármilyen COVID-19 fertőzésre jellemző tünete van, igazoltan pozitív, vagy kontaktszemélynek minősül, semmiképp se vegyen részt a programokon! A helyi programok szervezői a szükséges óvintézkedésekről, fertőtlenítésről gondoskodnak.

(Tolna Megyei Kormányhivatal)