Andrea Fischert, a Szász Szociális és Fogyasztóvédelmi Minisztérium államtitkárát, a Minisztérium és a Szászországi Betegbiztosító Pénztárak Egyesületének delegációját fogadta dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott és Amreinné dr. Gál Klaudia főigazgató 2017. október 9-én a Vármegyeházán.

A rövid történelmi áttekintést követően dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott úr ismertette a Tolna megyei korábbi közigazgatási rendszer működését, majd bemutatta a 2010-ben elindított reformok alapját képző "Jó Állam", szolgáltató állam modellt. A delegációnak betekintést adott a Tolna Megyei Kormányhivatal szervezeti felépítésébe, működésébe, különös tekintettel a járások és a kormányablakok kialakítására. Tájékoztatójában kitért az ügyintézés menetének ismertetésére, a Tudástár használatára, a paksi kormányablakban megvalósuló NAV-ügyintézésre, valamint a Kormány által bevezetett rezsicsökkentésre és az e-ügyintézésre is.
Amreinné dr. Gál Klaudia főigazgató asszony ismertette a szociális ellátó rendszer működését.Andrea Fischer államtitkár asszony betekintést adott a német szociális ellátó rendszer működésébe, ennek fényében a Szász Szocilis és Fogyasztóvédelmi Minisztérium feladatellátásába.A rövid egyeztetést követően a delegáció a Pécsi Tudományegyetem Orvostudományi Karán tesz látogatás, ahol egy közös projekt keretében, ösztöndíjjal német hallgatókat is képeznek.

(Kormánymegbízotti Kabinet)