Tolna Megyei Kormányhivatal

dr. Horváth Kálmán

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2020. április 2. 10:48

Az elkövetkező napokban magas lesz a nyír pollenkoncentrációja

A tavaszi időszak legjelentősebb allergén pollenadója, a nyír már országszerte tüneteket okozó koncentrációban van jelen a levegőben. A meteorológiai előrejelzés, valamint a sokéves tapasztalat alapján az elkövetkező napokban virágpora intenzív pollenszórásra lehet számítani, a pollenterhelés gyors emelkedése várható és az allergiás betegek már erős tüneteket tapasztalhatnak.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2020. április 1. 10:27

Kezdődik az adategyeztetés a több tartási hellyel rendelkező állattartók számára

Az állatok naprakész nyomon követése a jelenlegi járványhelyzetben kiemelten fontos. A hatékony járványügyi intézkedések előfeltétele, hogy a hatóság pontos információval rendelkezzen minden állatról, azaz tudja, hogy egy adott tenyészetben hány állatot tartanak. A több tartási hellyel rendelkező állattartóknak legkésőbb 2020. május 15-ig kell nyilatkozniuk a pontos adatokról a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) e célra létrehozott elektronikus felületén.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2020. március 25. 9:14

Felhívás a Családvédelmi Szolgálat működésével kapcsolatosan

Tájékoztatjuk a Családvédelmi Szolgálatot (CSVSZ) igénybe vevő személyeket, hogy a járványügyi helyzetre való tekintettel a továbbiakban a családtervezési és az ifjúsági tanácsadás távkonzultáció keretében, telefonon zajlani.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2020. március 18. 16:11

Kizárólag időpontfoglalással történik az ügyintézés a kormányhivatali ügyfélszolgálatokon, az elkészült okmányokat postán kézbesítik, nem közlekednek a mobilizált kormányablakok

A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében 2020. március 18-tól csak előzetes időpontfoglalással érkező ügyfeleket fogadnak a kormányablakok, okmányirodák, és minden egyéb kormányhivatali ügyfélszolgálat, továbbá a Mobilizált Kormányablak Ügyfélszolgálatok („KAB buszok”) ügyfélfogadása határozatlan ideig szünetel. Ha elfelejtette az elektronikus ügyintézéshez szükséges Ügyfélkapu azonosítóját, az ingyenesen hívható Kormányzati Ügyfélvonal (1818) munkatársai segítenek.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2020. március 16. 9:55

Emelkedik a virágzó fák pollenszintje

A tizedik héten ugyan visszaesett a virágzó a fák pollenszórása a hűvös, időnként csapadékos időben, de az elkövetkező napokban a ciprus- és tiszafafélék virágporának koncentrációja jellemzően közepes, több helyen magas szintet érhet el. A már lassan elvirágzó mogyoró alacsony, az éger pollenje viszont közepes koncentrációban volt jelen a levegőben.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2020. március 12. 10:33

Emelkedett Tolnában az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma

Ismét emelkedésnek indult Tolna megyében az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma, az előző hetihez képest megközelítőleg másfélszeresére (121 fő). Országosan ugyanakkor csökkenés figyelhető meg,a figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján az előző hetinél 900-al kevesebb beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Tolna megye mindhárom fekvőbeteg ellátó intézményében határozatlan ideig látogatási tilalom van érvényben a kórházak egész területére.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2020. március 9. 15:35

Megkezdődött a kora tavaszi virágzó fák pollenszórása

A meleg, tavaszias időben az erősen allergizáló mogyoró, éger és kőris pollenjére érzékenyek már szénanáthás tüneteket tapasztalhatnak. Amennyiben a déli országrészen a következő napokban is folytatódik az enyhe, helyenként a tavaszt idéző időjárás, úgy a tavaszi fák virágzása is folytatódni, erősödni fog. A fák pollenszórása a csapadékos időszakokban csökkenhet.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2020. március 9. 14:58

Álláspályázat útügyi szakügyintéző munkakör betöltésére

A Tolna Megyei Kormányhivatal pályázatot hirdet Közlekedési, Műszaki Engedélyezési, Mérésügyi és Fogyasztóvédelmi Főosztály Közlekedési és Járműforgalmi Osztályán útügyi szakügyintéző munkakör betöltésére. A pályázat benyújtásának határideje: 2020. március 27.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2020. március 4. 11:41

Tovább csökkent az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma

Tolna megyében a nyolcadik héten – az előző heti adatokhoz képest – 9%-al csökkent az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma (86 fő), a megbetegedésiarány pedig továbbra is a járványküszöb felett van. Országosan további emelkedés tapasztalható, a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján – az előző héthez képest – 1700-al több beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Influenzavírus okozta súlyos megbetegedés gyanúját, közösségi halmozódást nem jelentettek a nyolcadik hétre vonatkozóan. Szövődményes esetek miatt kórházi felvételről, halálozásról nem kaptunk értesítést.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2020. február 27. 8:38

Álláspályázat járványügyi szakügyintéző munkakör betöltésére

A Tolna Megyei Kormányhivatal pályázatot hirdet Tolna Megyei Kormányhivatal Szekszárdi Járási Hivatala Népegészségügyi Osztály járványügyi szakügyintéző munkakör betöltésére. A pályázat benyújtásának határideje 2020. március 15.