Tolna Megyei Kormányhivatal

dr. Horváth Kálmán

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2019. május 17. 11:39

Képzéseket szerveznek álláskeresők részére Tolna megyében

Csoportos szakmai képzéseket szervez álláskeresők részére a Tolna Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztálya. A GINOP-5.1.1-15 és a GINOP-5.2.1-14 projektek keretében, 2019 májusától induló kurzusok költsége 100%-ban támogatott.

Az oktatások ideje alatt ügyfeleink keresetpótló juttatást, valamint a lakóhelyük és a képzés helyszíne között utazási támogatást (bérletet) igényelhetnek.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2019. május 14. 16:09

Mérséklődött a levegő pollentartalma

Szekszárdon és környékén a 19. hét elején, a csapadékosabb, hűvös időben a fák pollenszórása tovább mérséklődött. A kevésbé allergén fenyőfélék és az eperfafélék pollenszórása közepes-alacsony szintű volt. A tölgy is már csak alacsony-közepes mennyiségben szórta pollenjét, a szintén gyengén allergizáló dió, valamint az erős allergén nyír virágpor koncentrációja jellemzően az alacsony tartományban alakult.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2019. május 10. 10:49

Szekszárdon tartott előadást a honvédelmi miniszter

Értékeink és érdekeink vannak Európában és a világban, amelyeket közösen kell megvédenünk - mondta Benkő Tibor honvédelmi miniszter május 9-én, Szekszárdon tartott előadásán. A megjelenteket dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott köszöntötte.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2019. május 10. 10:23

Emelkedik a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja

A csapadékos időszak elmúltával, az elkövetkező napokban várhatóan emelkedik a levegő pollenkoncentrációja, helyenként elérheti akár a tüneteket okozó szintet is. A szekszárdi csapdában is megjelentek az erősen allergizáló pázsitfűfélék és a nyári gyomok pollenjei, egyelőre alacsony koncentrációban, a csalánfélék pollenszórása viszont már eléri a közepes szintet.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2019. május 10. 8:23

A rendkívüli öntözési célú vízhasználat szabályairól

A mezőgazdaságot egyre gyakrabban és mind huzamosabb időn át sújtó aszály miatt egy április 30-án hatályba lépett kormányrendelet bevezette a rendkívüli öntözési célú vízhasználat jogintézményét. Ez az érintett gazdálkodók számára kötött paraméterek mellett egy hónapra rendkívüli vízhasználatot biztosít.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2019. május 7. 13:51

Szabadidőközpontot alakítottak ki a sötétvölgyi parkerdőben

A szabadidőközpont az Agrárminisztérium 100 millió, valamint a Gemenc Zrt. 30 millió forintos hozzájárulásával újult meg, melynek ünnepélyes átadására 2019. május 3-án került sor.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2019. május 7. 8:01

Zajlik az érettségi Tolna megyében

Az emelt szintű érettségik koordinálása idén is a Tolna Megyei Kormányhivatal feladata: gondoskodik a tételek átvételéről, számszerinti ellenőrzéséről, védelméről, valamint az intézményvezetők számára történő kiadásáról is.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2019. május 6. 10:58

Mérséklődött a fák pollenszórása

Az elkövetkező napokban várhatóan országszerte mérsékelt marad a pollenterhelés. A nyír, a platán és a tölgy pollenkoncentrációja jellemzően az alacsony-közepes tartományban alakul. A fűz, a kőris, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenkoncentrációja alacsony marad. A pázsitfűfélék, az útifű és a lórom pollenje továbbra is csak minimális koncentrációban fordul elő. A kevésbé jelentős allergének közül az eperfafélék pollenje általában alacsony-közepes, a fenyőféléké és a dióé alacsony koncentrációban lesz jelen.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2019. május 6. 8:55

Nyomtatványok a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainak igényléséhez, ügyintézéséhez

A Tolna Megyei Kormányhivatal Szekszárdi Járási Hivatala Foglalkoztatási, Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály Rehabilitációs Ellátási és Szakértői Osztálya tájékoztatja tisztelt ügyfeleit, hogy a a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainak igényléséhez illetve a már folyósított ellátásokkal kapcsolatos ügyintézéshez szükséges nyomtatványok elektronikusan is elérhetők.


Tolna Megyei Kormányhivatal, 2019. április 30. 10:33

Újabb pályaorientációs egyeztetés a Vármegyeházán

Második alkalommal tartottak pályaorientációs egyeztetést a kormányhivatal kezdeményezésére a Tolna megyei oktatási intézmények képviselői.