Tolna Megyei Kormányhivatal

dr. Horváth Kálmán

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. november 13. 8:46

Ügyfélfogadási szünet a Bonyhádi Járási Hivatal Perczel Mór utca 23. szám alatti épületében

A Tolna Megyei Kormányhivatal Bonyhádi Járási Hivatala tájékoztatja Tisztelt Ügyfeleit, hogy 2018. november 26-án és november 27-én 8.00 órától várhatóan 16.00 óráig az E-on hálózatában végzett fejlesztési munkálatok miatt áramszünet lesz a Bonyhád, Perczel Mór utca 23. szám alatti épületében. Az áramszünet érinti a Bonyhádi Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya kirendeltségét, a Szekszárdi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya bonyhádi telephelyét, valamint a Földhivatal Osztályt, így az ügyfélfogadás a fenti időpontokban szünetel.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. november 10. 9:06

Magyarország legmodernebb higiéniai papírgyára épült Dunaföldváron

Ahhoz, hogy Magyarország fel tudjon zárkózni a legfejlettebb uniós országokhoz, versenyképességi fordulatra, a hatékonyság, a termelékenység növelésére van szükség – jelentette ki Varga Mihály a Vajda-Papír Kft. új gyártó- és feldolgozóüzemének átadó ünnepségén. A pénzügyminiszter kiemelte: az ezt a célt szolgáló kormányzati intézkedések egyike a Nagyvállalati Beruházási Támogatási Program, amelynek keretében 130 milliárd forint értékű fejlesztés jön létre Magyarországon. A dunaföldvári cég több mint 14 milliárdos beruházást valósított meg.
Dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott úgy fogalmazott, hogy a megye életében kiemelt jelentőséggel bír a vállalkozás, mert azon túl, hogy üzemében száz főt foglalkoztat, világszínvonalú technológiájával igazi különlegesség.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. november 9. 9:42

„A világ olyan gyönyörű, hogy egyre nagyobb felelősség embernek lenni”

Szabó Magda Kossuth-díjas írónő szavaival kezdte köszöntő beszédét dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. által a Miklósvári parkerdőben megrendezett dám trófeaszemlén. Kiemelte, hogy a Teremtő Isten az emberiségre azért bízta a Földet, hogy azt a maga hasznára gyümölcsöztesse, jó gazda gondosságával használja, és adja át a maga gyönyörűségében és gazdagságában nemzedékről nemzedékre utódainak.
A kormánymegbízott kiemelte a ma élő emberek felelősségét a Kárpát-medencében található felbecsülhetetlen természeti értékek megóvásába, majd hozzátette, hogy ezen értékekről való gondolkodásban és a fiatalabb nemzedékekre történő átörökítésében óriási minden felelősen gondolkodó felnőtt ember szerepe.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. november 9. 9:05

Új pályázat munkásszállások kialakítására

Harmadik alkalommal jelent meg az 5 milliárd forintos keretösszegű program, amelynek keretében a korábbinál is kedvezőbb feltételekkel pályázhatnak munkásszállók építésére, felújítására a helyi önkormányzatok, önkormányzati társulások, valamint ezek 100%-os tulajdonában álló gazdasági társaságok.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. november 9. 8:56

Tamási és Nagyszokoly önkormányzata elismerésben részesült

A Belügyminisztérium 2018-ban is elismerésben részesítette a közfoglalkoztatási programok végrehajtásában kiemelkedő szerepet betöltő közfoglalkoztatókat. 70 települési önkormányzat, két országos közfoglalkoztató és egy hosszabb idejű közfoglalkoztatási programot megvalósító civil szervezet kapott Start Plusz díjat a sikeres és példaértékű közfoglalkoztatási programjaik megvalósításáért. Az elismerések átadására 2018. november 6-án került sor a Belügyminisztérium színháztermében.
Az átadó ünnepséget Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkár nyitotta meg, majd dr. Hoffmann Imre közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár méltatta a közfoglalkoztatók munkáját. Az ünnepséget népdal bemutató és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szimfónia Program zenekarának előadása színesítette.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. november 8. 13:09

"jövőd záloga" Pályaválasztási Kiállítás 2018

A Tolna Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztálya az idén huszadik alkalommal, november 20-24. között rendezi meg a „jövőd záloga” Pályaválasztási Kiállítások névre hallgató rendezvénysorozatát Szekszárdon, a Babits Mihály Kulturális Központban.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. november 8. 10:09

Digitális nyílt nap

2018. november 7-én digitális nyílt napot rendezett a Szekszárdi Törvényszék, melyen ismertették a Digitális bíróság programot, mely nagymértékben leegyszerűsíti a bírósági ügyintézést. A rendezvényen dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott beszámolt arról, hogy négy drónt kapott a Tolna Megyei Kormányhivatal, melyek széleskörű felhasználást tesznek lehetővé és nagymértékben megkönnyítik a hivatal munkáját. Megfigyelhetők vele például a védett állatok, a vízszennyezés, a felszíni vizek, felfedezhetők az illegális szemétlerakók, fakivágások. A nyílt napon dr. Lehőcz Regina, a Tolna Megyei Kormányhivatal új főigazgatója is részt vett.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. november 8. 9:37

Meghívó munkaügyi és munkavédelmi nyílt napra

A Tolna Megyei Kormányhivatal Szekszárdi Járási Hivatala Foglalkoztatási, Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály Munkaügyi és Munkavédelmi Osztálya 2018. november 15-én, csütörtökön 9 órától nyílt napot szervez Szekszárdon, a Vármegyeháza dísztermében, melyre minden érdeklődőt szeretettel invitálunk.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. november 7. 9:16

Véget ért a 2018. évi pollenszezon, de várható még parlagfű pollen a levegőben

A 38. hét végi lehűlés során jelentősen visszaesett a parlagfű pollenszórása. Ugyanakkor az elhúzódó, tavaszias jó idő miatt, Szekszárdon és környékén a parlagfű koncentrációja még október közepén is elérte a közepes szintet, illetve november elején is alacsony koncentrációban jelen van a levegőben. A korábbi években október végén – november elején a parlagfű virágzása már teljesen megszűnt. Az előrejelzések szerinti legalább a jövő hét elejéig tartó jó időre való tekintettel várhatóan még a következő napokban is lesz parlagfű pollen a levegőben.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. november 6. 11:38

Pályaválasztási vásárt tartott a Szekszárdi SZC Esterházy Miklós Szakképző Iskolája és Kollégiuma

A "jövőd záloga" Pályaválasztási Kiállítások programsorozat keretében a Szekszárdi SZC Esterházy Miklós Szakképző Iskolája és Kollégiuma Pályaválasztási Vásárt tartott 2018. október 18-án.