Tolna Megyei Kormányhivatal

dr. Horváth Kálmán

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. március 23. 11:49

Megváltozott ügyfélfogadási rend

Tisztelt Ügyfeleink!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a a Tolna Megyei Kormányhivatal Szekszárdi Járási Hivatala Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztálya ügyfélfogadási rendje megváltozott.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. március 23. 10:12

Kormánymegbízotti ciklusértékelő

Aktuális fejlesztések, munkaerőpiaci helyzetkép Tolna megyében.
Dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott volt a Rádió Orient vendége.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. március 22. 16:01

Miniszteri elismerésben részesült dr. Helfenbein József Henrik hatósági állatorvos

Nemzeti ünnepünk alkalmából dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter két évtizede az állategészségügyben, az állat-járványügyi feladatokban, a hatósági ellenőrzésekben végzett kiváló munkájáért, az állattartó-telepek szakszerű működését segítő tevékenységéért Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott dr. Helfenbein József Henriknek, a Tolna Megyei Kormányhivatal Bonyhádi Járási Hivatala hatósági állatorvosának.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. március 22. 14:49

Megtartotta idei első ülését a Megyei Államigazgatási Kollégium

A Tolna Megyei Kormányhivatal 2018. március 20-án tartotta Megyei Államigazgatási Kollégiumának 2018. évi első rendes ülését. A jelenlévőket Dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott úr.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. március 22. 9:38

Magas állami kitüntetésben részesült Endrődi János

Nemzeti ünnepünk alkalmából Áder János köztársasági elnök, a közigazgatásban több évtizeden át magas színvonalon végzett építésigazgatási szakmai munkája elismeréséül Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést adományozott Endrődi Jánosnak, a Tolna Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztálya munkatársának. A kitüntetést Balogh Zoltán emberi erőforrások minisztere adta át a Parlamentben.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. március 20. 12:03

Halőri tanfolyam indul Szekszárdon

A Tolna Megyei Kormányhivatal Szekszárdi Járási Hivatal Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztály Földművelésügyi Osztálya halászati őri/társadalmi halőri tanfolyamot és alapvizsgát szervez. A tanfolyamon való részvétel feltétele a vizsgának!

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. március 14. 15:23

Tovább csökkent az influenzaszerű megbetegedések száma Tolna megyében

Az év tizedik hetében illetékességi területünkön 57 fővel kevesebb beteg (195) fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, mint az előző héten (252).
Tolna megyében, minden járás illetékességi területén továbbra is meghaladja az influenza morbiditása a járványküszöböt.
Tárgyhéten influenza okozta közösségi halmozódást nem regisztráltunk. Légúti mintavétel nem történt. Influenza vírus okozta súlyos megbetegedés gyanúját nem jelentették, halálozásról nem kaptunk értesítést.
A megfelelő személyi higiénia (gyakori kézmosás és szellőztetés, a használt papírzsebkendők zártan gyűjtése, tömegek lehetőség szerinti elkerülése) segít a megelőzésben. Megbetegedés esetén javasolt otthon maradni és felvenni a kapcsolatot a háziorvossal.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. március 14. 9:27

Tájékoztató a SZEVIÉP ZRT. károsultjainak állami kárrendezéséhez

Tájékoztatjuk azokat a mikro-, kis- vagy középvállalkozásokat, amelyek a felszámolás alatt álló SZEVIÉP Szerkezet- és Vízépítő Zártkörűen Működő Részvénytársaság károsultjai, hogy a 32/2018. (III. 5.) Korm. rendelet alapján rendkívüli állami kárrendezésre lehetnek jogosultak.

A fenti Kormányrendelet alapján a kárrendezés iránti igényeket a fővárosi és megyei kormányhivatalok soron kívül bírálják el. Az igénybejelentés végső határideje 2018. március 31. Az igényeket a kormányablakokban is be lehet nyújtani. A támogatás folyósítását a Magyar Államkincstár, míg a kapcsolódó hatósági ellenőrzést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal végzi.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. március 13. 11:35

Támogatás a népi építészeti örökség megőrzésére

Mostantól akár 20 millió forint vissza nem térítendő támogatás is igényelhető, népi építészeti emlékek helyreállítására. A támogatást a Népi Építészeti Program keretében, a Lechner Tudásközpont közreműködésével a Miniszterelnökség biztosítja. A programra 2018-ban 1,5 milliárd forintos keretösszeg áll rendelkezésre. Az egyedi kérelmek benyújtására a Tájékoztató megjelenését (2018. március 7.) követő 30 napig van lehetőség.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. március 13. 11:16

PostaPont a kormányablakokban

A Tolna Megyei Kormányhivatal Szekszárdi Járási Hivatala által működtetett kormányablakban hosszú idő óta lehetősége van az ügyfeleknek arra, hogy az ott üzemeltetett postai szolgáltató ponton fizethessék be közigazgatási ügyeik intézése kapcsán, egyes készpénz-átutalási megbízásaikat, ezzel is biztosítva a gyorsabb és kényelmesebb ügyintézést. Az ügyfélbarát közigazgatás keretein belül a kormányhivatal kiemelt célja volt a szolgáltatás teljes megyére történő kiterjesztése.

Örömmel tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy Szekszárd után 2018. március 1. napjától Tolna megye valamennyi járásszékhelyén: Pakson, Bonyhádon, Tamásiban, Dombóváron és Tolnán is kialakításra kerültek olyan postai szolgáltató pontok a kormányablakokban, melyek lehetőséget biztosítanak a csekkek helyben, a kormányablakokban történő befizetésére.