Tolna Megyei Kormányhivatal

dr. Horváth Kálmán

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. január 17. 15:42

Cégkapu tájékoztatás gazdálkodó szervezeteknek

Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény (a továbbiakban: e-ügyintézési tv.) értelmében 2018. január 1-től kötelezővé teszi a gazdálkodó szervezetek számára az állammal való elektronikus kapcsolattartást és az ehhez szükséges hivatalos elérhetőségről történő dokumentumküldést és az azon történő fogadást, melynek teljesítéséhez az állam a gazdálkodó szervezetek számára Cégkapu szolgáltatást biztosít. A gazdálkodó szervezeteknek a Cégkapu szolgáltatásra legkésőbb 2017. december 31-ig regisztrálni kellett.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. január 15. 9:51

Az illegális hulladékégetés humán- és környezet-egészségügyi kockázatai

A levegő védelméről szóló 306/2010. (XII.23.) Korm. rendelet 3.pont 4.§ értelmében „ tilos a légszennyezés, valamint a levegő lakosságot zavaró bűzzel való terhelése, továbbá a levegő olyan mértékű terhelése, amely légszennyezést okoz”.
Ebbe a tevékenységi körbe tartozik az illegális hulladékégetés is.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. január 15. 9:34

Afrikai sertéspestis vírust mutattak ki egy háztáji állományban Romániában

A magyar-román határtól alig több mint 7 km-re afrikai sertéspestist (ASP) regisztrált egy háztáji állományban a Román Állategészségügyi Szolgálat. A betegség tényét múlt hét csütörtökön a laboratóriumi vizsgálatok is megerősítették. A helyi hatóságok minden szükséges intézkedést haladéktalanul megtettek az ASP terjedésének megakadályozása érdekében.
A romániai Mikolában (Micula; Szatmárnémeti járás) egy háztáji állományban elhullott sertések kapcsán merült fel az afrikai sertéspestis gyanúja január 6-án. Az érintett gazdaság a magyar-román határtól alig több mint 7 km-re található. Az ASP tényét csütörtökön a román Nemzeti Laboratórium is megerősítette. A gazdaságban lévő, még élő sertéseket hatósági intézkedésre leölték, majd ezt követően a fertőtlenítést is haladéktalanul elvégezték a szakemberek.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. január 15. 8:46

Emelkedett az influenzaszerű megbetegedések száma

Az év első hetében megemelkedett a regisztrált influenzaszerű megbetegedések száma. A 2018. január 1-7. között illetékességi területünkön közel háromszor annyi beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, mint az előző héten.
Tárgyhéten közösségi halmozódást és influenza vírus okozta súlyos megbetegedés gyanúját nem jelentették, illetve szövődményes esetek miatt kórházi felvételről, halálozásról sem kaptunk értesítést.
A megfelelő személyi higiénia (gyakori kézmosás és szellőztetés, a használt papírzsebkendők zártan gyűjtése, tömegek lehetőség szerinti elkerülése) segít a megelőzésben. Megbetegedés esetén javasolt otthon maradni és felvenni a kapcsolatot a háziorvossal.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. január 9. 13:41

Tájékoztató a „Munkásszállások kialakítása” elnevezésű központi munkaerő-piaci programról 2018

A Nemzetgazdasági Minisztérium a munkaerőpiaci mobilitást elősegítő munkásszállás építéséhez nyújtható támogatásról szóló 23/2017. (II. 3.) Kormányrendelet alapján pályázatot hirdet helyi önkormányzatok, valamint önkormányzati társulások részére munkásszállás építésére vagy munkásszállás céljából igénybe vehető ingatlan felújítására fordítható támogatás nyújtására. A program forrásául a Nemzeti Foglalkoztatási Alap központi foglalkoztatási alaprészéből 5 milliárd forint került elkülönítésre.
A pályázat célja a munkaerő mobilitásának elősegítése, mivel Magyarországon a lakosság mobilitása alacsony. A munkaerő mobilitását gátló, leggyakrabban felmerülő tényező a lakhatási nehézség, ezért a munkaerő mobilitásának fokozása érdekében kormányzati szerepvállalás keretében nyílik lehetőség a munkavállalók tartós elhelyezésére szolgáló szálláshelyek építésére.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. január 9. 8:17

Újabb 5 milliárd forintból fejleszthetnek a KKV-k

A Nemzetgazdasági Minisztérium 2018. január 6. napjától újabb, 5 milliárd forint keretösszegű, NFA-2017-2-KKV kódjelű pályázatot hirdet a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak elősegítésére.
A pályázaton kizárólag Magyarországon székhellyel vagy az Európai Gazdasági Térség (EGT) területén székhellyel és Magyarországon telephellyel, fiókteleppel rendelkező KKV-k vehetnek részt.
A központi program segítségével a KKV-k többek között új eszközöket, gépeket szerezhetnek be, a támogatási összeget ingatlanvásárlásra vagy bérleti díjakra is fordíthatják. A munkahelyteremtő támogatás regionális beruházási támogatás jogcímen vagy csekély összegű (de minimis) támogatásként nyújtható, amelynek mértéke nem regisztrált álláskereső esetén új munkahelyenként 1,5 millió forint lehet. Ezen felül a vállalkozások kiközvetített álláskereső foglalkoztatása esetén új munkahelyenként 500 ezer forint, 12 hónap alatt kizárólag közfoglalkoztatási jogviszonyban foglalkoztatott személynél új munkahelyenként 800 ezer forint, kedvezményezett járásban vagy településen új munkahelyenként további 400 ezer forint kiegészítő támogatást kaphatnak.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. január 8. 10:23

Mi mennyi 2018-ban?

Mi mennyi 2018-ban?
Munkabérek, illetmények, nyugdíjak, nyugdíjszerű ellátások, támogatások, keresetpótló juttatás, munkaadók és munkavállalók által fizetendő közterhek, adósávok, adókedvezmények.....

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. január 5. 11:12

Még nincs influenza járvány Tolna megyében

Az influenza figyelőszolgálat munkájában – a klinikai adatgyűjtésben - Tolna megyében 12 házi gyermekorvos, 14 felnőtteket ellátó és 9 vegyes praxisú háziorvos vesz részt, az összes praxisban 51.043 fő van regisztrálva, tehát a megye lakosságának ~20%-a. Valamennyi orvos hetente jelenti a betegforgalmat és az influenzaszerű tünetekkel ellátott betegek számát korcsoportos bontásban.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2017. december 29. 11:58

Kormánymegbízotti köszöntő

Dr. Horváth Kálmán, Tolna megye kormánymegbízottja már negyedik alkalommal tisztelte meg a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Szekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állományát újévi köszöntője alkalmából. A kormánymegbízott elmondta, hogy meghatározónak és kiemelkedőnek tartja a tűzoltók és a katasztrófavédelem munkáját mind magánemberként, mind kormánymegbízottként és a megyei védelmi bizottság elnökeként egyaránt. A tűzoltók szolgálatának köszönhetően a megye lakossága nem csak a baj órájában, hanem azon kívül is mindig biztonságban érezheti magát. Dr. Horváth Kálmán megköszönte a 2017. évben tanúsított helytállást, valamint sikeres, minél kevesebb beavatkozást igénylő új esztendőt kívánt a megye összes tűzoltójának.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2017. december 28. 9:38

Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült a Tolnai Járási Hivatal vezetője

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, 2017. december 20. napján, kiemelkedő szakmai munkája elismeréséül Miniszteri Elismerő Oklevélben részesítette dr. Lehőcz Reginát, a Tolna Megyei Kormányhivatal Tolnai Járási Hivatala vezetőjét.