Tolna Megyei Kormányhivatal

dr. Horváth Kálmán

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2017. május 23. 9:16

„Munkásszállások kialakítása” elnevezésű központi munkaerő-piaci program

A Nemzetgazdasági Minisztérium a munkaerő-piaci mobilitást elősegítő munkásszállás építéséhez nyújtható támogatásról szóló 23/2017. (II. 3.) Kormányrendelet alapján pályázatot hirdet helyi önkormányzatok, valamint önkormányzati társulások részére munkásszállás építésére vagy munkásszállás céljából igénybe vehető ingatlan felújítására fordítható támogatás nyújtására. A program forrásául a Nemzeti Foglalkoztatási Alap központi foglalkoztatási alaprészéből 9 milliárd forint került elkülönítésre.
A pályázat célja a munkaerő mobilitásának elősegítése, mivel Magyarországon a lakosság mobilitása alacsony. A munkaerő mobilitását gátló, leggyakrabban felmerülő tényező a lakhatási nehézség, ezért a munkaerő mobilitásának fokozása érdekében kormányzati szerepvállalás keretében nyílik lehetőség a munkavállalók tartós elhelyezésére szolgáló szálláshelyek építésére.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2017. május 22. 10:30

Pünkösdi Mini Fúvós Fesztivál a Vármegyeházán

A Tolna Megyei Kormányhivatal szeretettel hívja, várja az érdeklődőket a Pünkösdi Hal- és Vadünnep alkalmából, a Vármegyeháza udvarán megrendezésre kerülő Mini Fúvós Fesztiválra 2017. június 3-án.

A belépés díjtalan.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2017. május 22. 10:23

Aktuális pollenhelyzet Szekszárdon és környékén a 19. héten

Szekszárdon a fák közül már csak a közepesen allergizáló a tölgy (Quercus***), valamint az allergénként nem számon tartott fenyő félék (Pinaceae*) és az eperfafélék (Moraceae*) szórták közepes koncentrációban pollenjüket egy-egy napon. A még virágzó fák pollenjei közül már csak néhány szem fordul elő a csapdában.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2017. május 19. 11:03

Mély fájdalommal tudatjuk...

A Tolna Megyei Kormányhivatal mély fájdalommal tudatja, hogy Hatósági Főosztályának nyugalmazott munkatársa, Battonyainé dr. Wéber Izabella életének 62. évében, türelemmel viselt, hosszú betegség után elhunyt.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2017. május 18. 15:22

Reformáció 500 - Árva Bethlen Kata élettörténete

Árva Bethlen Kata, a reformáció nagyasszonyának élettörténete elevenedett meg a Vármegyeháza dísztermében 2017. május 17-én. Az előadás a Reformáció Emlékbizottság támogatásával jutott el Szekszárdra. A megjelenteket dr. Hafenscher Károly miniszteri biztos és dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott köszöntötte.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2017. május 18. 8:46

„III. Vár a megye” Tolna Megyei Értékek Napja - rajz- és filmpályázat

A Tolna Megyei Önkormányzat „III. Vár a megye” Tolna Megyei Értékek Napja elnevezésű rendezvénye keretében, a reformáció 500 éves évfordulója alkalmából rajz- és kisfilm pályázatot hirdet Tolna megyei általános és középiskolás diákok, fiatal felnőttek számára.

A pályázat beadásának határideje módosult, 2017. június 15., csütörtökig várják a pályamunkákat.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2017. május 17. 12:13

Önkormányzati főépítészi vizsga

A Baranya Megyei Kormányhivatal Állami Főépítésze összevont főépítészi vizsgát tart a Tolna Megyei Kormányhivatal Állami Főépítészével 2017.06.29. napján Pécsett.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2017. május 15. 11:08

Érettségi 2017

Az emelt szintű vizsgák koordinálása idén is a kormányhivatal feladata. Az érettségi vizsgákkal kapcsolatban a Tolna Megyei Kormányhivatalnak, illetve a járási hivatalainak számos szervezési feladata van. A kormányhivatal gondoskodik a tételek átvételéről, számszerinti ellenőrzéséről, őrzéséről, valamint az intézményvezetők számára történő kiadásáról is.
A megyében idén május 5. és június 30. között 28 középiskolában – valamint a kormányhivatal szervezésében – szervezik meg az érettségiket.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2017. május 9. 16:02

Aktuális pollenhelyzet Szekszárdon és környékén a 18. héten

Szekszárdon 2017-ben a Tolna Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya az Országos Aerobiológiai Monitorozás keretében 2017. január 31-én helyezte üzembe a pollencsapdát – kb. két héttel később, mint az előző években Ennek oka nyilvánvalóan az volt, hogy az elhúzódó januári fagyos időben nem volt várható a fák virágzásának megkezdődése. A csapda azóta folyamatosan működik.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2017. május 8. 15:29

Árva Bethlen Kata, a reformáció nagyasszonyának élettörténete a Vármegyeházi Esték műsorán

Kocsis István, a kiváló drámaíró ÁRVA BETHLEN KATA című drámáját 2006-ban mutatta be az Aranytíz Teátrum Kökényessy Ágnes főszereplésével. Az előadás azóta töretlen sikerrel ment több budapesti és vidéki színházban. A Reformáció Éve alkalmából a Reformáció Éve Emlékbizottság támogatásával az előadás vándorútra kel, és ez alkalommal a szekszárdi közönség láthatja a Vármegyeháza dísztermében.