Tolna Megyei Kormányhivatal

dr. Horváth Kálmán

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2019. január 23. 10:03

Erdőlátogatási tilalom a Gemencben

Tisztelt Erdőjárók!

A Gemenc Zrt. 2019. február 4. és március 14. között a teljes napszakra vonatkozóan erdőlátogatási tilalmat rendel el.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2019. január 23. 8:42

Szünetel a fuvarozási, az autóbuszos és taxis ügyintézés

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk Önt, hogy a Közúti Központi Információs Rendszer karbantartása miatt 2019. január 25-én pénteken a Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztályon /Szekszárd, Kiskorzó tér 3./ a fuvarozási, az autóbuszos és taxis ügyintézés, valamint a digitális tachográf kártya igénylés szünetel.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2019. január 21. 16:15

Jelentkezés a 2018/2019. tanév május-júniusi érettségi vizsgáira

A 2018/2019. tanév május-júniusi érettségi vizsgáira 2019. január 21. napjától 2019. február 15-ig lehet jelentkezni, közép- és emelt szinten egyaránt.
Azok a vizsgázók, akik középiskolai tanulói jogviszonnyal rendelkeznek és érettségi bizonyítványt még nem szereztek, valamint azok, akik középiskolai tanulói jogviszonnyal és érettségi bizonyítvánnyal is rendelkeznek, saját iskolájukban, az ott kapott jelentkezési lapon adhatják le jelentkezésüket.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2019. január 16. 14:27

Tolna megyében alacsony az influenza aktivitás

Tolna megyében a 40. héttől a 2. hétig bezárólag összesen 144 fő beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. A morbiditás eddig nem érte el a járványküszöböt, egyelőre alacsony az influenza aktivitás.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2019. január 15. 11:48

Afrikai sertéspestissel kapcsolatos járványügyi képzés vadászok számára

Az afrikai sertéspestis vírusának múlt év áprilisában, Heves megyében történt első kimutatása óta Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Nógrád megyében is megállapításra került a betegség a vaddisznó állományokban. A járvány terjedésének következtében a fenti megyék egyre nagyobb részét kellett a fertőzött terület alá sorolni, és sajnos várható ennek a területnek a további növekedése, más megyék érintettsége is.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2019. január 9. 8:41

Halőri továbbképző tanfolyam és vizsga

A Tolna Megyei Kormányhivatal Szekszárdi Járási Hivatal Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztály Földművelésügyi Osztálya halászati őri/társadalmi halőri továbbképző tanfolyamot és vizsgát szervez. A tanfolyamon való részvétel feltétele a vizsgának!

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. december 18. 10:23

Elismerésben részesült a Paksi Járási Hivatal vezetője

Több évtizede a közigazgatásban végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként a "Köz szolgálatáért" díszoklevél kitüntetésben részesült Szántóné dr. Novák Eszter, a Paksi Járási Hivatal vezetője.
A díjat Palich Etelka, a Magyar Kormánytisztviselői és Állami Tisztviselői Kar elnöke adta át 2018. december 14-én Budapest Főváros Közgyűlése dísztermében.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. december 17. 8:32

A Tolna megyei kormányablakok ügyfélfogadási rendje az ünnepek között

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy az év végi ünnepekre tekintettel a Tolna Megyei Kormányhivatal kormányablakainak ügyfélfogadási rendje az alábbiak szerint alakul:

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. december 13. 15:36

Jót tenni! - karácsonyi adománygyűjtő akció

"Jót tenni!" ez a mottója a Tolna Megyei Kormányhivatal immáron hagyományos karácsonyi adománygyűjtő akciójának, mondta dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott a törzshivatal valamint a Szekszárdi Járási Hivatal munkatársai által felajánlott adományok ünnepélyes átadásán. Kiemelte annak fontosságát, hogy a hivatal ne csupán egy "bürokratikus" szervezetként éljen a köztudatban, hanem egy olyan közösségként is, amely belső összefogással segít a rászorulóknak.
Az adományokat Kovács Jánosné elnök vette át a szekszárdi Szent Erzsébet Caritas Alapítvány képviseletében, aki elmondta, hogy az alapítvány az ünnepek közeledtével több mint 300 rászorulónak nyújt ebből támogatást.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. december 13. 15:28

Sertés állatjóléti támogatás 2019

A Tolna Megyei Kormányhivatal tájékoztatja Tisztelt Ügyfeleit, hogy megjelent a Magyar Államkincstár a sertés állatjóléti támogatás 2019. támogatási évre vonatkozó igénybevételéhez szükséges támogatási kérelem nyomtatványról szóló 55/2018. (XII. 12.) közleménye.