Tolna Megyei Kormányhivatal

dr. Horváth Kálmán

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. szeptember 24. 9:03

Védekezzen a szúnyogok ellen!

Szezonálisan, tavasztól késő őszig nemcsak folyóink és tavaink mellett, hanem a csapadékos és meleg időnek köszönhetően a településeken, főleg kertvárosi környezetben nagyobb számban találkozhatunk szúnyogokkal. Magyarországon több szúnyogfajnak van járványügyi jelentősége, amely az ellenük történő védekezést szükségessé teszi. A szúnyogok elleni védekezés legfontosabb részét a szúnyogcsípések elkerülése, kivédése, valamint a szúnyogok szaporodásának megakadályozása, az úgynevezett tenyészőhelyek felszámolása képezi.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. szeptember 24. 8:47

Sikeresen zárult a nyári diákmunkaprogram Tolna megyében

A Pénzügyminisztérium az állami foglalkoztatási szervként eljáró fővárosi/megyei kormányhivatalok foglalkoztatási főosztályainak és a járási hivatalok foglalkoztatási osztályainak közreműködésével 2018-ban is elindította a „Nyári diákmunka” elnevezésű központi munkaerőpiaci programot. A program célja a fiatalok korai munkatapasztalathoz juttatása mellett a munkajövedelem szerzés biztosítása és a fiatalkori inaktivitás megelőzése volt.
A programban a foglalkoztatást biztosító és így támogatható munkáltató a területi, települési önkormányzat és önkormányzati alaptevékenységet végző intézménye lehetett. A 2018. évben a program kiterjesztésre került, így az ágazati munkaerőhiány kezelése érdekében a mezőgazdaság és a vendéglátás területén is lehetőséget biztosított a program a diákok foglalkoztatására.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. szeptember 21. 10:46

IV. Országos Közfoglalkoztatási Kiállítás és Vásár

Idén negyedik alkalommal került megrendezésre – a korábbi évekhez hasonlóan - a Belügyminisztérium szervezésében az Országos Közfoglalkoztatási Kiállítás és Vásár 2018. szeptember 14-én és 15-én Budapesten, a Millenáris Park területén. Az ország különbözői részéről érkezett 130 közfoglalkoztató és szociális szövetkezet 65 standon mutatta be a közfoglalkoztatásban elért eredményeit, előállított termékeit.
A kiállítás expo jellegét erősítette, hogy valamennyi kiállítónál zöldségek, gyümölcsök széles kínálata várta az érdeklődőket, amiket feldolgozott formában is (szendvics, sütemény) meg lehetett kóstolni.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. szeptember 20. 15:55

Megtartotta második rendes ülését a Megyei Államigazgatási Kollégium

A Tolna Megyei Kormányhivatal koordinációs feladatainak ellátását elősegítő állandó fórum, a Tolna Megyei Államigazgatási Kollégium 2018. szeptember 19. napján tartotta a 2018. évi második rendes ülését.

Az ülést dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott felkérése alapján dr. Tarnai Nikoletta igazgató vezette.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. szeptember 20. 8:34

Fokozatosan csökken a parlagfű pollenkoncentrációja

Szekszárdon a 37 hét első felében még nagyon magas, majd a hét végén magas koncentrációban volt a parlagfű (Ambrosia****) a levegőben. Pollenszámának fokozatos csökkenése figyelhető meg.
A szintén erősen allergén üröm (Artemisia****) virágpora egy-egy napon került már csak a csapdába. A csalánfélék (Urticaceae***) pollenjének koncentrációja közepes szintű volt egész héten. A kevésbé allergizáló kenderfélék (Cannabacaea*), valamint a közepesen allergén libatopfélék (Chenopod***), útifű (Plantago***), és a pázsitfüvek (Poaceae****) pollenje alacsony koncentrációban van a levegőben.
A kültéri allergén gombák közül az Alternaria minden nap nagyon magas koncentrációban volt a levegőben. A Cladosporium spóraszáma a magas – nagyon magas érték között változott

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. szeptember 17. 15:32

A Nyugat-nílusi láz elleni megelőző védekezés fontosságára figyelmeztet a Nébih

A nyár és az ősz folyamán az Európai Unió több tagállama (Franciaország, Görögország, Horvátország, Németország, Olaszország és Románia) is jelentette a lovak Nyugat-nílusi lázzal történő megfertőződését Magyarország mellett. 2018-ban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma hazánkban is kimutatta a fertőzést, amely ez idáig 64 állattartó telepet érint. A lázzal, illetve agy- és gerincvelő-gyulladás okozta idegrendszeri tünetekkel járó betegség az esetek egy részében az állat pusztulásához is vezethet, ezért a Nébih felhívja a lótartók figyelmét a megelőző védőoltás fontosságára, valamint az állattartó helyek környezetében a környezetvédelmi és állategészségügyi előírások betartására.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. szeptember 17. 10:18

Közel 500 látogató kereste fel a Kormányhivatal standját

Sikeresen zárult a Tolna Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztályának első megjelenése a Szekszárdi Szüreti Napokon. Közel 500 látogató kereste fel a faházat, ahol főként a képzési lehetőségekről, az igénybe vehető támogatásokról, az uniós munkaerőpiaci programokról, az EURES hálózatról tájékozódhattak, továbbá a munkatársak álláskeresési tanácsokkal is ellátták az érdeklődőket. Legtöbben az induló tanfolyamok és az álláslehetőségek után érdeklődtek.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. szeptember 13. 16:22

Elismerések Szent Kristóf napja alkalmából

A Magyar Államkincstár Szent Kristóf napi ünnepségén a Tolna Megyei Kormányhivatal három munkatársa vehetett át elismerést Budapesten, a Pesti Vigadóban.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. szeptember 12. 14:14

A parlagfű pollenkoncentrációjában lassú csökkenés várható

Szekszárdon a 36. hét elején még magas, majd a hét közepén közepes koncentrációban volt a parlagfű (Ambrosia****) a levegőben. A hét utolsó napjaiban ismét meghaladta a nagyon magas értéket.
A szintén erősen allergén üröm (Artemisia****) virágpora egy-egy napon került már csak a csapdába. A csalánfélék (Urticaceae***) pollenjének koncentrációja jellemzően alacsony - közepes szintű volt az elmúlt napokban. A kevésbé allergizáló kenderfélék (Cannabacaea*), valamint a közepesen allergén libatopfélék (Chenopod***), útifű (Plantago***), és a pázsitfüvek (Poaceae****) pollenje alacsony koncentrációban van a levegőben.
A kültéri allergén gombák spóraszáma az előző heti csapadékos időt követően a hét második felében minden nap elérte a nagyon magas értéket.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. szeptember 12. 9:14

„Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” pályázati felhívás 3.0

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a 2018/2019-es tanévben ismét meghirdeti fogyasztói tudatosságra nevelő iskolai pályázatát. A Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola megtisztelő címmel azon iskolák fiatal fogyasztókért tett intézkedéseit, hozzáállását kívánja értékelni, amellyel az iskolák a tanulóik között a fenntartható tudatos fogyasztói szemlélet általánossá válásához, a fogyasztóbarát vállalkozói szemlélet terjesztéséhez és a fiatal fogyasztók gyakorlatban használható ismereteinek a bővítéséhez járulnak hozzá.
A pályázat a 2018/2019-es tanév ideje alatt bármikor benyújtható.