Tolna Megyei Kormányhivatal

dr. Horváth Kálmán

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2017. augusztus 15. 14:50

AKTUÁLIS POLLENHELYZET SZEKSZÁRDON, ÉS KÖRNYÉKÉN 32. HÉT

Az elkövetkező napokban a parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan országszerte emelkedni fog. Hétfőn még csak a Dunántúl déli részén, keddtől már az Alföldön is, illetve a Dunántúlon is egyre nagyobb területen lehet jelen nagyon magas koncentrációban a parlagfű pollenje. A csalánfélék pollenkoncentrációja is többfelé elérheti a magas szintet. Az üröm és a kenderfélék virágporának mennyisége jellemzően a közepes tartományban alakul, bár helyenként magas is lehet. A libatopfélék pollenkoncentrációja általában alacsony-közepes, a pázsitfűféléké és az útifűé alacsony.
A kültéri allergén gombák spóraszáma sokfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2017. augusztus 14. 13:38

Az Emberi Erőforrások Minisztérium felhívása

Felhívás valamennyi egyházi, nem állami szociális fenntartó részére a dolgozók részére a 2017. évben kifizetésre kerülő minimálbér és garantált bérminimum támogatásáról

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2017. augusztus 8. 16:36

AKTUÁLIS POLLENHELYZET SZEKSZÁRDON, ÉS KÖRNYÉKÉN 2017. 31. HÉTEN

AHOGY AZ ELMÚLT ÉVEKBEN IS JÚLIUS VÉGÉN, IDÉN IS MEGJELENTEK AZ ELSŐ PARLAGFŰ POLLENEK A SZEKSZÁRDI CSAPDÁBAN IS. MOSTANTÓL MÉG FOKOZOTTABBAN KELL ÜGYELNI A PARLAGFŰVEL BORÍTOTT TERÜLETEK FELDERÍTÉSÉRE, ÉS AZ ALLERGIZÁLÓ NÖVÉNYEK IRTÁSÁRA.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2017. augusztus 7. 15:18

Lakossági tájékoztató

Tisztelt Ügyfeleink!

Ezúton értesítjük Önöket, hogy az E-ON korszerűsítési munkálatok végez a Sárvíz utcai Műszaki Vizsgáló Állomáson, ezért az ügyfélfogadás 2017.08.22-én (kedden), 2017.08.23–án (szerdán), 2017.08.24-én (csütörtökön), és 2017.08.28-án (hétfőn) áramszünet miatt szünetel.
Szíves megértésüket és türelmüket kérjük.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2017. augusztus 4. 11:47

Meghosszabbításra került a III. fokú hőségriasztás

Dr. Szentes Tamás országos tisztiorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár a III.fokú hőségriasztást 2017. augusztus 6. (vasárnap) este 24.00 óráig meghosszabbította.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2017. augusztus 3. 13:37

Lakossági tájékoztató

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Tolna Megyei Kormányhivatal és Járási Hivatalainak informatikai rendszerében átmeneti meghibásodás történt, ezért a mai napon egyes szakterületeken az ügyintézés nem lehetséges.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2017. augusztus 2. 13:47

Tájékoztató a hőség idején történő munkavégzéssel kapcsolatos szabályokról

Fokozott figyelmet kell fordítani a hőmunka okozta egészségkárosodások megelőzésére, különösen a szabadtéren, tűző napon végzett fizikai munkák esetén (pl. útépítés, aszfaltozás, mezőgazdasági tevékenységek).
A munkavállalók egészségének és biztonságának védelme érdekében megelőző intézkedés szükséges .

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2017. augusztus 2. 9:56

AKTUÁLIS POLLENHELYZET SZEKSZÁRDON, ÉS KÖRNYÉKÉN 30. HÉT

AHOGY AZ ELMÚLT ÉVEKBEN IS JÚLIUS VÉGÉN, IDÉN IS MEGJELENTEK AZ ELSŐ PARLAGFŰ POLLENEK A SZEKSZÁRDI CSAPDÁBAN IS. MOSTANTÓL MÉG FOKOZOTTABBAN KELL ÜGYELNI A PARLAGFŰVEL BORÍTOTT TERÜLETEK FELDERÍTÉSÉRE, ÉS AZ ALLERGIZÁLÓ NÖVÉNYEK IRTÁSÁRA.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2017. augusztus 2. 9:24

Lakossági tájékoztató a Kormányablakokban történő karbantartási munkálatokról

TakarNet rendszer karbantartása miatt, 2017. augusztus 4-én, pénteken 14.00 órától előreláthatólag 20.00 óráig a szolgáltatás nem lesz érhető.

A szolgáltatás kiesés a TakarNet rendszer által a szerződött TakarNet ügyfelek részére biztosított alábbi online szolgáltatásokat érinti:
•elektronikus dokumentumként szolgáltatott nem hiteles tulajdoni lap másolat
•elektronikus dokumentumként szolgáltatott, elektronikusan hitelesített ún. e-hiteles tulajdoni lap másolat
•térképmásolat
•ingatlan változásfigyelés regisztráció
•elektronikus dokumentumként szolgáltatott e-hiteles földhasználati lap másolat
•lekérdezések

Az ügyfélkapus belépéssel elérhető Földhivatali Online szolgáltatást a leállás nem érinti.

A karbantartás miatt, a Kormányablakokban a lakcím bejelentéssel, illetve az egy lakcímen lakókról való igazolás kiadásával kapcsolatos eljárások, a jelzett időpontban akadályozottak lesznek.

Ügyfeleink szíves türelmét és megértését kérjük.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2017. augusztus 2. 8:47

Keleti szomszédunkban is megjelent az afrikai sertéspestis

A magyar-román határtól alig több mint 10 km-re afrikai sertéspestist (ASP) regisztrált egy háztáji állományban a Román Állategészségügyi Szolgálat. A betegség tényét tegnap a laboratóriumi vizsgálatok is megerősítették. A helyi hatóságok minden szükséges intézkedést haladéktalanul megtettek az ASP terjedésének megakadályozása érdekében.