Tolna Megyei Kormányhivatal

dr. Horváth Kálmán

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2020. július 6. 10:30

Határszemlét tart a Tolna Megyei Kormányhivatal

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Tolna Megyei Kormányhivatal Földhivatali Főosztálya 2020. július 15. és 2020. október 10. közötti időszakban tartja az Agrárminisztérium által elrendelt határszemle ellenőrzéseket.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2020. június 29. 14:45

Ismét növekedhet a virágzó növények pollenszórása

A kissé hűvösebb május és csapadékosabb, de szintén szokatlanul csapadékos június következtében a korábbi évekhez képest az allergiát kiváltó növények pollenszáma csak az alacsony-közepes tartományban maradt. A meleg–csapadékos-párás időszakokban növekedhet a virágzó növények pollenszórása, ill. jelentősen emelkedhet a kültéri penészgombák spóraszámának koncentrációja is. Összességében jelenleg a levegőben lévő pollenek nagy hányadát a csalánfélék és a pázsitfüvek virágpora teszi ki.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2020. június 29. 13:43

Tolna megye természetes vizei fürdésre alkalmasak

Tolna megye kijelölt természetes fürdőhelyein a vizek fürdésre alkalmasak, de a járványügyi helyzetre tekintettel a strandok fenntartóinak, üzemeltetőinek, és az odalátogató vendégeknek is a szokásosnál szigorúbb szabályokat kell betartani saját maguk, és más fürdőzők egészségének védelme érdekében.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2020. június 22. 9:00

Hivatásos halőr / társadalmi halőr tanfolyamot szervez a Kormányhivatal

Tolna Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Vadászati, Halászati és Földművelésügyi Osztálya hivatásos halőr/ társadalmi halőr alap és továbbképző tanfolyamot és vizsgát szervez. A tanfolyamon való részvétel feltétele a vizsgának!

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2020. június 19. 12:29

Állami halász tanfolyam indul Tolna megyében

A Tolna Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Vadászati, Halászati és Földművelésügyi Osztálya állami halász tanfolyamot és vizsgát szervez Szekszárdon 2020. július 16-án. A tanfolyamon való részvétel feltétele a vizsgának!

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2020. június 19. 9:52

Álláspályázat járványügyi szakügyintéző munkakör betöltésére

A Tolna Megyei Kormányhivatal pályázatot hirdet Paksi Járási Hivatala Népegészségügyi Osztályán járványügyi szakügyintéző munkakör betöltésére. A pályázat benyújtásának határideje: 2020. július 10.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2020. június 17. 7:55

Álláspályázat hatósági osztályvezető munkakör betöltésére

A Tolna Megyei Kormányhivatal pályázatot hirdet Hatósági Főosztálya Hatósági és Oktatási Osztályán osztályvezető munkakör betöltésére. A pályázat benyújtásának határideje: 2020. július 15.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2020. június 15. 9:56

Álláspályázat vadászati szakügyintéző munkakör betöltésére

A Tolna Megyei Kormányhivatal pályázatot hirdet Agrárügyi Főosztálya Vadászati, Halászati és Földművelésügyi Osztályán vadászati szakügyintéző munkakör betöltésére. A pályázat benyújtásának határideje: 2020. július 10.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2020. június 10. 13:51

Álláspályázat fogyasztóvédelmi szakügyintéző munkakör betöltésére

A Tolna Megyei Kormányhivatal pályázatot hirdet a Közlekedési, Műszaki Engedélyezési, Mérésügyi és Fogyasztóvédelmi Főosztály Fogyasztóvédelmi Osztályán fogyasztóvédelmi szakügyintéző munkakör betöltésére. A pályázat benyújtásának határideje: 2020. június 25.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2020. június 10. 10:14

Erősödik az allergiát, szénanáthát okozó nyári füvek virágpor termelése

A kissé hűvösebb május után a június eleji melegedés következtében egyes napszakokban nagyon magas pollenkoncentrációk is előfordulhatnak. A június közepéig szóló előrejelzések szerinti meleg, csapadékos-párás időszakokban növekedhet a virágzó növények pollenszórása, ill. jelentősen emelkedhet a kültéri penészgombák spóraszámának koncentrációja is. Jelenleg a levegőben lévő pollenek nagy hányadát a csalánfélék és a pázsitfüvek virágpora teszi ki.