Tolna Megyei Kormányhivatal

dr. Horváth Kálmán

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2017. június 27. 8:06

Tájékoztató a II. fokú hőségriasztás meghosszabbításáról

Dr. Szentes Tamás országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár az Országos Meteorológiai Szolgálattól kapott előrejelzés alapján, valamint az EMMI Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztály szakmai javaslatát figyelembe véve, a korábban kiadott és érvényben lévő II. fokú hőségriasztást 2017. június 28. (szerda) 24:00 óráig az ország egész területére vonatkozóan meghosszabbította.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2017. június 26. 11:16

Tájékoztató a 2017. évi nyári fürdőszezonban hatósági engedéllyel működő fürdővizek második vízminőség vizsgálatainak eredményéről

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján az elkövetkező napokban tartós hőség várható, ezért az EMMI Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztály szakmai ajánlásait figyelembe véve Dr. Szentes Tamás országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár 2017. június 22. (csütörtök) 00:00 órától június 26. (hétfő) 24:00 óráig másodfokú hőségriasztást adott ki.
A hőségben bizonyára sokan választják a természetes fürdővizek partjait pihenés, sportolás, hűsölés céljából. Már most megnőtt a vendégek száma a kijelölt fürdőhelyeken.
Tolna megye természetes fürdővizeinek második laboratóriumi ellenőrző vizsgálatai is elkészültek. Örömteli, hogy az első vizsgálatokhoz képest a vizek minősége néhány helyen javult is. Tolna megye kijelölt természetes fürdőhelyein a vizek fürdésre alkalmasak.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2017. június 22. 13:01

Mammográfiás szűrés a Tamási Járásban

A Népegészségügyi Program keretében folyó szervezett mammográfiás emlőszűrés ismét érinti a Tamási Járást.
Az elmúlt évektől eltérően, már két helyszínen Tamásiban, a Rendelőintézet parkolójában és Simontornyán, a Vár téren is várja a meghívottakat a Primavera mobil szűrőállomás.

Ezt a lehetőséget ne szalassza el, hiszen lakhelyéhez ilyen közel máskor nem tudja elérni ezt a szolgáltatást!

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2017. június 22. 11:13

II. fokú hőségriasztás az egész ország területére

Dr. Szentes Tamás országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár az Országos Meteorológiai Szolgálattól kapott előrejelzés alapján, valamint az Országos Közegészségügyi Intézet szakmai ajánlásait figyelembe véve 2017. június 22-én ( csütörtök) 00:00 órától 2017. június 26. (hétfő) 24:00 óráig az ország egész területére vonatkozóan II. fokú hőségriasztást rendelt el.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2017. június 21. 8:59

Az elmúlt félév tapasztalatai

Illés Géza, a Tolna Megyei Kormányhivatal Szekszárdi Járási Hivatala Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztályának vezetője volt a Rádió Orient vendége.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2017. június 21. 8:33

A nyári szünetben is folytatódik az ingyenes gyermekétkeztetés

Idén is minden iskolai szünetben, így a nyári szünidő alatt is ingyenesen kapnak meleg ételt a hátrányos helyzetű családok gyermekei - közölte Czibere Károly Cegléden.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2017. június 21. 8:21

Általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a földművelésügyi miniszter

2017. június 20-tól, átmeneti időszakra vonatkozó általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a földművelésügyi miniszter az erdőkben és fásításokban, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteres körzetében lévő külterületi ingatlanokon.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2017. június 20. 16:26

A Tolna Megyei Kormányhivatal aktuális álláspályázatai

A munkakörökre kattintva megtekinthető annak részletes leírása.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2017. június 19. 16:17

A Tolna Megyei Kormányhivatal ajánlattételi felhívása

A 2017. évi képzési jegyzék, valamint a 2018. évi képzési jegyzék megjelenése közötti időszakban képzéseket elindító, a 6/1996. (VII.16.) MüM rendelet 3. §-a szerinti felnőttképzést folytató intézmények képzési jegyzékének kiegészítéséhez.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2017. június 19. 13:13

Változott a Bonyhádi Járási Hivatal ügysegédeinek ügyfélfogadási rendje

A Tolna Megyei Kormányhivatal Bonyhádi Járási Hivatala tájékoztatja tisztelt ügyfeleit, hogy megváltozott a hivatal ügysegédeinek ügyfélfogadási rendje.