Tolna Megyei Kormányhivatal

dr. Horváth Kálmán

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2019. március 20. 16:16

Tovább nő a virágzó fák pollenjeinek száma a levegőben

Az elkövetkező napokban a kőris, a ciprus-, és tiszafafélék, a juhar, valamint a kevésbé jelentős allergének közül a nyár pollenkoncentrációja többfelé elérheti a magas szintet. A mogyoró, az éger, a fűz és a szil virágpora országszerte általában alacsony-közepes koncentrációban lesz jelen. Helyenként – elsősorban a Dunántúl déli részén és a főváros térségében – előfordulhat már egy-egy szem a gyertyán pollenjéből is.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2019. március 20. 11:01

Ügyfélfogadási szünet a Simontornyai Kormányablakban

A Tolna Megyei Kormányhivatal tájékoztatja Tisztelt Ügyfeleit, hogy a Simontornyai Kormányablakban (7081 Simontornya, Hársfa u. 39.) karbantartási munkálatok miatt 2019. április 9-én kedden 8.00 - 12.00 óra között szünetel az ügyfélfogadás. Azt követően 12.00 - 16.00 óra között kollégáink már a megszokott nyitvatartási rendben állnak ügyfeleink rendelkezésére.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2019. március 14. 11:26

Már nincs influenzajárvány Tolna megyében

Az év tizedik hetében Tolna megyében jelentősen csökkent az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma, a megbetegedési arány jóval a járványküszöb alatt maradt. Influenza vírus okozta súlyos megbetegedés gyanúját, illetve járványt nem jelentettek, szövődményes esetek miatt kórházi felvételről, halálozásról nem kaptunk értesítést. Tolna megye mindhárom fekvőbetegeket ellátó intézményében feloldották a látogatási tilalmat.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2019. március 14. 9:34

Elismerésben részesült a Kormányhivatal két vezető tisztviselője

Március 15-e alkalmából elhivatottsága és kiemelkedő szakmai munkája elismeréséül Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést vehetett át dr. Németh Lídia megyei tisztifőorvos, valamint Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült Göttlingerné Pintér Judit, a Tamási Járási Hivatal vezetője. A díjakat dr. Gulyás Gergely miniszter adta át Budapesten, a Várkert Bazárban.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2019. március 13. 14:21

Pályázat álláskeresőknek

Álláskeresők vállalkozóvá válását támogatja 2,5 millió forintos maximális összegig a Tolna Megyei Kormányhivatal.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2019. március 13. 9:45

Már lehet pályázni a Magyarországi Falumegújítási Díjra

Március 31-ig jelentkezhetnek a települések a "Magyar falu – Kihívások, helyi válaszok” mottóval idén is elinduló Magyarországi Falumegújítási Díj 2019. pályázatra.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2019. március 13. 8:03

Ügyfélfogadási szünet a Dombóvári Kormányablakban

A Tolna Megyei Kormányhivatal tájékoztatja Tisztelt Ügyfeleit, hogy 2019. március 21-én, csütörtökön az infokommunikációs eszközök karbantartása miatt a Dombóvári Kormányablakban (Dombóvár, Szent István tér 1.) szünetel az ügyfélfogadás. 2019. március 22-én, pénteken már a szokásos ügyfélfogadási rendben állnak munkatársaink az ügyfelek szolgálatára.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2019. március 7. 14:40

Tovább erősödik a virágzó fák pollenszórása

Az elkövetkező napokban az éger, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenkoncentrációja országszerte elérheti a magas, sőt helyenként a nagyon magas szintet is. A mogyoró virágpora jellemzően már csak alacsony-közepes koncentrációban van jelen. Erősödik azonban a kőris, a nyár, valamint a szil pollenszórása, virágporuk helyenként, elsősorban a Dunántúl és az Alföld déli részén már közepes koncentrációban lehet jelen. Előfordulhat egy-egy szem a juhar, valamint a fűz pollenjéből is a levegőben.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2019. március 6. 10:05

Ajánlattételi felhívás képzési jegyzék összeállításához

A Tolna Megyei Kormányhivatal ajánlattételi felhívást tesz közzé a képzéseket elindító, a 6/1996. (VII.16.) MüM rendelet (a továbbiakban: MüM rendelet) 3. §-a szerinti felnőttképzést folytató intézmények jegyzékének összeállításához.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2019. március 5. 15:02

A nők napja, a nők hónapja

A Tolna Megyei Kormányhivatal, a Tolna Megyei Balassa János Kórház, a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezete, a „Szelíd Ráktérítő” Klub és a MaMMa Zrt. figyelemfelhívó sétára és szűrővizsgálatokra invitál minden érdeklődőt, aki fontosnak tartja, hogy csökkenjen a daganatos megbetegedések száma, és egyetért a megelőzés fontosságával.