Tolna Megyei Kormányhivatal

dr. Horváth Kálmán

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. július 18. 14:17

Tájékoztatás a földhivatali eljárásokat érintő küldemények postázási szabályainak változásáról

A 2018. június 21. napján megjelent Hivatalos Értesítő 2018. évi 30. számában kihirdetésre került a fővárosi és megyei kormányhivataloknak a földügyi igazgatási szakmai feladatokkal összefüggő iratkezelésére vonatkozó Egységes Iratkezelési Szabályzat kiadásáról szóló 1/2018. (VI. 21.) AM utasítás, mely a gyakorlatban a földhivatali osztályok által az iratok kezelése során alkalmazandó, miniszteri utasítás formájában kiadott szabályzat. A 2018. június 29. napjától hatályos utasítás a földhivatali tárgyú küldemények kézbesítésével kapcsolatosan is tartalmaz speciális előírásokat.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. július 18. 14:00

Új gépjárművek segítik a járási hivatalok munkáját

Magyarország Kormánya az osztatlan közös tulajdon megszüntetésével a birtokviszonyok rendezését, földtulajdonosok tulajdoni hányadának önálló ingatlanná történő alakítását kívánja elérni, mely elősegíti a mezőgazdaság teljesítőképességének javulását, így az önálló tulajdonban álló termőföldek tulajdonosai, illetve használói kedvezőbb feltételek mellett tudják gyakorolni a tulajdonnal és a földhasználattal kapcsolatos jogaikat.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. július 18. 9:24

Megjelent a levegőben a parlagfű virágpora

Szekszárdon a csalánfélék (Urticaceae***) pollenkoncentrációjának magas koncentrációját regisztráltuk az elmúlt napokban. A 28. héten minden nap elérte a magas koncentrációt. Az erősen allergén pázsitfüvek (Poaceae****) alacsony-közepes koncentrációban voltak a levegőben. Az útifű (Plantago***), a libatopfélék (Chenopod***), lórom (Rumex***), a kenderfélék ((Cannabacaea*), és a fészekvirágzatúak (Asteaceae***) virágpora alacsony koncentrációban volt a levegőben.
Szekszárdon a hét minden napján volt parlagfű (Ambrosia****) pollen a csapdában.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. július 16. 14:26

Kormányablak buszok segítik a még hatékonyabb és gyorsabb ügyintézést

Az elmúlt években olyan közigazgatást építettünk, amely élvezi az emberek bizalmát, segíti a magyar állampolgárok és a vállalkozások boldogulását. Célunk, hogy a magyar emberek számára az ügyintézés ideje, az arra fordított energia és anyagi terhei csökkenjenek, ezáltal javuljon életminőségük. Ezt szolgálta a kormányablakok kialakítása és ezt a célt szolgálja a kormányablak buszok üzembe helyezése is – mondta Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár a hatodik Kormányablak Busz átadásán.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. július 11. 15:19

Aktuális pollenhelyzet Szekszárdon és környékén

Szekszárdon is a csalánfélék (Urticaceae***) pollenkoncentrációjának erőteljes emelkedése figyelhető meg. A 27. hét második felében minden nap elérte a magas, hétvégén megközelítette a nagyon magas koncentrációt. Az erősen allergén pázsitfüvek (Poaceae****), és útifű (Plantago***) pollenjei alacsony-közepes koncentrációban voltak a levegőben, de mennyiségük hétvégére kissé emelkedett. A többi virágzó lágyszárú - libatopfélék (Chenopod***), lórom (Rumex***), kenderfélék ((Cannabacaea*), fészekvirágzatúak (Asteaceae***) – virágpora alacsony koncentrációban volt a levegőben.
Néhány napon alacsony koncentrációban már parlagfű (Ambrosia****) pollen is kimutatható volt.
A kültéri allergén gombák spóraszáma egy-egy napon elérte a magas-nagyon magas koncentrációt.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. július 5. 9:33

Tájékoztató Tolna megye fürdésre használt felszíni vizeinek minőségéről

Tolna megyében a természetes fürdővizek strandszezon előtti vizsgálatai 2018. május 29-én megtörténtek, annak érdekében, hogy a tanév vége felé a táborozók, a vakáció megkezdésekor pedig a nyaralók biztonságosan látogathassák a kijelölt természetes fürdőhelyeket.
Azóta az első szezon közben vizsgálat is megtörtént mind a négy kijelölt strandon.
Örömteli hír, hogy mindegyik eredmény megfelelő volt. A májusi hőséget követő júniusi hűvösebb időt követően a második vizsgálatok eredménye – vagyis a vizek minősége - néhány helyen javult is.
Tolna megye kijelölt természetes fürdőhelyein a vizek fürdésre alkalmasak.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. július 4. 14:19

Megyei állatorvosi értekezlet

2018. június 28-án került megtartásra a Magyar Állatorvosi Kamara Tolna megyei szervezetének és a Tolna Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Földhivatali Főosztályának soron következő megyei állatorvosi értekezlete. Amreinné dr. Gál Klaudia főigazgató asszony nyitotta meg az értekezletet, köszöntötte a jelenlévőket, és egyúttal megköszönte, hogy a NÉBIH minden alkalommal kiemelt figyelmet fordít és időt szakít a hatósági és a szolgáltató vonalon dolgozó állatorvos kollégák ismereteinek bővítésére, folyamatosan beszámol az állategészségügyet érintő aktuális témákról.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. július 4. 10:24

Aktuális pollenhelyzet Szekszárdon és környékén

Szekszárdon a 26. héten az erősen allergén pázsitfüvek (Poaceae****), pollenje a hét elején alacsony koncentrációban volt a levegőben, de mennyisége hétvégére a közepes-magas tartományba emelkedett. A csalánfélék (Urticaceae***) virágporának koncentrációja az elmúlt időszakra jellemző közepes – magas érték között ingadozott. A többi virágzó lágyszárú virágpora – elsősorban az útifű (Plantago***) és a libatopfélék (Chenopod***) – alacsony koncentrációban volt a levegőben. A lórom (Rumex***) pollenje a hét végén kis mennyiségben jelent meg a szekszárdi csapdában. A fák közül az allergénként nem számon tartott fenyőfélék (Pinaceae*) és a gyengén allergizáló hárs (Tilia**) pollen szórása lassan befejeződik.
Néhány napon egy-egy parlagfű (Ambrosia****) pollen is került a csapdába.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. július 3. 15:03

Kormánymegbízotti elismerések a Közszolgálati Tisztviselők Napja alkalmából

A Közszolgálati Tisztviselők Napja alkalmából a Vármegyeházán megrendezett ünnepségen kormánymegbízotti elismerésben részesültek a Tolna Megyei Kormányhivatal azon munkatársai, akik elhivatottságukkal, kiváló szakmai munkájukkal segítik a hivatal közszolgálati feladatainak ellátását, az ügyfélbarát közigazgatás megvalósulását. Az elismeréseket dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott és Amreinné dr. Gál Klaudia főigazgató adta át.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. július 3. 14:12

Komplex szezonális ellenőrzés-sorozat indul

Nyári szezonális ellenőrzést rendelt el július 1-jétől Zsigó Róbert, az Agrárminisztérium élelmiszerbiztonságért felelős államtitkára. Az akció, a már megszokott, hagyományos célterületek és termékek mellett, számos új ellenőrzési szemponttal bővült, ennek köszönhetően az eddiginél szélesebb körű vizsgálatot tartanak a nyári hónapokban.