Tolna Megyei Kormányhivatal

dr. Horváth Kálmán

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2020. szeptember 21. 10:05

Október 1-jétől változnak az ASP kártalanítási szabályai

A Nébih felülvizsgálta az afrikai sertéspestis (ASP) kártalanítási eljárásrendjét. Az új előírások, amelyek elsődlegesen a kártalanítási összegeket érintik, október 1-jétől érvényesek.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2020. szeptember 18. 8:25

Élelmiszer és vegyi áru eladó képzés indul Bonyhádon

A Tolna Megyei Kormányhivatal Bonyhádi Járási Hivatala Foglalkoztatási Osztálya élelmiszer és vegyi áru eladó OKJ végzettséget adó képzést szervez bonyhádi elméleti és gyakorlati helyszínnel. A képzés időtartama: 2,5 hónap, tervezett kezdési időpont: 2020.október első hete.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2020. szeptember 16. 11:06

Egy hétvégére megnyitják kapuikat Tolna megye rejtett kincsei

A Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozat keretében Tolna megyében számos rejtett műemlék várja az érdeklődőket ingyenes programokkal 2020. szeptember 19-20. között.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2020. szeptember 11. 11:58

Változatlanul magas a parlagfű pollenkoncentrációja a levegőben

A parlagfű virágzásának kedvező meleg, időnként csapadékos, párás időjárás következtében Szekszárdon és környékén a növény pollenszáma jelentősen meghaladta a nagyon magas koncentrációt, nagyobb mértékben, mint az elmúlt évek átlaga. Az átmeneti lehűlésben csökkent ugyan a pollen mennyisége a levegőben, de a visszatérő jó időben továbbra is erősíti az allergiás tüneteket.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2020. augusztus 31. 13:12

Tájékoztató a 2020/2021. tanév október-novemberi érettségi vizsgáira történő jelentkezésről

A Tolna Megyei Kormányhivatal tájékoztatja az érintetteket, hogy az őszi írásbeli érettségi vizsgákra 2020. október 16. és október 30. napjai között kerül sor, vizsgatárgyanként országosan egységes időpontokban. Az emelt szintű szóbeli vizsgák 2020. november 12. és november 16. napjai között, míg a középszintű szóbeli vizsgák 2020. november 23. és november 27. napjai között zajlanak. Az őszi érettségi vizsgákra 2020. augusztus 31. napjától 2020.szeptember 7. napjáig lehet jelentkezni.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2020. augusztus 28. 9:17

Már komoly tüneteket okozhat a parlagfű pollenje

Az elmúlt időszakban Szekszárdon és környékén a parlagfű pollenkoncentrációja meghaladta a nagyon magas értéket, és várhatóan országszerte emelkedni fog. Az üröm és a libatopfélék pollenkoncentrációja általában az alacsony-közepes tartományban alakul,a pázsitfűféléké és az útifűé várhatóan alacsony marad. Előfordulhat egy-egy szem a lórom, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenjéből is a levegőben.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2020. augusztus 17. 12:43

Beindult a parlagfűszezon

Szekszárdon és a környékén is elérte a levegőben a parlagfű pollenszáma azt a magas koncentrációt, amely már allergiás tüneteket okoz. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a meleg, csapadékos időben várható a növény pollenszórásának erősödése.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2020. augusztus 7. 9:39

Sikeres volt a „Helybe visszük a szűrővizsgálatokat” program Értényben

Tolna megyében elsőként Értény faluközpontjában várták az érdeklődőket a népegészségügyi program szervezői. A regisztrációt követően a résztvevők számos szűrővizsgálaton vehettek részt.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2020. augusztus 4. 13:07

Megjelentek az első parlagfű pollenek

Bár a levegőben lévő pollenek nagy hányadát változatlanul a csalánfélék virágpora teszi még ki, a következő napokban számítani kell a parlagfű pollenszámának további erőteljes növekedésére, mely október végéig folyamatosan jelen lesz a levegőben.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2020. augusztus 3. 11:01

Biztonsággal fürödhetünk Tolna megye kijelölt természetes fürdőhelyein

A Tolna Megyei Kormányhivatal a járványügyi készültség időszakában, a természetes fürdők felügyelete során fokozottan ellenőrzi a fürdővizek minőségét, valamint a biztonságos fürdőzés feltételeit. A vizek minősége jó, fürdésre alkalmas, de annak érdekében, hogy a jelenlegi alacsony járványügyi kockázat emelkedését, és az újabb korlátozások bevezetését elkerülhessük, a járványügyi készültség időszakában is rendkívül fontos az általános járványügyi szabályok betartása, mind a saját magunk, mind más fürdőzők egészségének védelme érdekében.