Tolna Megyei Kormányhivatal

dr. Horváth Kálmán

kormánymegbízott

Vezető hírek

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2017. május 23. 9:16

„Munkásszállások kialakítása” elnevezésű központi munkaerő-piaci program

A Nemzetgazdasági Minisztérium a munkaerő-piaci mobilitást elősegítő munkásszállás építéséhez nyújtható támogatásról szóló 23/2017. (II. 3.) Kormányrendelet alapján pályázatot hirdet helyi önkormányzatok, valamint önkormányzati társulások részére munkásszállás építésére vagy munkásszállás céljából igénybe vehető ingatlan felújítására fordítható támogatás nyújtására. A program forrásául a Nemzeti Foglalkoztatási Alap központi foglalkoztatási alaprészéből 9 milliárd forint került elkülönítésre.
A pályázat célja a munkaerő mobilitásának elősegítése, mivel Magyarországon a lakosság mobilitása alacsony. A munkaerő mobilitását gátló, leggyakrabban felmerülő tényező a lakhatási nehézség, ezért a munkaerő mobilitásának fokozása érdekében kormányzati szerepvállalás keretében nyílik lehetőség a munkavállalók tartós elhelyezésére szolgáló szálláshelyek építésére.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2017. május 22. 10:30

Pünkösdi Mini Fúvós Fesztivál a Vármegyeházán

A Tolna Megyei Kormányhivatal szeretettel hívja, várja az érdeklődőket a Pünkösdi Hal- és Vadünnep alkalmából, a Vármegyeháza udvarán megrendezésre kerülő Mini Fúvós Fesztiválra 2017. június 3-án.

A belépés díjtalan.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2017. május 22. 10:23

Aktuális pollenhelyzet Szekszárdon és környékén a 19. héten

Szekszárdon a fák közül már csak a közepesen allergizáló a tölgy (Quercus***), valamint az allergénként nem számon tartott fenyő félék (Pinaceae*) és az eperfafélék (Moraceae*) szórták közepes koncentrációban pollenjüket egy-egy napon. A még virágzó fák pollenjei közül már csak néhány szem fordul elő a csapdában.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2017. május 19. 11:03

Mély fájdalommal tudatjuk...

A Tolna Megyei Kormányhivatal mély fájdalommal tudatja, hogy Hatósági Főosztályának nyugalmazott munkatársa, Battonyainé dr. Wéber Izabella életének 62. évében, türelemmel viselt, hosszú betegség után elhunyt.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2017. május 18. 15:22

Reformáció 500 - Árva Bethlen Kata élettörténete

Árva Bethlen Kata, a reformáció nagyasszonyának élettörténete elevenedett meg a Vármegyeháza dísztermében 2017. május 17-én. Az előadás a Reformáció Emlékbizottság támogatásával jutott el Szekszárdra. A megjelenteket dr. Hafenscher Károly miniszteri biztos és dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott köszöntötte.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2017. május 18. 8:46

„III. Vár a megye” Tolna Megyei Értékek Napja - rajz- és filmpályázat

A Tolna Megyei Önkormányzat „III. Vár a megye” Tolna Megyei Értékek Napja elnevezésű rendezvénye keretében, a reformáció 500 éves évfordulója alkalmából rajz- és kisfilm pályázatot hirdet Tolna megyei általános és középiskolás diákok, fiatal felnőttek számára.

A pályázat beadásának határideje módosult, 2017. június 15., csütörtökig várják a pályamunkákat.