Tolna Megyei Kormányhivatal

dr. Horváth Kálmán

kormánymegbízott

Vezető hírek

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. október 19. 13:23

Átvette a csapatzászlót az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred

Ünnepélyes keretek között vette át a csapatzászlót a Székesfehérváron megalakult MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred. Az új katonai szervezet több száz tartalékos katonája sorakozott fel a Városház téren, az új tartalékosok esküt tettek a haza védelmére. Az ünnepségen részt vett dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott.
Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter beszédében hangsúlyozta: olyan erős honvédséget kívánnak létrehozni, amely szavatolja a biztonságos környezetet.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. október 18. 13:19

Konferenciát tartott a Tolna Megyei Foglalkoztatási Paktum

A Kormány 2010-ben tett vállalása, hogy 10 év alatt 1 millió új munkahelyet hozzon létre, jó úton halad, köszönhetően többek között a paktumnak - hangsúlyozta dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott a Tolna Megyei Foglalkoztatási Paktum 2018. október 17-én, a Vármegyeházán tartott konferenciáján. Az összefogás célja, hogy javítsanak a megyei foglalkoztatási mutatókon, így orvosolva az egyre szorítóbb munkaerőhiányt.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. október 17. 11:12

Folytatódik a Vármegyeházi Esték rendezvénysorozat

Sajtótájékoztató keretében ismertette a Vármegyeházi Esték 2018/2019 évada programját dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott, Ágostonné Béres Kornélia, a Szekszárdi Liszt Ferenc Zeneiskola vezetője és dr. Ódor János, a Wosinsky Mór Megyei Múzeum igazgatója.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. október 17. 9:01

Sajtóreggeli a Vármegyeházán

Dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott 2018. október 16-án sajtóreggeli keretében látta vendégül a megyei társszervek sajtómunkatársait, valamint a megyei média képviselőit.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. október 16. 13:37

Új karrier Magyarországon online állásbörze

A hazai karrierlehetőséget keresők számára, a külföldön élő magyar munkavállalók és fiatalok hazavonzására, a magyarországi munkaerőhiány enyhítésére az EURES Nemzeti Koordinációs Iroda szakmai irányítása mellett a megyei kormányhivatalok, így a Tolna Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály és a megyei járási hivatalok foglalkoztatási osztályai bevonásával 2018. november 20. (kedd) 10.00-16.00 óra között ”Új Karrier Magyarországon” Európai Online Állásbörzét szervezünk.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. október 16. 15:23

Aktuális pollenhelyzet Szekszárdon és környékén

Szekszárdon a 41. héten a jellemzően naposabb, melegebb időjárás alatt a parlagfű (Ambrosia****) koncentrációja még elérte a közepes szintet.
A hét végétől a lehűlés, és a várható csapadékos időjárás következtében - az előző évek tapasztalatai alapján - már csak alacsony pollenszámra lehet számítani. Gyakorlatilag megszűnik a parlagfű virágzása.
A parlagfű mellett virágzó egyéb növények - az üröm (Artemisia****), a csalánfélék (Urticaceae***), a pázsitfűfélék (Poaceae****) – pollenjei közül már csak néhány szem kerül a szekszárdi csapdába.
A kültéri allergén gombák közül az Alternaria spóraszáma a közepes – magas értékek között ingadozott. A Cladosporium alacsony koncentrációban volt a levegőben.