Tolna Megyei Kormányhivatal

dr. Horváth Kálmán

kormánymegbízott

Vezető hírek

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. február 19. 14:03

Sikeres vizsgát tettek az új közszolgálati továbbképzésben résztvevő állami tisztviselők

A 2017. január 1-jén hatályba lépett, az állami tisztviselőkről szóló 2016. évi LII. törvény (Áttv.) jelentős mértékben átalakította a közszolgálati továbbképzés rendszerét, és speciális szabályokat állapított meg az állami tisztviselők továbbképzésére vonatkozóan.
A felsőfokú végzettségű állami tisztviselőknek Közigazgatási tanulmányok szakirányú szakképzettséget, a vezetői munkakört betöltő állami tisztviselőknek pedig Kormányzati tanulmányok szakirányú szakképzettséget kell szerezniük.
A Tolna Megyei Kormányhivatal vonatkozásában idén január végén került sor először két szak záróvizsgájára, melyet mindenki sikerrel teljesített és így 2018. február 16-án összesen 23 fő vehette át az oklevelét. Kormányzati tanulmányok továbbképzési szak keretein belül 10 fő, Közigazgatási tanulmányok továbbképzési szakon belül pedig 13 fő.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. február 6. 10:22

"Az ész a fontos, nem a haj"

A Kádár-rendszer könnyűzenei politikájáról tart előadást Csatári Bence, a Nemzeti Emlékezet Bizottsága tudományos kutatója 2018. február 22-én, 17 órai kezdettel Szekszárdon, a Vármegyeháza dísztermében.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. február 15. 12:00

Tovább nő az influenzaszerű megbetegedések száma

Az év hatodik hetében illetékességi területünkön 121 fővel több beteg (269) fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, mint az előző héten (148). Tolna megyében, minden járás illetékességi területén meghaladja az influenza morbiditása a járványküszöböt.
Tárgyhéten influenza okozta közösségi halmozódást nem regisztráltunk. Légúti mintavétel nem történt. Influenza vírus okozta súlyos megbetegedés gyanúját nem jelentették, illetve szövődményes esetek miatt kórházi felvételről, halálozásról sem kaptunk értesítést.
A megfelelő személyi higiénia (gyakori kézmosás és szellőztetés, a használt papírzsebkendők zártan gyűjtése, tömegek lehetőség szerinti elkerülése) segít a megelőzésben. Megbetegedés esetén javasolt otthon maradni és felvenni a kapcsolatot a háziorvossal.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. február 14. 13:51

Látogatási tilalmat rendeltek el a szekszárdi kórházban

A Tolna Megyei Balassa János Kórház az influenza járványügyi adatainak ismeretében 2018. február 14. napjától, határozatlan időre látogatási tilalmat rendelt el a kórház valamennyi osztályán.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. február 14. 9:06

Önkormányzati főépítészi vizsga

A Baranya Megyei Kormányhivatal és a Tolna Megyei Kormányhivatal állami főépítésze összevont főépítészi vizsgát tart 2018. március 20-án Pécsett.

Jelentkezési határidő: 2018. február 18.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. február 13. 15:16

Új ügyeleti központ létesül Szekszárdon

A Tolna Megyei Kormányhivatal és Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közös sajtótájékoztatón ismertette a Szekszárd, Ybl Miklós utca 1. szám alatt kialakításra kerülő új ügyeleti központ részleteit.
Az állami tulajdonban, a Tolna Megyei Kormányhivatal vagyonkezelésben lévő 1754 m2-es irodaházat KEOP pályázat keretében 2014-2015-ben felújították, a külső nyílászárókat kicserélték, a homlokzatot hőszigetelték, a tetőt újra szigetelték és a fűtési rendszert is korszerűsítették. Dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott elmondta, hogy az épület azóta üresen áll, és régóta kereste a Tolna Megyei Kormányhivatal annak lehetőségét, hogy a belvárosi ingatlan miként szolgálhatná Szekszárd lakosságát.