Tolna Megyei Kormányhivatal

dr. Horváth Kálmán

kormánymegbízott

Vezető hírek

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. február 21. 9:03

Munkaerőpiaci helyzet és foglalkoztatási mutatók Tolna megyében

Dr. Gonda Ádám, a Tolna Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztályának vezetője ismertette Tolna megye munkaerőpiaci helyzetét és az ehhez kapcsolódó foglalkoztatási mutatókat 2018. február 21-én, a Rádió Orient reggeli műsorában.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. február 19. 14:03

Sikeres vizsgát tettek az új közszolgálati továbbképzésben résztvevő állami tisztviselők

A 2017. január 1-jén hatályba lépett, az állami tisztviselőkről szóló 2016. évi LII. törvény (Áttv.) jelentős mértékben átalakította a közszolgálati továbbképzés rendszerét, és speciális szabályokat állapított meg az állami tisztviselők továbbképzésére vonatkozóan.
A felsőfokú végzettségű állami tisztviselőknek Közigazgatási tanulmányok szakirányú szakképzettséget, a vezetői munkakört betöltő állami tisztviselőknek pedig Kormányzati tanulmányok szakirányú szakképzettséget kell szerezniük.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. február 6. 10:22

"Az ész a fontos, nem a haj"

A Kádár-rendszer könnyűzenei politikájáról tart előadást Csatári Bence, a Nemzeti Emlékezet Bizottsága tudományos kutatója 2018. február 22-én, 17 órai kezdettel Szekszárdon, a Vármegyeháza dísztermében.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. február 15. 12:00

Tovább nő az influenzaszerű megbetegedések száma

Az év hatodik hetében illetékességi területünkön 121 fővel több beteg (269) fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, mint az előző héten (148). Tolna megyében, minden járás illetékességi területén meghaladja az influenza morbiditása a járványküszöböt.
Tárgyhéten influenza okozta közösségi halmozódást nem regisztráltunk. Légúti mintavétel nem történt. Influenza vírus okozta súlyos megbetegedés gyanúját nem jelentették, illetve szövődményes esetek miatt kórházi felvételről, halálozásról sem kaptunk értesítést.
A megfelelő személyi higiénia (gyakori kézmosás és szellőztetés, a használt papírzsebkendők zártan gyűjtése, tömegek lehetőség szerinti elkerülése) segít a megelőzésben. Megbetegedés esetén javasolt otthon maradni és felvenni a kapcsolatot a háziorvossal.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. február 14. 13:51

Látogatási tilalmat rendeltek el a szekszárdi kórházban

A Tolna Megyei Balassa János Kórház az influenza járványügyi adatainak ismeretében 2018. február 14. napjától, határozatlan időre látogatási tilalmat rendelt el a kórház valamennyi osztályán.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. február 14. 9:06

Önkormányzati főépítészi vizsga

A Baranya Megyei Kormányhivatal és a Tolna Megyei Kormányhivatal állami főépítésze összevont főépítészi vizsgát tart 2018. március 20-án Pécsett.

Jelentkezési határidő: 2018. február 18.