Tolna Megyei Kormányhivatal

dr. Horváth Kálmán

kormánymegbízott

Vezető hírek

KORMÁNYHIVATALOK, 2020. augusztus 12. 9:43

A kormány idén is támogatja a népi építészet emlékek megóvását

Szeptember 14-ig igényelhető támogatás a Népi Építészeti Program 2020 keretében népi építészeti emlékek felújításához vagy a helyreállítás szakmai előkészítéséhez. A legfeljebb 20 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatás igénylésének feltételei a Teleki László Alapítvány honlapján érhetők el.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2020. augusztus 7. 9:39

Sikeres volt a „Helybe visszük a szűrővizsgálatokat” program Értényben

Tolna megyében elsőként Értény faluközpontjában várták az érdeklődőket a népegészségügyi program szervezői. A regisztrációt követően a résztvevők számos szűrővizsgálaton vehettek részt.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2020. augusztus 4. 13:07

Megjelentek az első parlagfű pollenek

Bár a levegőben lévő pollenek nagy hányadát változatlanul a csalánfélék virágpora teszi még ki, a következő napokban számítani kell a parlagfű pollenszámának további erőteljes növekedésére, mely október végéig folyamatosan jelen lesz a levegőben.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2020. augusztus 3. 11:01

Biztonsággal fürödhetünk Tolna megye kijelölt természetes fürdőhelyein

A Tolna Megyei Kormányhivatal a járványügyi készültség időszakában, a természetes fürdők felügyelete során fokozottan ellenőrzi a fürdővizek minőségét, valamint a biztonságos fürdőzés feltételeit. A vizek minősége jó, fürdésre alkalmas, de annak érdekében, hogy a jelenlegi alacsony járványügyi kockázat emelkedését, és az újabb korlátozások bevezetését elkerülhessük, a járványügyi készültség időszakában is rendkívül fontos az általános járványügyi szabályok betartása, mind a saját magunk, mind más fürdőzők egészségének védelme érdekében.

KORMÁNYHIVATALOK, 2020. július 12. 13:33

Meg kell akadályozni a vírus külföldről történő behurcolását

Beutazási korlátozásokat jelentett be a koronavírus-járvánnyal összefüggésben a Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnap Budapesten.

KORMÁNYHIVATALOK, 2020. július 9. 8:27

Fontos tudnivalók a forgalmi engedélyek érvényességének meghosszabbításáról

A veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről szóló 2020. évi LVIII. törvény alapján a 2020. március 11. és 2020. július 3. közt lejáró, a magyar forgalmi engedélyekbe bejegyzett műszaki érvényességi idők – függetlenül attól, hogy a kérdéses jármű magánszemély, vállalkozás, vagy esetleg költségvetési szerv üzemeltetésében van – 2020. december 15-ig automatikusan meghosszabbodnak.