Tolna Megyei Kormányhivatal

dr. Horváth Kálmán

kormánymegbízott

Vezető hírek

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2016. augusztus 30. 16:21

A "Kerekasztal" vendége volt dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott

A Tolnatáj Televízió "Kerekasztal" című műsorában a 2016. július 1-jével hatályban lépett, állami tisztviselőkről szóló törvényről, az ezzel kapcsolatos, a járási hivatalok munkatársait érintő illetményemelésről, valamint a Tolna Megyei Kormányhivatalt érintő energetikai fejlesztésekről beszélt dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2016. augusztus 30. 14:53

Parlagfű elleni védekezés Tolna megyében

Dr. Jakab Zsigmond főállatorvos, a Tolna Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Földművelésügyi Főosztályának vezetője volt a Rádió Orient vendége.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2016. augusztus 29. 15:27

Tolna megyei szakmai tanévnyitó konferencia

Az Oktatási Hivatal Kaposvári Pedagógiai Oktatási Központja és az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2016. augusztus 29-én, a Garay János Gimnázium dísztermében tájékoztató tanévnyitó konferenciát tartott.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2016. augusztus 25. 15:54

Iratkezeléssel kapcsolatos szakmai napot tartott a Jogi és Koordinációs Főosztály

A Tolna Megyei Kormányhivatal Jogi és Koordinációs Főosztálya 2016. augusztus 25-én iratkezeléssel kapcsolatos szakmai napot tartott.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2016. augusztus 25. 12:25

Aktuális pollenhelyzet Szekszárdon és környékén a 33-34. héten

Figyelmeztetés: A parlagfű pollenjének augusztus eleji megjelenésével, és várhatóan október végéig tartó virágzásával a következő hetekben a parlagfű allergiásoknál súlyos tünetek jelentkezhetnek. A szezon első heteiben detektált parlagfű pollen koncentrációk alapján – figyelembe véve az elmúlt évek tendenciáit - a tavalyi évnél nagyobb mértékű parlagfű virágzásra lehet számítani a következő hetekben.
Ahol még nem tették meg, ideje elkezdeni a kaszálást, vagy az egyéb védekezést, mert már a kifejlett parlagfű növények mindenhol megtalálhatóak! A parlagfű irtást folyamatosan kell végezni azokon a területeken, ahol nagymértékű parlagfű invázió jeleit észlelik.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2016. augusztus 22. 13:41

Tolna megye fürdésre használt felszíni vizeinek minősége

2016-ban a melegedés későn kezdődött, és a nyár elég változatos volt. Az előrejelzések szerint a 33. hét végére ismét felmelegedést ígérnek az előrejelzések. A természetes vizek a nyári meleg napokon fürdésre csábítanak minden lubickolni szerető hűsölni vágyót. A természetes vizek azonban sok veszélyt is jelenthetnek. Egyrészt nagyon fontos a fürdőző fizikai biztonsága, másrészt egészségének megóvása is.