Tolna Megyei Kormányhivatal

dr. Horváth Kálmán

kormánymegbízott

Vezető hírek

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. június 11. 8:26

Ügyfélfogadási szünet a Bonyhádi Kormányablakban

A Tolna Megyei Kormányhivatal Bonyhádi Járási Hivatala tájékoztatja Tisztelt Ügyfeleit, hogy 2018. június 25-én hétfőn a Bonyhádi Kormányablakban karbantartási munkálatok miatt szünetel az ügyfélfogadás.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. június 14. 10:36

Ügyfélfogadási szünet a Paksi Kormányablakban

A Tolna Megyei Kormányhivatal Paksi Járási Hivatala tájékoztatja Tisztelt Ügyfeleit, hogy karbantartási munkálatok miatt a Paksi Kormányablakban 2018. június 26-án, kedden szünetel az ügyfélfogadás.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. június 15. 8:06

Megjelent az afrikai sertéspestis elleni védekezést összefoglaló új főállatorvosi határozat

Az afrikai sertéspestis (ASP) terjedésének megelőzése és korai felismerése érdekében a betegség elleni védekezési feladatokat foglalja össze az Országos Főállatorvos 2018. június 12-én megjelent 2/2018-as határozata. A határozat kötelezettségeket állapít meg állatorvosok, sertéstartók, vadgazdálkodók, vadászok, valamint a megyei élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi hatóság részére. A határozat célja, hogy az érintettek még hatékonyabban végezhessék el a megelőzést és a korai felismerést szolgáló teendőket.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. június 15. 9:34

"Jó gyakorlat az iskolavédőnői munkában" című pályázat kiírása

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatot hirdet iskolavédőnők részére a Teljeskörű Intézményi Egészségfejlesztés (TIE) közoktatási intézményekben történő megvalósítására. A TIE az alábbi négy egészségfejlesztési alapfeladat rendszeres, az iskola mindennapi életébe beépülő megvalósítását jelenti: az egészséges táplálkozás, a mindennapos testnevelés, a gyerekek érett személyiséggé válásának és lelki egészségének elősegítése, valamint az egészségismeretek széles köre készség szintű elsajátítása.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. június 12. 15:30

Aktuális pollenkoncentráció Szekszárdon

Szekszárdon a 23. héten az erősen allergén pázsitfüvek (Poaceae****), pollen koncentrációja az alacsony-közepes érték között ingadozott. A csalánfélék (Urticaceae***) virágpora egész héten közepes koncentrációban volt a levegőben. A többi virágzó lágyszárú virágporából is – elsősorban az útifű pollenjéből - csupán néhány szem került a csapdába. A fák közül a hárs (Tilia**) még virágzik, pollenje alacsony koncentrációban van a levegőben.
A kültéri allergén gombák spóraszáma igen ingadozó. Az Alternaria jellemzően közepes- nagyon magas koncentrációban van a levegőben. A Cladosporium mennyisége az alacsony – és a nagyon magas koncentráció között szinte naponként ingadozik.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. június 12. 9:32

Álláspályázat közegészségügyi-járványügyi szakügyintézői munkakör betöltésére a Sugáregészségügyi Decentrumban

A Tolna Megyei Kormányhivatal a "Közszolgálati tisztviselőkről szóló" 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet
a Népegészségügyi Főosztály Sugáregészségügyi Decentrumában
közegészségügyi-járványügyi szakügyintézői munkakör betöltésére.