Tolna Megyei Kormányhivatal

dr. Horváth Kálmán

kormánymegbízott

Vezető hírek

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2020. július 8. 10:40

Ismét időszerű a parlagfű elleni védekezés

A hatályos jogszabályi rendelkezések szerint a földtulajdonos, földhasználó köteles az ingatlanon a parlagfű virágbimbójának kialakulását megakadályozni, és ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig folyamatosan fenntartani.

KORMÁNYHIVATALOK, 2020. június 29. 13:47

Megnyílt a 25 milliárdos mezőgazdasági kárenyhítő pályázat

A koronavírus gazdasági hatásainak kezelésére országosan 25 milliárd forintnyi többletforrást biztosít a kormány a Gazdaságvédelmi Alapból, a támogatásra vonatkozó kérelmeiket június 29-től nyújthatják be a mezőgazdasági termelők, termelői szervezetek és élelmiszeripari vállalkozások.

KORMÁNYHIVATALOK, 2020. június 30. 11:01

Az egyéni vállalkozók július 1-jétől a NAV-nál intézhetik ügyeiket

Július 1-jétől a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vezeti az egyéni vállalkozók nyilvántartását, az egyéni vállalkozók továbbra is a Webes ügysegédet használhatják.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2020. június 29. 14:45

Ismét növekedhet a virágzó növények pollenszórása

A kissé hűvösebb május és csapadékosabb, de szintén szokatlanul csapadékos június következtében a korábbi évekhez képest az allergiát kiváltó növények pollenszáma csak az alacsony-közepes tartományban maradt. A meleg–csapadékos-párás időszakokban növekedhet a virágzó növények pollenszórása, ill. jelentősen emelkedhet a kültéri penészgombák spóraszámának koncentrációja is. Összességében jelenleg a levegőben lévő pollenek nagy hányadát a csalánfélék és a pázsitfüvek virágpora teszi ki.

KORMÁNYHIVATALOK, 2020. június 22. 8:56

Fontos tudnivalók a nyári diákmunkáról

Az alábbi tájékoztató azokra a munkajogi szabályokra hívja fel a figyelmet, amelyek ismerete hozzájárulhat ahhoz, hogy a diák munkavállalót ne érje jogsérelem, vagy az őt ért szabálytalanság esetén tudja, hogy hova fordulhat segítségért.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2020. június 19. 12:29

Állami halász tanfolyam indul Tolna megyében

A Tolna Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Vadászati, Halászati és Földművelésügyi Osztálya állami halász tanfolyamot és vizsgát szervez Szekszárdon 2020. július 16-án. A tanfolyamon való részvétel feltétele a vizsgának!