Tolna Megyei Kormányhivatal

dr. Horváth Kálmán

kormánymegbízott

Vezető hírek

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. augusztus 7. 15:44

Augusztus 10. (péntek) 24.00 óráig meghossabbításra került a II. fokú hőségriadó

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatai, valamint az EMMI Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztály szakmai ajánlásai alapján az országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár az ország egész területére vonatkozóan, 2018. augusztus 8. szerda 8.00 órától 2018. augusztus 10., péntek 24 óráig II. fokú hőségriasztás adott ki.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. augusztus 6. 16:12

Tuzson Bence: Valódi közszolgálatot építünk, a hivatalainknak segítenie és nem gáncsolnia kell az embereket (PS-interjú)

Személyes feladatomnak tekintem, hogy a rossz és fölöslegesen hosszadalmas eljárásokat kiiktassuk. Szolgáltató államot építünk, amelynek egyetlen feladata, hogy az embereket szolgálja, de a közösség érdekében létrejött szabályokat következetesen betartassa – mondta a PestiSrácok.hu-nak adott nagyinterjúban Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára arra a felvetésünkre, hogy az emberek ma még sokszor útonállóként, kerékkötőként tekintenek a hivatalnokokra, akik újabb és újabb kötelezettségekkel egrecíroztatják a törekvő polgárokat, vállalkozókat. Tuzson Bence elismerte, hogy a központi közigazgatásban, főként a minisztériumokban 2008 óta valóban nem volt érzékelhető béremelés, ennek oka, hogy az állam szerény és önmagával szemben szigorú. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a bérezési rendszer teljes felülvizsgálatát javasolja, mert a közigazgatásnak elkötelezett és jól megfizetett munkatársakra van szüksége. Az államtitkár ugyanakkor nem tartja ördögtől való gondolatnak az állami szféra karcsúsítását, ám erről még semmiféle döntés nem született. Tuzson Bencének feltettük a PestiSrácok.hu olvasói és a Karc FM Paláver című műsorának hallgatói által megfogalmazott kérdéseket is arról, hogy növekedésgátlót kéne beadni a bürokráciának, meg kéne állítani az elkötelezett emberek elvándorlását az államigazgatásból, továbbá: miért fordulhat elő, hogy posztkommunista hangulatkeltők uralnak még sok hivatalt. Végezetül rákérdeztünk: mit gondol Lázár János és Kovács Zoltán közigazgatási exállamtitkár munkájáról?

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. augusztus 3. 12:03

II. fokú hőségriasztás meghosszabbítása

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatai, valamint az EMMI Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztály szakmai ajánlásai alapján az országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár az ország egész területére vonatkozóan, 2018. július 30., hétfő 12 órától 2018. augusztus 3., péntek 24 óráig II. fokú hőségriasztás adott ki, melyet 2018. augusztus 5., vasárnap 24 óráig meghosszabbít.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. augusztus 3. 11:23

Hírlevél 2018. évi III. szám

Megjelent a Tolna Megyei Kormányhivatal Hírlevelének 2018. évi III. száma

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. július 26. 15:23

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A „LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE FEJLŐDNI” elnevezésű munkaerő-piaci program támogatására

A Tolna Megyei Kormányhivatal a mikro- és kisvállalkozások fejlődésének, a gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozícióik megerősítésének, versenyképességük növelésének, valamint az új munkahelyek létrehozását eredményező beruházásoknak támogatására PÁLYÁZATOT HIRDET.

A pályázat kódjele: DECFA-2018-MKV

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. július 2. 10:32

Ismételten kiírásra kerül az álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatás 2018-ban

A Tolna Megyei Kormányhivatal pályázatot hirdet a legalább egy hónapja nyilvántartott álláskeresők vagy rehabilitációs ellátásban részesülő személyek számára vállalkozói készségük, hajlandóságuk előmozdítása, saját vállalkozás, illetve vállalkozói tevékenység beindítására való ösztönzése érdekében.
Pályázati úton vissza nem térítendő tőkejuttatás vállalkozóvá válás támogatás igényelhető, mely iránt a Tolna Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztályához nyújtható be pályázat, ahol a pályázattal kapcsolatban további információ kérhető a 74/505-680-as telefonszámon.