Román István Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye kormánymegbízottja

Tisztelettel köszöntöm a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal honlapján!

Kormánymegbízottként elsődleges feladatomnak tekintem, hogy az általam irányított kormányhivatal – beleértve természetesen  valamennyi közigazgatási szervét, a  megye valamennyi járási hivatalát és kormányablakát – magas szintű, versenyképes, hatékony, szolgáltató típusú közigazgatási ügyintézést biztosítson a megye állampolgárai számára.

A Jó Állam közigazgatási-fejlesztési terv alapján elindult gyökeres változásoknak köszönhetően teljesen átalakult és szervezetében egyszerűsödött az államigazgatás. Ezen célok megvalósítása érdekében 2011. január 1-én létrejöttek a kormányhivatalok. Kialakításuk során számos, korábban különálló intézményt integráltak, amelyek munkája a lakosság mindennapi ügyeit érinti.

A járások 2013. január 1-i kialakítása és a Kormányablakok országos szintű hálózata is azt a célt szolgálja, hogy az ügyintézés folyamata közelebb kerüljön az állampolgárokhoz. Megyénkben 13 járásában 22 Kormányablak került kialakításra, helyben biztosítva a közigazgatási szolgáltatások hozzáférését.

Honlapunkon egyrészt tájékoztatjuk Önöket a közigazgatásban végzett munkánkról, sikereinkről, másrészt segítséget szeretnénk nyújtani. Minden olyan fontos és alapvető információt megosztunk Önökkel, amelyek megkönnyíthetik az ügyintézés folyamatát.

Nyíregyháza, 2017. augusztus 01.

 

Román István
kormánymegbízott

Román István 1975-ben született. Általános és középiskolai tanulmányait Ibrányban végezte. A nyíregyházi Bessenyei György Tanárképző Főiskolán szerezte tanári diplomáját matematika-földrajz szakon.

1999-2006 között a Nyíregyházi Főiskola cégvezetője, 2008-tól 2009-ig a Főiskola Alumni és Karrierirodájának vezetője.

2001-től 2010-ig a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés tagja, 2006-2009 között az Oktatási és Kulturális Bizottság elnöke, 2009-től a Megyei Közgyűlés alelnöke. 2010-2014 között országgyűlési képviselő. A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség képviselőcsoportjának tagjaként az Országgyűlés Gazdasági és informatikai bizottságában, valamint a Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságban dolgozik. 2013-2014 között a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Igazgatóságának agrár ügyekért felelős koordinátora. 2014-től Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Kormánymegbízottjává történő kinevezéséig a Földművelésügyi Minisztérium agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkára.

Elvált, két gyermek édesapja. Hobbija a foci és a röplabda. Szabadidejét szívesen tölti a természetben.