Ez év tavaszán a Magyar Vöröskereszt és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal együttműködési megállapodást kötött, amelynek keretein belül 2018. október 8-án ismét megszervezték a Megyeháza épületében a Véradó Napot, ahol a járási hivatalok és szervezeti egységek munkatársai mellett a Kormányhivatal vezetősége is hozzájárult a vérkészlet növeléséhez.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal 2018. ében negyedik alkalommal szervezett véradást, idén már összesen több, mint 250 hivatalnok adott vért.

Román István Kormánymegbízott:
- A megyénkben élő véradó hivatalnokok nem csupán példát mutatnak, hanem emberek életét menthetik meg azzal, hogy vért adnak. Önzetlen tettük a biztonságos, zökkenőmentes betegellátást segíti.

Mindenkit bíztatunk a véradásokon történő részvételre. Fontos tudni, hogy véradásra jelentkezhet minden 18 és 65 év közötti, legalább 50 kg testsúlyú egészséges felnőtt. A férfiak évente akár 5-ször, nők maximum 4-szer adhatnak vért, de el kell telnie a két véradás között legkevesebb 56 napnak.

A donorok önzetlen segítségnyújtását emléklappal jutalmazták a szervezők.

(Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal)