2017. október 12-én Nyíregyházán új esetkocsival gazdagodott a nyíregyházi mentőállomás. Az átadás azonban csak egy fejlesztés-sorozat kezdete, ugyanis további hét hasonló felszereltségű esetkocsi érkezik hamarosan Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe. Az ünnepélyes átadáson részt vett Román István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott is.

Román István kormánymegbízott megnyitójában kiemelte, hogy Magyarország Kormánya az egészségügy folyamatos fejlesztése mellett kötelezte el magát, és ez megmutatkozik az eszközpark fejlesztésében, a munkavállalók munkakörülményeinek javításában egyaránt. „Nekünk az egészségügy egésze egyaránt fontos, de a mai jó alkalom arra, hogy a mentőszolgálat dolgozóira irányítsa a figyelmet.” - hangsúlyozta. Ismertette, hogy a Kormány döntésének értelmében a jövő évtől kezdődően a 2010 előtti időszakhoz viszonyítva csaknem megduplázódik a mentőszolgálat éves költségvetése és 39,7 milliárd forintból gazdálkodhat a szervezet. 200 új mentőgépjármű állt, illetve áll szolgálatba az év végéig, és folyamatosan cserélődnek majd a mentést segítő eszközök. Tegnapelőtt pedig megjelent az új munkaruhák beszerzéséről szóló tender is.

Dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő kiemelte: az emberi test halandó és sérülékeny, éppen ezért az egészségügybe invesztált minden egyes forint kiemelt jelentőséggel bír.

Az ünnepélyes átadáson dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója elmondta: a mai nap csak egy fejlesztés-sorozat kezdete, ugyanis további hét hasonló felszereltségű esetkocsi érkezik hamarosan Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe.

Az ünnepi beszédeket követően Román István kormánymegbízott, dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő, dr. Rákóczi Ildikó nyíregyházi önkormányzati képviselő és dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója vágták át a nemzeti színű szalagot ezzel szolgálatba állítva az új esetkocsit.

(Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, Fotó: Szarka Lajos)