A Hotel Korona dísztermében tartották meg szerdán a TOP 100 2017 gazdasági magazin bemutatását, a Nemzeti Adó-és Vámhivatal Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Kelet-Magyarország napilap közös szervezésében.

Az esemény első előadója Román István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott volt.  Előadása a megyei munkaerőpiac helyzetének alakulásáról szólt, melynek során kormánymegbízott úr kitért a nyilvántartott munkanélküliek számára járásonkénti bontásban, valamint azok legmagasabb iskolai végzettségére. Majd a közfoglalkoztatásról beszélt, melynek célja a versenyszférába való kilépés ösztönzése. Hangsúlyozta, hogy a programban szereplők még támogatást is kaphatnak, ha megfelelnek a feltételeknek.  Az Ifjúsági garancia és az Út a munkaerőpiacra GINOP program eddigi eredményeiről, valamint a Kormányhivatal, mint konzorciumi partner jövendőbeli tennivalóiról is beszámolt a kormánymegbízott. Előadását a megyei, valamint a nyíregyházi foglalkoztatási együttműködések jelenlegi állapotának bemutatásával zárta.

A továbbiakban dr. Seszták Miklós, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium minisztere, Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat elnöke, dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere, és dr. Kazsuk Attila, a NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatóságának igazgatója szólalt fel.

A TOP 100 gazdasági díj átadása után Pekó László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke zárta a rendezvényt.

(Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal)