2018. január 18. csütörtöktől – 2018. január 22. hétfőig a Nyíregyházi Járási Hivatal Agrárügyi Főosztály Ingatlan-nyilvántartási Osztálya és a Földmérési és Földügyi Osztálya tekintetében az ügyfélfogadás szünetelni fog a földhivatali informatikai rendszer karbantartása miatt. Ezen időszakban a Takarnet szolgáltatás nem lesz elérhető sem a Takarnet felhasználók, sem az egyéb ügyfelek, pl.: a Magyarorszag.hu-n vagy a kormányablakokban földhivatali adatszolgáltatást igénylő ügyfelek számára.

Az adatbázis karbantartással a Nyíregyházi Járási Hivatal ingatlan-nyilvántartási, ingatlan-nyilvántartási térképi és földhasználati adatbázisa központosításra kerül a Budapest Főváros Kormányhivatal Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztálya központi szerverparkjába. Az adatbázis központosítás egy országos folyamat része, amely fokozza a földhivatali adatbázisok biztonságát és előre vetíti az elektronikus ügyintézés lehetőségét az ingatlan-nyilvántartási eljárásokban is.

A földhivatali szolgáltatások és az ügyfélfogadás 2018. január 23, keddtől ismételten elérhetővé válik valamennyi ügyfél és felhasználó számára.

(Élelmiszerlánc-biztonsági és Földhivatali Főosztály)