Szakmai napokat szervezett a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal 2019. szeptember 3. és 2019. szeptember 5. napja között Kisvárdán, Nyíregyházán, Fehérgyarmaton és Mátészalkán.

A rendezvényre meghívott jegyzők számára a helyi és nemzetiségi önkormányzatok képviselő-testülete alakuló ülésének előkészítéséhez, az ahhoz kapcsolódó feladatok teljesítéséhez nyújtott segítséget a Törvényességi Felügyeleti Osztály vezetőjének és törvényességi felügyeleti szakügyintézőjének prezentációja.

A résztvevők tájékoztatást kaptak a helyi önkormányzatok szervezeti és működési szabályzatai felülvizsgálatának tapasztalatairól, továbbá az önkormányzati jogalkotást érintő jogszabályi változásokról is. A szakmai napra meghívást kaptak a járási hivatalok vezetői is.

A nagy érdeklődést kiváltó rendezvényen az előadásokat követően a résztvevők kérdéseire az előadók szakmai fórum keretében válaszoltak. A Kormányhivatal korábban kialakított gyakorlatát követve az előadások prezentációját megküldi a megye jegyzői és a járási hivatalok vezetői számára.

(Hatósági Főosztály Törvényességi Felügyeleti Osztály)