Több mint 4000 ügyfél fordult a kormányhivatalhoz a Családvédelmi Akcióterv támogatásaival kapcsolatban az elmúlt hónapban. Magyarország Kormánya – a július 1-jén indított program keretében – újabb támogatásokkal segíti a gyermekvállalást és a gyermeknevelést – mondta Román István az Akcióterv első hónapjának tapasztalatait összegző sajtótájékoztatón. A kormánymegbízott hozzátette: a hét pillérre épülő támogatási rendszer ellátásai közül a kormányhivatal a Babaváró Támogatás, a CSOK, a Jelzáloghitel-csökkentés, valamint a Nagycsaládosok Autóvásárlási Támogatása kapcsán érintett.

Az Akcióterv elindítása óta eltelt egy hónapban a legtöbb ügyfél (2539 fő) a Babaváró Támogatásról informálódott, de nagy volt az érdeklődés a CSOK (1173 fő), valamint a Nagycsaládosok Autóvásárlási Támogatása (497 fő) és a Jelzáloghitel-csökkentés (401 fő) iránt is – hangsúlyozta Román István.

A kormánymegbízott szólt arról, hogy nemcsak a megye 26 kormányablakában, de a Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztályon is egyaránt nagy volt az érdeklődés a Családvédelmi Akcióterv keretében nyújtott hozzájárulási formák iránt. A munkaerő átcsoportosításával gondoskodtunk arról, hogy a megnövekedett ügyfélforgalom ellenére az ügyintézés a szervezeti egységekben minden esetben határidőn belül, fennakadás nélkül történjen – egészítette ki. A 8 napos ügyintézési határidő ellenére a hatósági bizonyítványokat jellemzően már 3 napon belül kiadják – fűzte hozzá Román István, majd kiemelte: mindenkit arra bíztatok, hogy forduljon hozzánk bizalommal, keressék a kormányablakokat akár ügyintézés, akár információszerzés céljából.

A Családvédelmi Akcióterv részleteiről és az igénylés feltételeiről a csalad.hu oldalon tájékozódhatnak.

(Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal)