A Magyar Államkincstár nyugdíjbiztosítási feladatokat ellátó munkatársainak szakmai elismerésére az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság 1993-ban vezette be a Szent Kristóf kitüntetés adományozását, mellyel minden évben a kiemelkedő szakmai feladatokat ellátó munkatársakat jutalmazza.

A fővárosi és megyei kormányhivatalok társadalombiztosítási szakterületén nyugdíjbiztosítási, családtámogatási és egészségbiztosítási feladatokat ellátó, valamint a vidékfejlesztési szakterületen kiemelkedő munkát végző dolgozók "Szent Kristóf Plakett", "Szent Kristóf Érem" valamint "Elnöki Dícséret" kitüntetésben részesíthetők

2018-ban a Vigadóban tartott ünnepségen a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal részéről Szent Kristóf plakettel jutalmazták Kovács Lajost, az Agrár- és Vidékfejlesztési Támogató Főosztály főosztályvezetőjét a munka iránti elkötelezettségéért. Szent Kristóf érem kitüntetésben részesült Ferencz Zsuzsanna Eleonóra egészségbiztosítási szakügyintéző lelkiismeretes és kitartó munkájáért, valamint Elnöki Dicséretben részesült Dr. Kovácsné Szarka Krisztina, az Agrár- és Vidékfejlesztési Támogató Főosztály állami szakértő főtanácsosa, kivételes segítőkészségéért.

(Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal)