2017. november 10-én a Nagykállói Járási Hivatal Kormányablak Osztályába látogatott - pályaorientációs nap keretében - a Nagykállói Általános Iskola közel 80 fős hatodik osztályos kisdiákja és 3 pedagógusa.

Sokuknak az újdonság erejével hatott, hogy testközelből szemlélhetik meg egy hivatal működését. Természetesen voltak néhányan, akik már ügyfélként jártak kormányablakokban diákigazolvány, útlevél stb. ügyében, így ők bátrabban mozogtak a többiek számára idegen környezetben. A kormányablakban a napi munkát egy-egy ügyintézési modell bemutatásával ismerhették meg a gyerekek. Bemutatásra került az ügyfélhívó rendszer, kiemelve az akadálymentes ügyintézés biztosításának fontosságát. Nagyvonalakban ismertetésre került a kisdiákoknak, milyen főbb ügycsoportok intézhetők egy-egy kormányablakban, akik érdeklődve hallgatták a tájékoztatás. Lehetőségük volt kipróbálni a fotókészítés mozzanatát ügyfélként, valamint nagy sikert aratott az ujjlenyomat készítés megismerése, kipróbálása.

A diákok visszajelzése alapján élményekben gazdagon telt a látogatás, s a jövőben magabiztosabban térnek majd vissza ügyfélként.

(Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal)