A közlekedési kultúra javítása érdekében a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal a Közlekedési Hatóság szakembereivel és Balkány várossal mobil mérőállomással vizsgáltak autókat.

A Nyíregyházi Járási Hivatal Közlekedési és Fogyasztóvédelmi Főosztálya 2019. szeptember 28-án a mobil mérőállomással vett részt a Balkány Város Önkormányzata által szervezett, „Innovatív utakon Balkány és Kállósemjén felemelkedéséért” elnevezésű pályázat megvalósítása kapcsán rendezett szemléletformáló–tájékoztató programsorozaton.

A különböző szakmai szervezetek meghívásával a szervezők célja a közlekedési kultúra fejlesztése, a figyelemfelhívás volt.

A Közlekedési Hatóság szakemberei a rendezvény alkalmával 12 jármű műszeres és szemrevételezésen alapuló vizsgálatát végezték el.

A problémás járművek esetében  jellemzően a fékrendszer – azon belül is a rögzítő fék – nem megfelelő működéséből, a világító és fényjelző berendezések izzóinak, burájának fakultságából, nem megfelelő működéséből adódtak hibák.

A nyílt nap eredménye felhívta a figyelmét a járművezetőknek, hogy az ősz – és hamarosan a tél – beköszöntével a megváltozott út és látási viszonyok kapcsán kellő figyelmet szükséges fordítani a járműveik megfelelő műszaki állapotára.

(Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal)