Környezetvédelmi Világnap Ünnepség és "Zöld Hangya" díj átadás a Nyíregyházi Járási Hivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályán

Az idei évben is megünnepelte a Nyíregyházi Járási Hivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya az ENSZ stockholmi környezetvédelmi világkonferenciája által létrehozott nemzetközi Környezetvédelmi Világnapot, amelynek célja, hogy felhívja a társadalom minél szélesebb körének figyelmét a környezetszennyezés következményeire, az energiatakarékosság és a helyi erőforrások minél szélesebb körű felhasználására, valamint a szemét- és hulladékképződés csökkentésére. Mindezek mellett kiemelt szerepet kap a fenntarthatóság eszméjének terjesztése is.
Nem szükséges a szabályozásra várnunk, sőt! Mi magunk is sokat tehetünk akár már mától, ha tudatosabban szeretnénk élni és fogyasztani. Jó hangulatban sikerült idén is megválasztani a Főosztály legszorgalmasabb kollégáit, ugyanis a korábbi évek szokásaihoz híven idén is átadásra került a „Zöld Hangya” díj, mely ebben az évben dr. Szeifert Lászlót illette meg, a II. helyezett Poórné Szlávik Erzsébet, III. helyezett Cseke Kálmánné lett.
A díjakat Dr. Polgári András Főigazgató Úr és Dr. Galambos Ildikó Hivatalvezető Asszony adta át.

(Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal)