2018. december 12. napján a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Nyíregyházi Járási Hivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztály Munkavédelmi és Munkaügyi Ellenőrzési Osztálya szervezésében az idén második alkalommal megrendezésre kerül a munkavédelmi és munkaügyi nyílt nap, melynek helyszíne a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (4400 Nyíregyháza, Széchenyi u. 2.) lesz.

A rendezvény időtartama: 09:00 – 15:30

A nyílt nap témája munkaügyi területen az utazó munkavállalók munka- és pihenőidejével kapcsolatos szabályok, melyről Rinyu János munkaügyi szakügyintéző fog előadást tartani. Ehhez kapcsolódóan felkértük a Nyíregyházi Járási Hivatal Közlekedési és Fogyasztóvédelmi Főosztályának Járműforgalmi Osztályát a témával kapcsolatos saját tapasztalataik bemutatására.

A munkavédelmi területet érintő egyik témája az „Induló és kezdő vállalkozások munkavédelmi alapismeretei”, melyről Czabai Balázs munkavédelmi szakügyintéző tart majd előadást.
Másik téma a veszélyes anyagok helyes kezelése lesz, ennek kapcsán Tóth Róbert munkaegészségügyi szakembert tart előadást.
Továbbá a veszélyes anyagokkal kapcsolatos iparbiztonsági követelményekre vonatkozó saját tapasztalataik megosztására a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot kértük fel.
Mivel a kémiai biztonság kapcsán a Nyíregyházi Járási Hivatal Hatósági Főosztályának Népegészségügyi Osztálya is rendelkezik hatáskörrel, a téma színesebbé tétele és minél több szakmai szempontból történő megvilágítása érdekében a Népegészségügyi Osztály munkatársa a veszélyes anyagok biztonsági adatlapjaira vonatkozó szabályokkal kapcsolatos tapasztalatait fogja bemutatni. 
A nyílt napon előadást tart majd Mandrik István az Országos Munkavédelmi Bizottság Munkáltatói Oldal ügyvivője a „Munkavédelmi Bizottság aktuális feladatai – nemzeti fókuszpont feladatai” témakörében.

A nyílt nap keretében igazolást állítunk ki a munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény 75. § c.) pontjában foglaltak teljesítésének céljából a meghívott munkavédelmi képviselők részére.

Továbbá lehetőséget biztosítunk arra, hogy a megjelent meghívottak a szakterületet érintően kérdéseket tegyenek fel az erre kijelölt munkavédelmi és munkaügyi szakügyintézőnek, melyek tanácsadás keretében a vonatkozó jogszabályok és módszertani útmutatók alapján megválaszolásra kerülnek.

A rendezvényre Tisztelettel várunk minden érdeklődőt. A rendezvény ingyenes, azonban regisztrálni szükséges a [[[pJsQ8zVN33mDmbXVua2F2ZWRlbGVtLm55aXJlZ3loYXphQHN6YWJvbGNzLmdvdi5odQ==]]] e-mail címen 2018. december 07. napjáig.

(Nyíregyházi Járási Hivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztály Munkavédelmi és Munkaügyi Ellenőrzési Osztály)