2017. október 27-én a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Nyíregyházi Járási Hivatalának Munkavédelmi és Munkaügyi Ellenőrzési Osztálya szervezésében idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre a munkavédelmi és munkaügyi nyílt nap, melynek helyszíne a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Vásárosnaményi Járási Hivatala (4400 Vásárosnamény, Tamási Áron út. 1.) lesz.

A nyílt nap központi témája a munkavédelem és a munkaügy a mezőgazdaságban.

Dr. Szabó Erika osztályvezető tart előadást „Munkavédelem a mezőgazdaságban” címmel.

Munkaügyi területen Dr. Borbély Balázs munkaügyi szakügyintéző előadását hallgathatják meg „A munkaviszonyra és az egyszerűsített foglalkoztatási jogviszonyra vonatkozó alapvető szabályok, a mezőgazdasági ágazatban alkalmazott munkavállalók munkaügyi célvizsgálata tükrében” címmel.

Munkavédelmi területen Czabai Balázs munkavédelmi szakügyintéző tart majd előadást A mezőgazdaság jellemző munkavédelmi kockázatai címmel.

A rendezvényen meghívott előadóként Tóth Róbert munkaegészségügyi szakember is részt vesz, aki a mezőgazdasági ágazat munkaegészségügyi kockázatait fogja taglalni „Mezőgazdasági kockázatok a paradicsomtól” címmel.

A nyílt nap keretében igazolást állítunk ki (munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény 75. § c.) pont) a meghívott munkavédelmi képviselők részére.

Továbbá lehetőséget biztosítunk arra, hogy a megjelent meghívottak a szakterületet érintően kérdéseket tegyenek fel az erre kijelölt munkavédelmi és munkaügyi szakügyintézőnek, melyek tanácsadás keretében a vonatkozó jogszabályok és módszertani útmutatók alapján megválaszolásra kerülnek.

A rendezvényre Tisztelettel várunk minden érdeklődőt, különös tekintettel a mezőgazdasági ágazatban érintett munkáltatók képviselőit és munkavédelmi szakembereiket!

(Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal)