A tetőtér beépítésével új, komfortos irodát kaptak a Csengeri Járási Hivatal dolgozói. A hivatal ünnepélyes átadójára március 27-én került sor. Az eseményen részt vett Dr. Kövér László, az Országgyűlés elnöke is.

A vendégeket Nagy Miklós, A Csengeri Járási Hivatal vezetője köszöntötte. Elmondta, hogy az új rész kialakításával megszűnt a túlzsúfoltság, a kollégák ideális körülmények között tudják ellátni mindennapi teendőiket. Köszönetét fejezte ki mindenkinek, akik közreműködtek a tetőtér kivitelezési munkájában.

Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselőjének beszéde után Román István, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kormánymegbízottja szólalt fel. Kormánymegbízott úr az elmúlt 8 év fejlődési folyamatáról beszélt, a közigazgatás egyszerűsítése mellett a kormányablakokban gyorsan és egyszerűen elintézhető ügyek sokaságát említve.

A rendezvény ünnepi szónoka Dr. Kövér László volt, aki az Országház és a Csengeri Járási Hivatal épületét állította párhuzamba. Mindkét épület a magyar államot szimbolizálja, és a nemzet szolgálatában áll.

Az ünnepi beszédek elhangzása után került sor a történelmi egyházak képviselői által az épület megáldására, majd az ünnepélyes szalagátvágással megtörtént az épület átadása.

(Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal)