A kálmánházi Polgármesteri Hivatal kezdeményezésére, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal közreműködésével sikerült pontot tenni egy több éve húzódó ügy végére. A régóta lezárt felüljárón március közepén indultak meg a javítási munkálatok, s április 5-én Urszuly Sándorné polgármester asszony, Dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő, és Román István, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kormánymegbízottja átadták a felüljárót a gazdáknak.

Polgármester asszony köszönetét fejezte ki képviselő úrnak és a kormányhivatalnak, hogy előmozdították a régóta húzódó ügyet. Dr. Vinnai Győző képviselő úr beszédében a munka és az úthálózat fontosságát hangsúlyozta. A helyi gazdáknak eddig plusz időt és költséget jelentett a több kilométeres kerülő. A kellemetlenségek véget értek, ismét közvetlenül ki tudnak jutni a földjeikre. Képviselő úr utalt a jövőbeli fejlesztésekre a megyei úthálózattal kapcsolatban.

Román István kormánymegbízott az elmúlt évek nagy feladatai közül a megye folyamatos gazdasági erősödését, a foglalkoztatás javulását emelte ki beszédében. Fontosnak tartja, hogy a kisebb problémák, melyek egy helyi közösség mindennapjait keserítik meg, szintén meg legyenek oldva, amire jó példa a felüljáró rekonstrukciója.

A beszédek elhangzása után Urszuly Sándorné polgármester asszony, Dr. Vinnai Győző képviselő Úr, és Román István kormánymegbízott úr félretolták az útlezárás táblát, és az első gazdák át is gördültek traktorjaikkal a felüljárón.

(Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal)