Román István, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye kormánymegbízottja a nyírbátori szemlén megállapította: a hivatal építési munkálatai megfelelő ütemben haladnak.

A szemlén – amelyen részt vett Dr. Simon Miklós, a térség országgyűlési képviselője is – Román István elmondta: megyeszerte 29 kormányhivatali épület újult, illetve újul meg a Környezet és Energiahatékonysági Operatív Program keretében. Ezen fejlesztések közül méretét és beruházási értékét tekintve is kiemelkedik ez az építkezés, hiszen 140 millió forintot az Európai Unió Kohéziós alapja, míg további 403 millió forintot a kormánya biztosított – tette hozzá a kormánymegbízott. Román István közölte: a beruházás célja, hogy a kor követelményeinek és az ügyfelek elvárásainak megfelelő járási hivatal jöhessen létre Nyírbátorban.

A hőszigetelt ablakok már a helyükre kerültek, a külső hőszigetelés és vakolás is elkészült az 1980-ban épült, korábban a Nyírbátori Rendőrkapitányságnak helyet adó épületben. Jelenleg a szakemberek a belső tereken dolgoznak: aljzatkiegyenlítés, belső válaszfalazás, vezetékelés zajlik a munkaterületen. A kivitelezés megfelelő ütemben halad a márciusi indulása óta, így idén ősztől az új épületben korszerű körülmények között fogadhatja ügyfeleit a Nyírbátori Járási Hivatal.

(Nyírbátori Járási Hivatal)