1993 áprilisában helyezték örök nyugalomra a családi kriptába Kállay Miklós néhai miniszterelnök földi maradványait Kállósemjénben. Az esemény 25 éves évfordulójának alkalmából megemlékezést tartottak szombaton, a Nagyboldogasszony római katolikus templomban és a Kállay-kápolna előtt. Az eseményen részt vettek a Kállay család tagjai is.

A mise után az emlékezők átsétáltak a kápolnához, ahol köszöntőt mondott Belicza László, Kállósemjén polgármestere, majd Román István, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kormánymegbízottja tartott ünnepi beszédet. Kormánymegbízott úr Kállay Miklós miniszterelnökségét jellemezve hangsúlyozta, milyen nehéz helyzetben volt az ország, hiszen két nagyhatalom között őrlődött, a második világháború ideje alatt. Minden törekvése ellenére nem sikerült hazánkat kivezetnie Németország befolyása alól. Legfontosabb terve az volt, hogy az antant hatalmakkal megegyezzen a háború befejezéséről. Hazánk 1944. március 19-i német megszállása után leváltották, letartóztatták, majd koncentrációs táborokba küldték a néhai miniszterelnököt, aki végül az Egyesült Államokban telepedett le, és élt 1967-ben bekövetkezett haláláig.
Földi maradványai 1993-ban kerültek haza a szülőföldre, Kállósemjénbe, a családtagok közelébe. Kormánymegbízott úr példaként állította Kállay Miklóst minden magyar elé. A magyarságot pedig arra bíztatta, hogy higgyen önmaga erejében és ezeréves múltjában.
A Kállay Miklós Általános Iskola tanulóinak ünnepi műsora után az emlékezés koszorúinak elhelyezésével ért véget a rendezvény.

(Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal)